vineri, 23 octombrie 2015

Vremea pelerinajelor la sfintele moaşte

   
    Vremea pelerinajelor. Pelerinaj la Arsenie Boca, supranumit Sfântul Ardealui, la sfânta Paraschieva, la sfântul Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştilor. Precizez că nu am nimic împotriva pelerinajelor, doar că, pelerinajul făcut în sufletul nostru este cel mai uşor şi fără riscuri, dar în mod sigur cu mai multe realizări. Este alegerea lor, acelor care merg în pelerinaje, este târgul lor cu divinitatea, eu am venit până aici, vezi cât mă nevoiesc, acum şi Tu, Doamne, fă-Ţi treaba Ta cu minunile. Sigur în lungile zile de aşteptare se întâmplă să le vină rău unor enoriaşi, alţi, din păcate au sucombat, asta nu îi împiedică să rămână în continuare pe baricadă, să plătească bani grei pentru acatist, în funcţie de problemele fiecăruia, exp. „ajută-Mă Doamne să-mi mărit fata, Dă gânduri bune ginerelui, să se lase de băutură, adu-mi acasă nevasta fugită, Dă-ne Doamne sănătate, da Doamne, ajută-ne de toţi banii, oricum nu se dă rest”. Şi uite aşa se umplu sacii cu bani în mânăstirile cu moaşte, cu sfinţi, cu icoane făcătoare de minuni.
     Fraţi creştini, în interiorul fiecăruia dintre noi există atât Dumnezeu cât şi dracu. În sufletul nostru există o biserică a noastră, fără prea fericiţi, fără prea înalte feţe bisericeşti, fără sfinţii. În biserica noastră suntem doar noi şi Dumnezeu, fără intermediari, aici putem vorbi direct şi fără interdicţii cu Făcătorul Cerului şi al Pământului. Pentru această comuniune nu trebuie să mergem sute de km., trebuie numai să ne retragem în camera cea mai curată a casei noastre şi fără a spune rugăciuni scrise de alţii, putem purta un dialog cu Divinitatea.
    Înalţii slujbaşii ai bisericii, nu lucrează pentru Dumnezeu şi Iisus Hristos, lucrează pentru propriile buzunare. Veţi zice că hulesc, că iau numele bisericii în deşert, nu, nimic din toate acestea, constat. Pentru ce îi trebuie unui călugăr ajuns în fruntea BOR , este vorba de Prea Fericitul Daniel, un salariu nesimţit de aproape 25,000 Ron, la fel şi celorlalţi mitropoliţi, episcopi, arhiepiscopi, nu pun în discuţie preoţii.
Înaltele feţe bisericeşti trăiesc într-un lux opulent, oare aşa îi învaţă sfânta Scriptură?
Iisus Hristos când a intrat în templu a alungat toţi negustorii, acum în toate lăcaşele de cult negustoria este în floare.
   Şefii BOR circulă cu cele mai la modă şi mai scumpe maşini, asta mă duce cu gândul, Dumnezeu să mă ierte pentru asta, la întunecimea iadului. Din câte ne învaţă Sf. Scriptură, cei bogaţi, cei hrăpăreţi, lacomi şi mândri ajung în iad. Împărăţia Cerului fiind a celor smeriţi, săraci, credincioşi, a celor care au dat averea lor celor săraci. Ce putem observa, că înaltele feţe bisericeşti nu au nimic în comun, cu preceptele pe care în mod ipocrit le propăvăduiesc.
Prea Fericitul, pentru a fi cu adevărat fericit, cum este călugăr şi nu are o familie de întreţinut, putea renunţa foarte bine, la jumătate din salariu în folosul unui orfelinat.
Lăcomia, mândia, trufia l-au împiedicat de a fi cu adevărat un slujitor al Domnului, rămânând un slujitor al banului, adică al iadului.
    Nu Catedrale mari, megalomanice, ne trebuie pentru a ne întâlni cu Dumnezeu, nu trebuie să cheltuim bani pentru a plăti intermediari care să facă rugăciuni în locul nostru. Trebuie să ne spunem noi păsurile şi să aducem Slavă Divinităţii, în mod direct. Dumnezeu ne ascultă şi dacă suntem surdo-muţi, gândurile noastre nerostite, dar îndreptate spre El sunt suficiente.
   Însărcinarea altora să se ocupe de îndrumarea paşilor şi mântuirea sufletelor noastre, lasă loc părţii întunecate a sufletului nostru să lucreze în defavoarea noastră. Aşa putem ajunge să făptuim lucruri ce le putem regreta mai târziu.
Vreau să mai fac o completare. Acelaşi comportament îl au şi şefii celorlalte culte religioase, indiferent cum se numeşte Dumnezeul lor. Trufia şi lăcomia sunt prietenii de nedespărţit ai mai marilor acestor culte. Acolo unde tronează aurul, luxul şi opulenţa, Dumnezeu nu are loc, acolo sălăsuieşte diavolul cu toate capcanele lui.  Dumnezeu este acolo unde există curăţenie sufletească, umilinţă şi iubire pentru oameni. 
Mulţumesc pentru poză : romanialibera.ro

7 comentarii:

  1. Sigur în lungile zile de aşteptare se întâmplă să le vină rău unor enoriaşi, alţi, din păcate au sucombat, asta nu îi împiedică să rămână în continuare pe baricadă, să plătească bani grei pentru acatist, în funcţie de problemele fiecăruia, exp. „ajută-Mă Doamne să-mi mărit fata, Dă gânduri bune ginerelui, să se lase de băutură, adu-mi acasă nevasta fugită, Dă-ne Doamne sănătate, da Doamne, ajută-ne de toţi banii, oricum nu se dă rest”. Şi uite aşa

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnule Ionel C. eu cred ca "astia" ,inaltele fete bisericesti au un dumnezeu nunmai al lor care-i indeamna sa JEGMANEASCA fara mila "prostimea " . Ne-am invatat sa dam vina pe ori cine ,numai sa iesim noi din culpa . De ce il scoateti pe "inyunecimea sa" TAP ispasitor ? Nu ,el nu este de vina ! d De vina sunt toti cei care cred ca Dumnezeu este o entitate "nevazuta si ne auzita" ,ca nu stie sa scrie si sa citeasca si de aceea si-a angajat "sluji" care sa-i citeasca gandurile si sa le "insemineze" in mintea prostimii ! Enoriasi ,la ramdul lor ,au un alt Dumnezeu ! Ceea ce nu vor sa inteleaga enoriasi este faptul ca fiecare este "Dumnezeu si Diavol" pentru el ! Totul tine de educatie si gradul de cultura ! Isus ,in viata lui,a purtat cele mai simple haine ,comportandu-se precum ii erau indemnurile catre cei care-l ascultau ! El nu a fost un FATARNIC,asa cum sunt "fetele bisericesti" !

    RăspundețiȘtergere
  3. Păcat ca va alăturați fără sa vreți în corul propagandei ateiste...
    Când 3 sau 4 dintre voi va veți ruga în numele MEU și EU voi fi alături de voi.
    Oare pe cine deranjează grupurile mari de credincioși la pelerinaj sau la viitoarea catedrala ?

    RăspundețiȘtergere
  4. În situația în care biserica noastră este atacata atât din interior prin persoane infiltrate pana la cele mai înalte funcții
    Dar și din exterior printr-o asidua propaganda ateista, chiar mai e nevoie sa fie atacata și de "binevoitori " ???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. D-le Horia Grancea, sunteţi unul din prietenii pe care îi stimez, dar aici eu nu atac Biserica Ortodoxă Română, ci pe cei care în numele ei jefuiesc poporul. Nu este posibil ca într-o Ţară ca a noastră în care sărăcia este notă dominantă, slujitorii Bisericii, cei care ne îndrumă şi păstoreşte sufletul în numele Domnului nostru Iisus Hristos să afişeze o atare opulenţă. Tocmai ei, aceşti "fericiţi, înalţi şi prea înalţi" aduc prejudicii de imagine BOR. În fiecare duminică la biserică se cer noi contribuţii pentru diferite acţiuni închipuite. Banii ne fiscalizaţi care intră în buzunarele uriaşe ale celor chemaţi să ne fie părinţi spirituali, sunt fără număr. Asta am încercat să combat. Nu lupt împotriva credinţei în care, neamul meu de 2000 de ani este enoriaş. Lupta împotriva ipocriziei, fariseismului, lăcomiei şi trufiei.

      Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...