luni, 28 septembrie 2015

Arestul poliţiei dăunează grav sănătăţii celor ce îi trec pragul.

    
Arestul de poliţie era un loc tabu despre care, în general, nu se vorbea. Aici au murit oameni, poliţia nu a spus prea multe, iar media a tăcut chitic. A fost nevoie ca în arest, să ajungă vedete de primă mână pentru ca ,dintr-o dată să se observe că duşul este improvizat undeva deasupra WC-ului turcesc, că în general nu există intimitate, iar metrii cubi de oxigen din cameră ar trebui raţionalizaţi pentru a  ajunge la toţi locatarii. Alina Bica, un fost mare boss al Procuraturii, mai precis, fosta şefă anti mafia, DIICOT, femeia care a trimis în arestul Poliţiei Capitalei mii de oameni, descoperă dintr-o dată, atunci când ea ajunge locatar al arestului că, în camerele-celule condiţiile sunt inumane. Blonda de la Cotroceni, Elena Udrea, ajunsă şi ea în „beciul domnesc”, s-a plâns că a fost lăsată fără sutien, că pereţii celulei erau zgâriaţi, că nu avea intimitate la baie.
Un alt caz, doctorul Oprescu, îmi tremură mâna când mă văd nevoit să scriu despre el, nu de altceva, dar părea a fi un om integru, chiar dacă se comporta şi vorbea ca un şmecheraş de cartier bucureştean. Am investit încredere în acest om, profesor universitar, doctor chirurg, fost manager la vreo 3 spitale, fost senator, fost şef al PSD Bucureşti, fost Primar General al capitalei ales în două mandate. Electoratul a crezut în el, dacă se dovedeşte că este vinovat, va fi o mare deziluzie pentru poporul votant. Sorin Oprescu, un om bolnav de mania de a lua mită, dacă a luat-o, altfel nu îmi închipui, cum dracu, ştiind că DNA-ul este la uşa lui, el îşi permite să ia 25.000 de euro şpagă. Sorine îmi provoci greaţă dacă ai luat mită, iar dacă eşti curat, te plâng pentru ce suferi.
Odată ajunşi în arest, unii descoperă că sunt gravi bolnavi, alţii, dacă nu merge cu asta, se resemnează şi încep să scrie cărţi. Arestul de poliţie trebuie să fie un loc unde oamenii învinuiţi să fie izolaţi de cei pe care ar putea să-i influienţeze şi astfel ar strica bunul mers al anchetei. Arestul poliţiei nu este un loc de detenţie, pentru singurul motiv că încarceraţii nu sunt condamnaţi. La noi arestul este folosit de către anchetatori pe post de "bau-bau", pentru a putea fi intimidaţi şi, pe cale de consecinţă, arestaţii să înceapă a da declaraţii prin care se autoincriminează. Chiar şi netrimiterea unui învinuit să fie consultat de medici specialişti face parte din aceeaşi strategie. În faza de cercetare penală şi până la o pronunţarea unei sentinţe definitive, învinuitul beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, în această parte a cercetării penale, anchetatorul trebuie să demonstreze cu probe inculpatului că este vinovat şi nu inculpatul să demonstreze că este nevinovat. În arestul de poliţie este mai simplu, inculpatul este ţinut până spune cam aşa :"bine spun tot, am luat, am dat, am mituit, am traficat, am făcut tot ce spune-ţi că am făcut, nu mai daţi-mi drumu acasă, fie şi în arest, numai acasă să fie"
     De câteva zile este o adevărată campanie media pentru salvarea lui Sorin Oprescu, pentru că, bolnav fiind, nu i se acordă consultaţii de specialitate. Nu sunt doctor, aşa că nu ştiu cât de bolnav este, în schimb sunt hipertensiv cu operaţie pe cord. Dacă cineva mă priveşte fără să cunoască afecţiunile mele, poate jura că nu există altul ,mai sănătos decât mine. În privinţa lui Oprescu, singurul care îşi poate spune părerea este un medic specialist cardiolog, după ce face investigaţii amănunţite. Cum doctorul Oprescu nu este condamnat, el se află în faza de cercetare penală, grija autorităţilor trebuie să fie şi mai mare, existând posibilitatea ca el să fie declarat nevinovat de instanţa de judecată. Asta nu înseamnă că, un condamnat nu trebuie să beneficieze de asistenţă medicală de specialitate.
În arestul preventiv, boala lui Oprescu este folosită de anchetatori ca posibilitate de şantaj, ceva de genul :” te duc la doctor, dacă scri ce îţi spun”. Sper să nu am dreptate.
     Lucrurile au mers atât de departe cu plângerile avocaţilor lui Oprescu pe la televizuni, încât s-a autosesizat instituţia Avocatul Poporului care a demarat o anchetă la Arestul Poliţiei Capitalei.
În urma anchetei, Avocatul poporului a dat o declaraţie prin care se sublinia că reclamaţia apărătorilor lui Oprescu este întemeiată. Noroc cu Oprescu, altfel nici nu ştiam cu ce se ocupă această Instituţie, sper să mai aud despre anchete făcute de Avocatul Poporului în sprijinul cetăţenilor.
PS. Oprescu în final a fost dus pentru investigaţii la Spitalul Universitar. Hai că nu a fost greu.
Mulţumesc pentru poză : obiectiv.info

Un comentariu:

  1. Arestul de poliţie era un loc tabu despre care, în general, nu se vorbea. Aici au murit oameni, poliţia nu a spus prea multe, iar media a tăcut chitic. A fost nevoie ca în arest, să ajungă vedete de primă mână pentru ca ,dintr-o dată să se observe că duşul este improvizat undeva deasupra WC-ului turcesc, că în general nu există intimitate, iar metrii cubi de oxigen din cameră ar trebui raţionalizaţi pentru a ajunge la toţi locatarii. Alina Bica, un fost mare boss al Procuraturii, mai precis, fosta şefă anti mafia, DIICOT, femeia care a trimis în arestul Poliţiei Capitalei mii de oameni, descoperă dintr-o dată, atunci când ea ajunge locatar al arestului că, în camerele-celule condiţiile sunt inumane. Blonda de la Cotroceni, Elena Udrea, ajunsă şi ea în „beciul domnesc”, s-a plâns că a fo

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...