duminică, 25 octombrie 2015

Discursul lui Liviu Dragnea la Congresul PSD

                                       
  Domnilor tovaraşi,
    Vă mulţumesc că m-aţi ales Preşedinte al partidului, nu voi precupeţi nici un efort să duc România, Ţărişoara noastră, pe noi culmi de progres şi civilizaţie. Voi lupta în fiecare zi până la ora 3 p.m., pentru a face programe şi proiecte pentru partidul nostru, ca mai apoisă a fie împlementate de guvernele noastre viitoare. Cineva în sală a mormăit, de ce până la ora 3 p.m., simplu, după acea oră mă voi întâlni cu Preşedintele Iohannis să văd ce sarcini îmi mai trasează. Numai conlucrarea dintre toţi actorii politici, poate salva Ţara şi pe mine de o condamnare.
Am o pregătire bogată în modul de a conduce, gândiţi-vă la câţi ani am fost Preşedinte de Consiliu Judeţean, câtă subtilitate mi-a trebuit pentru a strânge şi eu câţiva bănuţi.
Am cerut sprijinul membrilor PSD pentru a deveni Preşedinte al Partidului, luptând în acelaşi timp împotriva unor contracandidaţi periculoşi pentru mine. Candidatura lui Şerban Nicolaie a fost ca un glonţ care a trecut pe lângă capul meu, îi mulţumesc lui Dumnezeu şi comisiei de validare a dosarelor că nu a putut candida.
                Domnilor tovarăşi,
    Mai târziu am să vă spun, de ce folosesc acest aplativ. Acum vreau să lămuresc un lucru, am candidat şi am câştigat alegerile, nici nu a fost greu, fiind singurul candidat, chiar dacă sunt condamnat în primă instanţă la un an închisoare cu suspendare, pentru a fi statutar, am să propun modificarea statutului în aşa fel încât cei condamnaţi până la 5 ani, să poată rămâne în PSD numai dacă este ales ca lider al Partidului, sau în primii 3 ca importanţă a funcţiilor.
Am stat şi m-am gândit, Ponta demisionase de la conducerea PSD, era urmărit penal, bine a făcut, dacă după ce se judeca procesele nu era condamnat, ce s-ar fi ales de partidul nostru? Nu vrem să se mai întâmple, ce s-a întâmplat până acum. După ce nu a mai fost Preşedinte al PSD, Adrian Năstase a fost condamnat, mai nou Ion Iliescu, fost Preşedinte PSD, este urmărit penal. Ce se alege de Ţara asta, unde se va ajunge? Nu tovarăşi, că tovarăşi suntem, odată ce este condamnat, un lider de partid poate sta liniştit la conducerea formaţiunii politice, fără teama de DNA.
    Am făcut şi fac aceste sacrificii (câte nopţi am pierdut până am făcut şi eu un pic de avere), numai cu gândul la Ţărişoara mea, România, nu îmi doresc decât binele ei, nu voiesc decât prosperitatea Ţării mele. Mă uit în urmă cu mânie, încerc să găsesc uzinele de pe vremea celui împuşcat, totul este o ruină, totul e vândut, lacrimi amare îmi îneacă sufletul, puţini din banii primiţi de politicieni, pentru a face drumul liber distrugerii economiei, au intrat în buzunarele mele. Mi-aş fi dorit mai mulţi, nu a fost să fie. Avem un guvern care merge bine, dar un Premier care are probleme de dosar penal, îl vom schimaba tovarăşi, vom pune în loc un alt premier, serios, măcar cu 2 ani condamnare. Un om care să ştie cum să fenteze legea, cum se poate face un ban în timpul guvernării, adică un om cu o bogată activitate pe linie de activităţi ilicite, acum nu mai este ca în urmă cu 5, 10, 15 ani când banii erau pe toate drumurile, politicienilor nu le rămânea decât să-i adune, acum, trebuie, să gândeşti mult până găseşti un ban pentru propriile buzunare. Aşa nu se mai poate, râd ăia de primesc ajutoare sociale de noi, au mai multe venituri decât un politician, stop, e râdul meu acum, dacă sunteţi cuminţi şi faceţi cum vă spun, poate las ceva firimituri şi pentru voi.
     Doresc ca voi toţi, să fiţi un singur glas şi o singură voinţă în îndeplinirea sarcinilor ce vă vor fi trasate de către mine. Ne vom întâlni şi în BPN-uri şi în Consilii Naţionale, dar numai pentru a valida ordinele mele şi nu pentru analiză. Vom da tot timpul impresia de partid democrat, doar că eu voi conduce şi voi veţi aplauda. Pentru îndeplinirea acestui deziderat, acum îi voi mulţumi tovarăşului Ion Iliescu pentru întreaga activitate, va rămâne în continuare Preşedintele de Onoare al PSD, dar va veni numai la activităţile festive ale Partidului. Fac acest lucru pentru a-l feri pe tovarăşul Iliescu de stresul analizării unor acţiuni politice, totodată îl rog, încă nu îi interzic, să nu mai facă comentarii la deciziile mele politice. În ce îl priveşte pe Adrian Năstase, poate participa oricând la Congresele partidului, bineînţeles fără invitaţie, consider că nu are nevoie de aşa ceva.
   Acum am să vă rog să vă ridicaţi în picioare. Mulţumesc! Am folosit apelativul „domnule tovarăş”, domnilor, partidele aflate astăzi pe eşichierul politic îşi trag seva din FSN, care a fost considerat continuatorul PCR. Faptul că astăzi folosim apelativul domnule nu ne eliberează de fosta noastră activitate în vechiul regim şi partid, PCR. De aceea folosirea apelativului compus din domn-tovarăş este cea mai adecvată.Cum nimeni nu a considerat necesar să îşi ceară scuze pentru atrocităţile petrecute în timpul comunismului, o fac eu acum. Să păstrăm un moment de reculegere în memoria acestor victime. De ce eu să-mi cer scuze, de ce astăzi şi de ce aici? Aşa vreau eu. Personal am fost prea tânăr atunci, nu am apucat prea multe. Vreau să speculez această pistă ne atacată de nimeni, nu ne costă nimic, a condamna ceva comis înainte, a îţi asuma ceva, este o chestiune declarativă fără consecinţe. Pentru a fi un bun politician, credibil şi de succes, trebuie să fi ipocrit, fariseic, cameleonic, cinic şi demagog. Un politician adevărat, în timpul campaniei electorale pupă copiii, iar după ce este ales, le smulge acadeaua din gură şi o mănâncă ei.
    De astăzi încolo pentru a continua să fim tovarăşi, orice leu vă pică-n mână jumătate îl aduceţi la mine, restul îl păstraţi, numai aşa vom putea atinge acele înalte culmi de prosperitate personală.
Mergeţi cu Dumnezeu şi împărtăşiţi poporul pesedist cu înaltele învăţături transmise de mine.
Aplauze prelungite, se scandează : „Liviu Dragnea, tot poporul şi-a găsit conducătorul!”
Mulţumesc pentru poză dcnews.ro


3 comentarii:

  1. Mă uit în urmă cu mânie, încerc să găsesc uzinele de pe vremea celui împuşcat, totul este o ruină, totul e vândut, lacrimi amare îmi îneacă sufletul, puţini din banii primiţi de politicieni, pentru a face drumul liber distrugerii economiei, au intrat în buzunarele mele. Mi-aş fi dorit mai mulţi, nu a fost să fie. Avem un guvern care merge bine, dar un Premier care are probleme de dosar penal, îl vom schimaba tovarăşi, vom pune în loc un alt premier, serios, măcar cu 2 ani condamnare. Un om care să ştie cum să fenteze legea,

    RăspundețiȘtergere
  2. Cum si de ce a disparut O.J.T-urile de pe harta turistica a ROMANIEI?

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...