miercuri, 25 noiembrie 2015

Divorţul


     Sala de judecată a unui tribunal, oamenii aşezaţi pe bănci vorbesc între ei. Într-un colţ al sălii, un bărbat în jur de 30 de ani, tuns zero, înalt ,cu bicepşii ieşiţi  prin tricolul mulat pe bustul uriaş, se chinuia să sărute o femeie. Privesc atent la femeia care se zbătea în braţele bărbatului, părul bogat, lung, castaniu, îmbrăca o faţă albă cu ochii mari, sprâncene frumos arcuite, nas cârn, buze senzuale. Decolteul generos, lăsa să se vadă sânii naturali care împingeau în bluza subţire şi transparentă, sutienul îi împiedica să se reverse în toată splendoarea lor. . Deodată se face linişte, intră judecătorul, de fapt judecătoarea. Grefiera strigă primul dosar : -Însuratu Ion, Însuratu Ioana.
Dosarul nr 13, acţiune divorţ, reclamant Însuratu Ioana, pârât Însuratu Ion.
Cei doi, auzindu-şi numele, se apropie de bară. Judecătoarea se uită la ei cu o privire neutră, apoi o întreabă pe fată.
-De ce vrei să divorţezi?
-Nu vrea d-na judecătoare, mi-a spus mie că nu vrea, a zis că face acţiunea aşa, să vadă şi ea cum e pe aici.
-Tu să taci, îl apostrofează judecătoarea, răspunde fată, de ce vrei să divorţezi?
-Nu mă mai iubeşte, zise fata privind în pământ
-Cum adică, nu te mai iubeşte?
-Păi aşa ,nu mă mai iubeşte, că mi-a zis şi vară-mea, ştiţi aia lu' Floriu: ”fă, ăsta nu te mai iubeşte”.
L-am întrebat pe el :” ia zi mă, mă iubeşti, sau nu?” Iar el de colo zice : ”Ioano, pune mâna, fă mâncare şi lasă dracu' prostiile, sunt obosit femeie, vin de la muncă!”. Asta mă interesa pe mine, că lui îi e foame şi e obosit? Aha, mi-am zis, ăsta chiar nu mă mai iubeşte, mi-a  spus şi ţaţa Veta, aia care stă peste drum de Pestriţu, „fă, ăsta-l tău, nu te mai iubeşte”, „ de unde ştii bre?” o chestionai eu mai subtil, „ l-am văzut când a cumpărat un sutien roz”, „ păi l-a cumpărat pentru mine”. „tocmai asta este, când bărbatu' îţi cumpără sutien roz, să ştii, că nu te mai iubeşte”, a concluzionat Veta.
  • Altceva, ce motiv mai ai? Îţi aduce bani, te bate, te neglijează? Încearcă judecătoarea să afle mai multe.
  • Asta cu neglijarea, aici e ceva, să vă povestesc : eram într-o seară îmbrăcată într-o cămăşuţă foarte transparentă, foarte decoltată și foarte scurtă, iar camera era foarte luminată, cum geamurile erau spre drum şi jaluzelele ridicate, se vedea tot în casă. Îl văd pe pârât, adică soţul, intrând val-vârtej în cameră, apoi îmi zice :”stinge fă lumina şi  nu mai sta în neglijeul ăsta, că se holbează toţi bărbaţii din sat la tine” . Atunci am aflat că mă neglijează, aşa că vă rog să mă desfaceţi de Însuratul Ion şi să îmi reiau numele de fată.
  • Cum te numeai înainte de căsătorie? întreabă judecătoarea
  • Divorţata Ioana, doamna judecătoare.

3 comentarii:

  1. Aha, mi-am zis, ăsta chiar nu mă mai iubeşte, că mi-a zis şi ţaţa Veta, aia care stă peste drum de Pestriţu, „fă ăsta-l tău nu te mai iubeşte”, „ de unde şti bre?”, o chestionai eu mai subtil, „ l-am văzut când a cumpărat un sutien roz”, „ păi l-a cumpărat pentru mine”. „Tocmai asta este, când bărbatu' îţi cumpără sutien, să şti că nu te mai iubeşte”, a concluzionat Veta.

    Altceva, ce motiv mai ai? Îţi aduce bani, te bate, te ne

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...