vineri, 11 septembrie 2015

Refugiaţii de război, o problemă americano-vest europeană.

     
Refugiaţii, sunt marea problemă actuală a Europei. Mă întreb de ce acum şi nu mai devreme, dat fiind faptul că războiul din Siria şi în general din zona Orientului Mijlociu este de câţiva ani. Trec peste această problemă, am să pun pe tapet poziţia unor politicieni români. Cristian Preda, europarlamentar român, susţinea că România nu trebuie să-şi facă probleme pentru câteva mii de refugiaţi arabi pe care urmează să îi cazăm. Are dreptate domnul Preda, dacă tot am reuşit să îndepărtăm din România vreo 4 milioane de români, de ce nu am primi la schimb refugiaţi de război. Aceiaşi poziţia o are un alt politician român, cred că şi şef de partid, este vorba de Monica Macovei. Aceasta consideră că este o ruşine a Ţării noastre faptul că nu primim câteva mii de imigranţi. Bravos, aveţi dreptate, îi izgonim pe români, îi dezrădăcinăm, pentru ca în locul lor să aducem străini. Vreau să fiu bine înţeles, nu am nimic personal cu arabii, ori cu religia musulmană, dar nu trebuie să ne angajăm la nişte lucruri pe care le vom face cu greu. Cazarea, tratarea medicală şi hrana imigranţilor vor fi canale sigure de sifonare a banilor publici de către funcţionarii angajaţi cu aceste sarcini. Până la urmă astea sunt problemele noastre, ei, imigranţii, vor fi prilejul şi nu cauza.
Totuşi, cred că aceia care au provocat aceste exoduri trebuie să rezolve problemele apărute cu aceşti refugiaţi. România nu a avut nici un amestec în conflictul din Siria, iar în cel din Irak a avut o participare pasivă, nu mai spun că nu am avut nici un câştig ci numai pagube. În lumina acestor evenimente petrecute înainte de exod şi care a provocat această plecare în masă, statele care au stat la baza conflictelor să suporte.
      Este uşor să provoci un război ,să omori conducerea Ţării, apoi să pleci, lăsând Ţara în haos, bineînţeles după ce ai luat tributul cuvenit. Sau, este uşor să provoci destabilizarea unei Ţări doar pentru că şeful statului respectiv nu îţi mai este obedient, să provoci război civil, apoi oamenii care fug din calea gloanţelor să fie lăsaţi la voia întâmplări şi mila altora.
Nu am auzit ca guvernul SUA să se agite prea mult, nu l-am auzit pe Obama spunând precum Iisus acum 2000 de ani : „lăsaţi imigranţii să vină la mine”. Nu, SUA sunt departe, bine protejate de ocean. Americanilor le-a convenit să poarte războaie, toate au fost în deplasare, pe teritoriul lor nu au mai avut un război din 1864.
       Războaiele de acum sunt rezultatul băţului băgat în mijlocul viesparului, manipularea grosolană făcută de mijloacele media la ordin şi contracost.
Democraţia de tip occidental este greu de implementat în Orientul Mijlociu, Ţările din această zonă au o cultură cu totul diferită de Occident, democraţia aşa cum o înţelegem noi, europenii, nu va fi niciodată agreată de musulmani. Până la urmă, chiar s-a vrut democratizarea acestor Ţări, mă refer la Irak, Egipt, Afganistan, Libia, acum Siria şi altele, ori a fost un pretext pentru pedepsirea acelor şefi de state care, nu mai răspundeau comenzilor venite de la Jandarmul Mondial?
Nu voi face referire la discursul lui Putin pe aceste probleme, numai pentru a nu fi taxat drept filorus, deşi asta nu ar trebui să fie o ruşine.
       Problema imigranţilor nu se va rezolva uşor, vor veni valuri, valuri, aceste migrări vor deveni politică a statelor musulmane, deşi nu ei au stârnit exodul, îl vor fructifica. Vor pedepsi Occidentul pentru ingerinţa în afacerile interne ale acelor state. Încet, încet, Europa va avea o treime din populaţie de rit musulman, nu ştiu dacă va fi bine sau rău. Terorişti sunt şi între creştini şi între musulmani. Poate musulmanii acţionează izolat, dar europenii şi americanii acţionează organizat, acţiuniile lor se numesc războaie. Diferenţa dintre acţiunile unora şi altora este în numărul de morţi, de clădiri distruse şi tehnică militară folosită.
     Dacă Germania doreşte 800.000 de imigranţi, de ce nu îi ia direct, fără a mai fi obligaţi să forţeze graniţele altor state?
Mulţumesc pentru poză : actualmm.ro

Un comentariu:

  1. Problema imigranţilor nu se va rezolva uşor, vor veni valuri, valuri, aceste migrări vor deveni politică a statelor musulmane, deşi nu ei au stârnit exodul, îl vor fructifica. Vor pedepsi Occidentul pentru ingerinţa în afacerile interne ale acelor state. Încet, încet, Europa va avea o treime din populaţie de rit musulman, nu ştiu dacă va fi bine sau rău. Terorişti sunt şi între creştini şi între musulmani. Poate musulmanii acţionează izolat, dar europenii şi americanii acţionează organizat, acţiuniile lor se numesc războaie. Diferenţa dintre acţiunile unora şi altora este în numărul de morţi, de clădiri distruse şi tehnică militară folosită.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...