miercuri, 13 ianuarie 2016

Confesiuni III. Maria

      
       Masa de seară s-a desfăşurat într-o atmosferă de dragoste, în timp ce strângea vasele Nicole i-a aruncat peste umăr:
-în seara asta poţi dormi în fânărie dacă vrei, bărbatul a înţeles mesajul soţiei, se întâmpla în fiecare lună la o anumită dată. Au mai discutat despre problemele, care trebuiau rezolvate în ziua următoare, apoi cu o pătură şi un cearceaf în mână, a urcat în fânăria unde tocmai depozitase o căruţă cu fân. Mirosul de iarbă uscată amestecat cu mirosul florilor conţinute de fân, era ameţitor, imbietor, aromat. George a întins pătura şi s-a trântit în culcuşul moale şi plăcut. Privea prin lucarnă (o ferestră, sau un luminator în acoperişul unei construcţii), un colţ de cer se vedea din fânărie, stelele ca nişte mici beculeţe puse de o mână meşteşugită pe tavanul cerului, străpungeau întunericul cu luminile lor pîlpâitoare. Se spune că atunci când moare un om, cade o stea, bărbatul se uita pe cer în căutarea astrului său. În afara pâlpâirilor luminoase precum artificiile într-un brad, nu a descoperit nimic. Steaua rămânea ascunsă privirii lui, era acolo, o simţea , dar nu o putea localiza.
     Privind la cer şi ameţit de mirosul fânului, gândurile lui George au zburat în trecut. Îşi amintea perfect momentele de la nuntă şi imediat de după. Abia joi după nuntă au răsuflat uşuraţi, atunci plecase şi ultimul invitat, fusese mâncată ultima sarma şi tăiată şi cea din urmă găină. Ultima sticlă de vin a luat-o socrul mic când a plecat cu nevasta şi neamurile lor.
Rămaşi singuri, au făcut curăţenie în urma musafirilor, şi-au ajutat părinţii, să returneze în sat mesele, scaunele, vesela şi tot ce se mai împrumutase pentru a trece cu bine peste petrecerea ocazionată de nuntă. A trecut timp de atunci. Nu aveau prea mulţi prieteni. Nicole era o croitoreasă apreciată în sat, multe femei îi treceau pragul casei , una voia o fustă, alta o rochie, alta o bluză. De fiecare dată George părăsea încăperea lăsând femeile să probezele hainele în intimitate. Într-una din zile, a venit fără veste acasă, a deschis uşa şi surpriză, în faţa lui îşi etala sânii voluptoşi o tânără femeie, soţia a aruncat repede o haină Mariei, aşa se numea fata ce făcuse topless în faţa lui. Nicole l-a certat pe George, pentru intrarea năvalnică , explicând că a pus-o pe Maria într-o situaţie jenantă. Femeia a luat apărarea bărbatului, lăsând să se înţeleagă, că nu a deranjat-o, iar dacă cineva are ceva frumos, e bine să arate şi celor doritori să vadă.
Obrajii lui George au roşit la aluzia mai mult decât insinuantă a femeii, a părăsit încăperea, nu înainte de a mai arunca o privire asupra Mariei. Aceasta la privit provocator în ochi, susţinându-i privirea. Toate aceste ocheade nu au scăpat privirii agere a lui Nicole, din acea clipă şi-a zis că nu o va mai primi în casa ei pe neruşinata de Maria, sigur, întâi îi va termina rochia începută.
Geoarge, a revenit în casă abia după ce femeia plecase, chiar mai lăsase să treacă un timp. Ajuns faţă în faţă cu nevasta, a privit pe lângă ea, se simţea vinovat pentru privirea plină de pofte aruncată sânilor Mariei. Nicole s-a uitat la el, a văzut sentimentul de vinovăţie întipărit pe faţa lui, apoi cu înţelegere l-a prins de mână s-a uitat în ochii lui la sărutat şi mângâiat.
      -Când ne-am căsătorit, şi-a început Nicole vorba, m-ai considerat cea mai frumoasă femeie, de atunci au trecut ceva ani, au apărut alte fete, cu sânii mai mari şi mai tari decât ai mei, cu picioarele lungi şi pulpe rotunde, cu trupul de felină şi faţa de păpuşă. Sigur că îţi plac, de multe ori şi eu mă uit cu plăcere la ele, asta nu înseamnă că trebuie să-ţi faci un ţel în viaţă din a le avea pe toate, nu vei putea şi vei fi nefericit. Trebuie să-ţi doreşti ce poţi avea, fără complicaţii, fără să ne ocolim privirea, trebuie să trăim pentru noi amândoi. Dumnezeu nu ne-a binecuvântat cu copii, eu voi fi fata ta, copilul tău, iar tu băiatul meu pe care-l voi iubi, ocroti, dezmierda şi apăra cu propria mea viaţă. George a lăsat privirea în pământ, cuvintele nevestei loviseră necruţător, avea dreptate, o dorea pe Maria şi acum în parchetul din podea o vedea pe femeia cu sânii marii şi buze senzuale. S-a scuturat, voia să alunge imaginea deja fixată pe retină, aceasta revenea obsesiv.
      -Ai dreptate femeie, zise soţul părăsind încăperea. S-a plimbat prin curte fără ţintă, nu putea să-şi abată gândul de la frumoasa Maria, nici în casă nu putea intra, ochii iscoditori ai nevestei ar fi observat că este departe cu gândul. A ieşit la poartă, fiind vară oamenii erau la munca câmpului, nimeni nu era pe uliţă, s-a uitat în sus, în jos, nimeni. Nici în casă nu putea intra, a plecat pe câmp să vadă un loc cu porumb. Păşea pe poteca bătută ce traversa locurile cultivate ale sătenilor, un fir de porumb crescut mai în marginea poteci l-a lovit peste faţă, nu l-a simțit, era într-un fel de transă.
      A rătăcit fără o ţintă precisă până ce soarele, obosit, a început să coboare spre locul de odihnă. Cu mâna streaşină la ochii nevasta se uita înaintea lui, într-un târziu l-a văzut venind pe poteca din grădină. A privit spre el surâzătoare, cu dragoste, fără reproş, nu l-a întrebat nimic, doar George considerându-se vinovat, a spus, că a fost pe la locuri, să vadă porumbul.
       -Bine, a zis soţia, acum hai să mănânci, apoi să dormi  o oră, două, că mergi la muncă, ştii cât e de greu serviciul de noapte. Ascultător, bărbatul nostru, a făcut, cum bine i-a spus femeia.
Va urma,
Mulţumesc pentru poză :projectshanks.com
3 comentarii:

 1. Privind la cer şi ameţit de mirosul fânului, gândurile lui George au zburat în trecut. Îşi amintea perfect momentele de la nuntă şi imediat de după. Abia joi după nuntă au răsuflat uşuraţi, atunci plecase şi ultimul invitat, fusese mâncată ultima sarma şi tăiată şi cea din urmă găină. Ultima sticlă de vin a luat-o socrul mic când a plecat cu nevasta şi neamurile lor.

  RăspundețiȘtergere
 2. George o va trisa pe Nicole? :)
  Sunt curioasa si obosita dar amuzata...maine voi afla ce-a combinat George. Noapte buna!

  RăspundețiȘtergere
 3. George o va trisa pe Nicole? :)
  Sunt curioasa si obosita dar amuzata...maine voi afla ce-a combinat George. Noapte buna!

  RăspundețiȘtergere

Maria XIII

Prima zi de şcoală. Maria, deşi invitată la serbarea de deschidere, a preferat să stea acasă, a mers la deschidere doar Alexa. Abia aştept...