sâmbătă, 26 decembrie 2015

Isărescu şi falimentarea României

      
Frumos spunea I.L.Caragiale în piesa de teatru „O scrisoarea pierdută” : „de ce să nu avem şi noi faliţii noştri”? Iaca avem faliţii noştri mai mult de jumătate din populaţia Ţării. Iar marele falit este Ţara. Unii vor zice, că spun vorbe pompoase. Din păcate este purul adevăr. Să analizăm.
Pentru ca o ţară să fie considerată bogată şi să poată prospera, are nevoie de o industrie puternică şi competitivă, de o agricultură profitabilă, de un sistem energetic solid, de un sistem de sănătate dotat la standarde internaţionale şi cu specialişti de marcă, de un sistem de învăţământ puternic care să poată asigura specialişti în toate domeniile de activitate, de bogăţii ale subsolului care să asigure materia primă unităţilor industriale. Pentru ca toate acestea să funcţioneze avem nevoie de un sistem bancar propriu, al nostru, care să poată susţine investiţiile în toate aceste domenii de activitate, iar profiturile băncilor să rămână în Ţara noastră. Sigur că mai sunt şi alte domenii cum ar fi armata, poliţia, jandarmeria, pompierii, dar mai ales procuratura, aceasta trebuie să vegheze la respectarea legilor şi legalităţii, toate acestea trebuie să fie în slujba legii și a cetățeanului.
      Din păcate în România nu mai avem nimic, din toate aceste lucruri care sunt indispensabile unui stat puternic. În România a fost distrusă industria, agricultura, armata, învăţământul, sănătatea, dar mai ales a fost distrus sistemul bancar. Meticulos, altă dată brutal, rând pe rând băncile româneşti au fost înfiinţate pentru a fi distruse, devalizate, golite, furate. Nimeni nu a plătit pentru asta, ba mai mult, pentru a i se „plăti” meritele în distrugerea propriului sistem bancar, guvernatorul Băncii Naţionale Române (BNR), Mugur Isărescu este păstrat în funcţie, este adulat, urcat pe cele mai înalte culmi ale adoraţiei. Cum a fost posibil să fie distrus întregul sistem bancar românesc? Simplu, prin voinţa politică şi a guvernatorului BNR. Că ordinele au venit din exterior, că însăşi salariaţii BNR sunt agenţi infiltraţi, că toţi au şi-au dat mâna în distrugerea sistemului bancar, oricare din situaţii şi toate la un loc sunt posibile. Rezultatul a contat, în afară de CEC şi Exibank, toate celelalte bănci sunt străine. Asta înseamnă că ele sunt venite în România să facă bani, iar profitul să fie trimis la firmele mamă din ţările de origină.
Domnul Mugur Isărescu are partea lui de vină şi în distrugerea industriei, a vânzării bogăţiilor subsolului, a distrugerii agriculturii şi a celorlalte sisteme din Ţară.
România, când d-l Isărescu a preluat BNR, avea ceva capital, erau peste 2.5 miliarde de dolari plus alte creanţe de recuperat din diferite state. Nu numai că nu a mai pus niciun leu peste cei găsiţi, dar ajunsese în 1997 să mai deţină în BNR circa 600.000 de dolari, adică era o bancă falimentară.
De ce este vinovat Mugur Isărescu? A făcut parte, alături de Băsescu şi alţii, din comisia de negociere cu BM şi FMI a programelor Psal 1 şi Psal 2 din timpul guvernelor CDR. Aici s-a hotărât care societăţi vor fi închise, cum se va privatiza Petrom şi celelalte distrugeri. Nu am auzit vreodată pe taciturnul Isărescu spunând ceva împotriva condiţiilor de distrugere impuse de FMI şi BM.
Privim la Isărescu ca la un Mesia, ca la un Titan, pentru că aşa suntem manipulaţi să credem, pentru că aşa doreşte Oculta să vedem şi să credem.
     O ţară fără sistem bancar propriu, fără industrie, fără agricultură, cu bogăţiile subsolului vândute, cu un sistem de sănătate la limita subzistenţei şi un învăţământ degradat, nu poate fi o Ţară independentă, este o colonie, este o ţară îngenuncheată. Încă ne numim România pentru că nici o altă ţară nu ne vrea ca o anexă a  ei, asta ar presupune că trebuie să se îngrijească de noi ca de proprii cetăţeni. Trebuie să fim precum o barcă fără cârmă în mijlocul oceanului.
Trebuie să fim Ţara unde francul elveţian poate creşte de două ori ca valoare distrugând clienţii băncilor care au făcut un împrumut în franci elveţieni la preţul de 2,4 lei/franc, iar în câteva luni să ajungă la un preţ de 4,2 lei /franc. Nimeni nu a protejat pe aceşti oameni. Unde ai fost Isărescule?
Există o lege „ darea în plată”. Aici este vorba de cei care au luat credite girând cu casa pentru care au făcut contractul. La un moment dat din varii motive clientul nu mai poate plăti casa, atunci legiuitorul a zis :”bun, dacă nu mai poţi plăti, dă casa băncii înapoi renunţă la tot ce ai plătit până acum şi gata scapi”. Nu a fost aşa de simplu, băncile au reacţionat, iar BNR credeţi că a ţinut cu poporul român? Nu, a luat partea băncilor străine, iar pe iniţiatorul legii la dat pe mâna DNA. Aşa vede Isărescu progresul României, vânzându-ne cu totul.
Fraţilor, clonaţi-l pe Isărescu, după moartea lui nu va mai avea cine ne distruge.Cu astfel de oameni cum să nu spunem că suntem „faliţii Europei”.
Dumnezeu să apere România!
Dumnezeu să-i apere pe români!
Mulţumesc pentru poză : ampress.ro

Un comentariu:

  1. De ce este vinovat Mugur Isărescu? A făcut parte, alături de Băsescu şi alţii, din comisia de negociere cu BM şi FMI a programelor Psal 1 şi Psal 2 din timpul guvernelor CDR. Aici s-a hotărât care societăţi vor fi închise, cum se va privatiza Petrom şi celelalte distrugeri. Nu am auzit vreodată pe taciturnul Isărescu spunând ceva împotriva condiţiilor de distrugere impuse de FMI şi BM.
    Privim la Isărescu ca la un Mesia, ca la un Titan, pentru că aşa suntem manipulaţi să credem, pentru că aşa doreşte Oculta să vedem şi să credem.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...