duminică, 1 noiembrie 2015

Ţara în doliu, corupţia zburdă.

      Ţara este în doliu. Indolenţa şi goana după bani a oprit, în mod brutal, viaţa a 27 de tineri, iar alţi 180 sunt cu probleme mari de sănătate din cauza arsurilor. De ce s-a putut întâmpla asemenea catastrofă, mai bine zis cum s-a putut întâmpla aceste groaznice crime? Aici vorbim despre crime, nu este vorba de accident. În România eludarea legii este un sport naţional. Patronii acestui club nu au făcut altceva decât să se înscrie pe linia pe care merg toţi aşa zişii afacerişti români, ocolirea legii. Nu cunosc dacă au avize de funcţionare din partea pompierilor, dacă le au au fost luate contra mită, dacă nu le au este la fel. Materialele din care a fost făcută izolarea nu au fost tratate ignifug, ori puse unele rezistente la foc. Chiar dacă nu există aviz de funcţionare de la pompieri, controale au fost făcute, dacă da, care au fost rezultatele?
Este posibilă această indolenţă manifestată de aceşti patroni, criminali prin nepăsarea lor, tocmai din cauza unei slabe reacţii a instituţiilor statului abilitate cu controlul, salariaţii acestor instituţii de control căzând la pace în cele mai multe cazuri cu cei controlaţi. Cârdăşia, nesimţirea, corupţia lor au dus la moartea acestor frumoşi tineri. Alături de patronii iresponsabili, trebuie să răspundă toţi aceia care au închis ochii, în timpul controalelor, la neregulile constatate.
       Prea des ne îngropăm tinerii morţi în urma unor grave erori umane ce puteau fi evitate.
Vreau să fac o precizare, nu condamn patronii şi pe ceilalţi de intenţia de a ucide. Îi condamn numai pentru lucrul făcut de mântuială, în buna tradiţie românească „merge şi aşa”, uite că sunt cazuri când nu merge şi atunci se produce o asemenea catastrofă tragică cu urmări dintre cele mai rele.
Un fapt îmbucurător a fost, solicitudinea medicilor şi a celorlalte cadre sanitare care au sărit pentru rezolvarea problemelor apărute din cauza criminalului incendiu. Răniţii au beneficiat imediat de asistenţă şi îngrijire. Deasemeni mobilizarea oamenilor pentru a dona sângele atât de necesar, pentru salvarea tinerelor vieţi.
Nu trebuie politizată această nefericită, regretabilă întâmplare, ea trebuie analizată cu foarte mare atenţie, găsite cele mai bune soluţii ca pe viitor, să nu se mai ajungă la asemenea dezastre.
Dacă trebuie găsiţi vinovaţi printre politicieni, ei trebuie căutaţi din '90 şi până astăzi, asemenea lucruri făcute numai cu dorinţa de a câştiga cât mai mult, cu investiţie cât mai mică, s-au perpetuat în timp. Crima colectivă petrecută vineri trebuie să dea mult de gândit factorilor de răspundere. Acum ar trebui să existe un punct zero, de aici trebuie să se plece cu alte metode de lucru, prin care, să se elimine orice posibilitate de a se mai produce asemenea monstruozităţi.
Amenzile, pentru asemenea lucru de mântuială care poate declanşa un incendiu cu consecinţe grave, trebuie să fie înlocuite cu închisoarea. Ocolirea intenţionată a legii, doar pentru ca unii să-şi umfle buzunarele, neţinând cont de eventualele evenimente cu consecinţe tragice ce ar putea fi declanşate, este crimă şi trebuie tratată ca atare.
     Preşedintele, Primul Ministru trebuie să urmărească ca eventualele asemenea situaţii existente şi la alte baruri, ori săli de distracţie şi cultură, să fie de urgenţă remediate, iar patronii traşi la răspundere . Cu lacrimi în ochi am scris acest articol, sunt alături de familiile îndoliate, cărora le transmit ”sincere condoleanţe”! Deasemeni celor răniţi, le transmit însănătoşire grabnică !

2 comentarii:

  1. Amenzile, pentru asemenea lucru de mântuială care poate declanşa un incendiu cu consecinţe grave, trebuie să fie înlocuite cu închisoarea. Ocolirea intenţionată a legii, doar pentru ca unii să-şi umfle buzunarele, neţinând cont de eventualele evenimente cu consecinţe tragice ce ar putea fi declanşate, este crimă şi trebuie tratată ca atare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici nu tebuie să fii mare investigator: dacă iei centrul vechi la pas, vezi tot felul de bombe, în sensul propriu al termenului, dar și în cel conotativ. Numai să vrei. Dar, probabil , fiecare patron a plătit „taxă de protecție”.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...