joi, 3 septembrie 2015

Avem încă un Preşedinte penal?

       
În România sunt cel puţin 5.000.000 de cetăţeni apţi pentru a candida la funcţia de Preşedinte.
Nu ştiu cum dracu facem, ce ghinion ne urmăreşte, ce blestem ne întunecă minţile, că alegem în funcţia de Preşedinte un cetăţean care este un posibil inculpat prin faptele comise până să devină locatar al Cotroceniului. Băsescu avea dosarul „flota” pe rol la instanţă, probleme cu casa pe care şi-o atribuise cât timp fusese Primar şi cu toate acestea, sau în ciuda acestor fapte, este ales Preşedinte. Mai mult decât atât, în timpul mandatului este suspendat din funcţie de Parlament, apoi repus în funcţie prin invalidarea referendumului, are o atitudine conflictuală cu instituţiile statului, dar în special cu guvernul şi Prim Ministrul său de la acea vreme C.P.Tăriceanu. Legaţi la ochi şi cu creierul spălat ceăţenii sau prezentat la vot, alegând pentru a doua oară în funcţia supremă acelaşi individ conflictual, cu dosare penale şi suspendat de Parlament. Lucrurile nu s-au liniştit nici în al doilea mandat, mai mult chiar, s-au acutizat. Am scris în ultimii doi, ani mai multe articole prin care îmi exprimam speranţa ca în funcţia supremă a statului să ajungă un cetăţean fără probleme de moralitate, sau tangenţiale cu justiţia. Vroiam un om aşezat deasupra tuturor, înconjurat de consilieri experţi în toate domeniile, sport, economie, juridic, drepturile omului, politic, etc.
Aş fi dorit ca o dată, de două ori pe lună să facă conferinţe de presă unde să anunţe temele care le doreşte implementate pentru Ţară. Prin presă ajungeau în dezbatere publică, apoi în funcţie de rezultatele dezbaterilor să cheme partidele parlamentare la consultări pe temele date.
      Acum, după un Preşedinte ce putea fi folosit pe post de „cuc” datorită faptului că în fiecare seară la aceiaşi oră, ieşea şi combătea guvernul, justiţia şi în general pe toţi cei care îi erau potrivnici, ne-am pricopsit cu un Preşedinte mut şi plimbăreţ. Greu de găsit. În cele peste 8 luni decând este la Cotroceni, a stat la biroul prezidenţial în jur de o lună de zile, iar activitatea care a răzbătut în presă poate fi scrisă pe o jumătate de fila „A4”. Până şi parlamentarii ar putea fi geloşi pe el, a avut concediu mai mare decât al legiuitorilor.
Aş putea trece cu uşurinţă peste faptul că se plimbă, mai ales că din când în când mai mănâncă câte un hot-dog cu diferiţi şefi de stat, ori de guvern. Sper să se prezinte ca un veritabil şef de stat, nu ca o slugă a lui Merkel, insinuată ca Preşedinte al României. D-l Preşedinte împreună cu graţioasa Primă Doamnă sper să facă o figură frumoasă prin cele străinătăţuri şi să găsească modalităţi de a ajuta România, să primească mai mult respect din partea străinilor. Domnule Iohannis, cât mai sunteţi încă Preşedinte, vă rog să o ţineţi din frâu pe consoarta Dvs. pentru a nu mai umili celelalte Doamne ale Europei, femeile sunt răzbunătoare şi nu vrem, ferească Dumnezeu să mai primim bobârnace şi de aici.
Spuneam că aş putea trece peste aceste plimbări, dacă prin instanţele de judecată nu s-ar pronunţa numele Iohannis. Am ales din nou un Preşedinte cu probleme de moralitate şi de justiţie. Cum dracu de nu avem candidaţi curaţi, pot fi săraci, că odată ales Preşedinte va avea un salariu mai mult decât decent, cum să alegem în funcţei pe unul care nu poate justifica cele 6 case, mai mult, instanţa îi retrăsese titlul de proprietate de pe o casă din cauza unor acte false şi a faptului că nu a fost cumpărător de bună credinţă. Mai exista şi acea problemă cu adopţia unor copii de către o familie de canadieni, copii despre care nu se mai ştie absolut nimic. Şi cu toate astea într-un heirupism demn pentru o cauză mai bună, a fost ales Preşedinte.
       Bun, am înţeles că, aceste hiene care se autointitulează politicieni, asemenea oameni ne aduc în faţă pentru a fi votaţi: primari, parlamentari, preşedinte. Dar noi de ce votăm? De ce intrăm în jocul lor? De ce nu boicotăm alegerile? De ce nu dăm buletinele de vot albe, ori completate cu alte nume, pe care noi le credem adecvate.? De ce ne comportăm ca o turmă de oi? De ce nu îi dăm jos, odată ce ne-am păcălit şi le-am dat votul? Chiar atât de departe a ajuns manipularea? Suntem atât de înverşunaţi unii împotriva celorlalţi? Este populaţia atât de polarizată? Trebuie să realizăm că orice lucru cât de mic se întoarce dinspre stat spre noi (o mărire de pensie, de salariu, micşorare de TVA), toate acestea se fac datorită banilor noştri, nu ai lor. Guvernanţii trebuie să înţeleagă că, un purice dacă suge sânge din venele lor, tot din banii noştri s-a format acel sânge.
       Suntem minţiţi de 26 de ani, mai rezistăm, ori ne facem auziţi? Ne-am plafonat, am devenit indolenţi, ne curge apă plată prin vene, ori suntem români cu cuţitul la os şi acţionăm în consecinţă?
Mulţumesc pentru poză : octavpelin wordpress.com

Un comentariu:

  1. Bun, am înţeles că, aceste hiene care se autointitulează politicieni, asemenea oameni ne aduc în faţă pentru a fi votaţi: primari, parlamentari, preşedinte. Dar noi de ce votăm? De ce intrăm în jocul lor? De ce nu boicotăm alegerile? De ce nu dăm buletinele de vot albe, ori completate cu alte nume, pe care noi le credem adecvate.? De ce ne comportăm ca o turmă de oi? De ce nu îi dăm jos, odată ce ne-am păcălit şi le-am dat votul? Chiar atât de departe a ajuns manipularea? Suntem atât de înverşunaţi unii împotriva celorlalţi? Este populaţia atât de polarizată? Trebuie să realizăm că orice lucru cât de mic se întoarce dinspre stat spre noi (o mărire de pensie, de sa

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...