vineri, 6 noiembrie 2015

Strada şi politicienii

     
Clasa politică este în vrie. Plecarea lui Ponta lasă un gol imens pe care nimeni nu se înghesuie să-l ocupe. Liberalii, aveau două trei trompete de serviciu care, de dimineaţa până seara nu făceau altceva decât să strige: „jos Ponta”, dealtfel ăsta era şi singurul program politic. Bun, Ponta a demisionat, locul e liber, liberalilor faceţi-vă guvern! Acum clamaţi alegeri anticipate, e o chestiune democratică, corect, dar sunt posibile fără costuri economice mari? Nu, nu sunt posibile. Admitem cazul că vor fi alegeri anticipate, cel puţin 60 de zile de aici încolo Ţara va fi paralizată, nu vom avea o lege a bugetului, un bun punct de plecare pentru exerciţiul financiar 2016. Au fost implementate o mulţime de legi prin care s-au eliminat, ori micşorat o serie de taxe, acestea dacă nu sunt bine gestionate, vor face găuri mari în economia Ţării. Cui îi spun eu asemenea lucruri, lui Blaga, lui Predoiu, lui Andreea Paul fără Vass, etc? Ăştia ştiu una şi bună, nu au bani, nu se chinuie, tăie salariile, pensiile, ajutoarele, laptele de la gura sugarilor, fură acadeaua din gura copiiilor, numai să le fie lor bine. Un alt aspect, se vor face alegeri anticipate, probabil PNL-ul va lua cu un procent, două în plus faţă de PSD, problema nu este rezolvată, ajungem de unde s-a plecat, vor trebui făcute negocieri între partide pentru alianţe politice. Alegerile anticipate nu rezolvă nimic. Spun liberalii că e bine să se facă alegeri anticipate pentru că aşa cere strada, nu este adevărat, Strada cere schimbarea din rădăcină a actualei clase politice. De unde scoateţi oameni noi politicienilor, tot cu dinozauri, precum Blaga,Toader, Oltean, etc, vreţi să candidaţi? Veniţi cu oameni tineri nepătaţi politic şi neatinşi de virusul corupţiei, asta vrea Strada.
    A venit momentul să intraţi la guvernare, Feisbucilă plânge de un an de zile că nu are guvernul „lui”, că a rămas fără guvern precum Dandanache fără „coledzi.” Daţi-i omului guvern, vrea şi el o jucărie, s-a molipsit de la Băsescu. Nu înţeleg, sunteţi atât de nepregătiţi, atât de slabi, de ce nu vreţi guvernarea, vă e teamă de reformele lui Ponta, nu ar trebui, sunt reforme liberale, la treaba continuaţi-le pe cele bune, îmbunătăţiţi-le pe cele mai puţin bune. Nu este aşa că vă este teamă, vă e frică să nu vă frângeţi gâtul?
Liviu Dragnea, am ciudata impresie că tu ai scris demisia lui Ponta, nu contează cine a scris-o, mă bucur că a fost scrisă, în acest fel Ponta va putea reveni în politică cu forţe noi după ce se vor termina, sper, cu bine procesele sale. Dragnea, nu băga PSD-ul la guvernare, mergi în opoziţie, lasă liberalii să-şi facă guvern, pot conduce şi minoritar cu susţinere parlamentară. Cine va face acum guvernul va pierde cel puţin 20 de procente la alegerile de la anul. Aşa că, i-aţi PSD-ul, stai pe margină şi priveşte, aşa îţi vei putea încărca bateriile electorale. În timpul cât vei fi în opoziţie promovează pentru parlament cel puţin 30, 40 de tineri, iar pe cei peste 55 de ani scoate-i pe tuşă.
   Asta vrea strada, nu mai vrea să vadă numai corupţi, judecaţi, navetişti la DNA. Vrea să vadă oameni politici cu adevărat, nu borfaşi care vor să se caţere pe votul popular pentru a fura Ţara.
Strada vă spune că este timpul să vă opriţi, altfel este imprevizibilă furia străzii. Amintiţi-vă sloganul de la revoluţie „Armata e cu noi”, e bine acum se va striga : „jandarmii sunt cu noi”, poliţia e cu noi”. Poporul, faţă de politicieni, a înmagazinat o cantitate de ură mai mare decât faţă de Ceauşescu.
Consultarea străzii de către Iohannis, este paiul celui ce este gata să se înece. Chestiunea îmi aminteşte de Băsescu la referendumul din 2007 când a cerut ajutorul străzii, apoi promisiunea pe care a făcut-o, apoi nu a onorat-o , de a se întâlni periodic în Piaţa Universităţii cu poporul.
Dacă ai fler politic şi nu îţi fierbe tărtăcuţa de semioltean, de a fi la putere, vei avea răbdare. Răbdarea trebuie să fie arma politicianului şi a diplomatului. Aruncatul în luptă cu capul înainte nu ajută, politica este o meserie fină, pe care nu o poate face toţi ghiolbanii. Pentru a media, pentru a negocia, pentru a testa adversarul politic este nevoie de multă diplomaţie, de fină cunoaştere a firi omeneşti, de a şti să testezi, să arunci capcane interlocutorilor, pentru ai determina să facă primul pas şi să spună mai mult decât vor.
    Politicienii acestor zile discută între ei despre ce mai este de furat, al cui e rândul la furat, aici se cam ceartă, unii ar vrea să vină mai des la borcanul cu miere şi caşcavalul Ţării. Toate aceste discuţii se poartă peste Ţară, noi poporul nu existăm, ei negociază peste noi, de noi îşi amintesc din 4 în 4 ani. Trebuie ajutaţi să doarmă cu poporul în gând, să fim coşmarul lor, să tresară de câte ori ne văd, să-şi scoată pălăria în faţa noastră, să ne spună „sărut mâna stăpâne” că tu ne plăteşti. Atenţie, poporul se deşteaptă şi de ce vede că se poate acţiona împotriva voastră, de aceea o vor face mai des şi mai des. De voi depinde cum acţionează strada, s-a dat startul, nu se ştie unde va fi finişul şi nici când. Deşteptaţi-vă în ceasul al 12-lea.
Mulţumesc pentru poză :stiripesurse.ro


2 comentarii:

  1. A venit momentul să intraţi la guvernare, Feisbucilă plânge de un an de zile că nu are guvernul „lui”, că a rămas fără guvern precum Dandanache fără „coledzi.” Daţi-i omului guvern, vrea şi el o jucărie, s-a molipsit de la Băsescu. Nu înţeleg, sunteţi atât de nepregătiţi, atât de slabi, de ce nu vreţi guvernarea, vă e teamă de reformele lui Ponta, nu ar trebui, sunt reforme liberale, la treaba continuaţi-le pe cele bune, îmbunătăţiţi-le pe cele mai puţin bune. Nu este aşa că vă este teamă, vă e frică să nu vă frângeţi gâtul?

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce sa raspunda?Sunt o adunatura de tute fara o pregatire profesionala sanatoasa,majoritatea nici nu stiu sa vorbeasca decat cu sufleor.Daca erau baieti destepti asteptau pana la alegeri si poate prindeau un scor bun si cu satelitii de serviciu puteau prelua legal guvernarea.Partea proasta este ca se grabea blaga sa ajunga la interne si sa organizeze el cu STS alegerile asa cum le-a organizat in 2008 si 2014.Oamenii astia sunt precum cleptomanii aia care daca nu fura macar o agrafa de birou sunt nervosi toata ziua.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...