duminică, 24 ianuarie 2016

Manipulaţi şi Manipulanţi

Avem o tara cu 20 de milioane de locuitori (daca cineva stie o alta cifra, sa ma corecteze), 20 de milioane de individualitati, fiecare vrea ceva, poate  altceva decat majoritatea. Putem deosebi cateva mari grupari: iohanişti şi anti iohanişti, basisti si antibasisti, pontişti şi antipontişti, pro-maidanezi si anti-maidanezi, pro-exploatarea Rosia Montana, anti-exploatarea Rosia Montana, pro america-antiamerica, profurtul României, nişte glasuri firave se aud împotriva acestor furturi, împotriva jefuirii Ţării. Cred ca asemenea curente de opinie sunt in toate statele democratice, de altfel mi se par normale, prin revolutia din ’89 (indiferent cine, ce vrea sa spuna, in ’89 a fost REVOLUTIE), romanii si-au castigat dreptul la libera exprimare si dreptul  de a protesta. Spre exemplu eu, am o parere deosebita fata de un ins, imi exprim parerea fara patima, asteptand ca celalalt fie sa vina cu argumente contra, fie sa ma ignore; nu, el, insul, ceea ce am spus eu o ia ca pe un afront, ca pe o jignire personala, ca pe o injuratura de mama, ori de nevasta. Incerc sa-i explic ca nu am absolut nimic cu el personal, ca poate tine, poate vota, cu oricine doreste, fara a ma deranja pe mine. Marele Voltaire ii spunea lui Benjamin Franklin (era trimisul Americii sa negocieze cu francezii ajutor impotriva englezilor, in timpul razboiului de independenta al Americii de Nord dintre anii 1775-1783): “domnule Franklin, nu sunt de acord cu dvs., dar voi muri luptand sa va asigur posibilitatea de a va exprima liber  si de a va sustine cererile dvs.” De retinut ca asta, se intampla in timpul regelui Ludovic al XVI-lea, deci inaintea revolutiei ce avea sa aiba ca slogan: “libertate, egalitate, fraternitate”
            Ei bine, la noi in tara cei care se afla pe pozitii diferite, in anumite chestiuni, devin dusmani de moarte, pozitiile lor fiind ireconciliabile; toate problemele devin personale, oamenii se implica fizic si emotional; nu aceasta ar putea fi solutia, solutia trebuie sa fie ARTA dialogului, numai prin dialog, prin schimb de idei, chiar prin discutii aprinse, fara implicare personala si emotionala, se poate ajunge la intelegere si la idei noi, intodeauna superioare celor vechi. Clamarea dialogului pe toate televiziunile si tratarea partenerului  cu lipsa de respect atunci cand se ajunge fata in fata, numai la intelegere nu poate duce. Am urmarit cu destula atentie confruntarile dintre diferetele grupari, acesti oameni voiau   sa fie cunoscuti  prin intermediul mass media, nicidecum sa rezolve problemele pe care le sustineau. Acolo se situasera pe pozitii de forta si nu cedau nimic  sub nici o forma. Atata determinare, atata energie risipita, toate astea ar putea fi demne de o cauza mai buna, nu ca aceste probleme nu ar fi vitale pentru noi, dar putem sa le rezolvam si fara sa ne dam in cap. Chestiunea cea mai grava este ca, inşisi liderii acestor grupuri sunt cei care alimenteaza ura, care seamana discordia intre oameni.
            Cred ca toate ni se trag de la referendumul din anul 2012 cand, Monica Macovei tipa de la Bruxelles, ca trebuie sa isi ia tara inapoi, ceea ce deducem pe cale de consecinta ca Romania era impartita in doua  si in ziua de astazi se observa o impartire a Romaniei,în mai multe bucăţi, mai nou Iohannis vrea să-şi ia Ţara înapoi, care Ţară că asta peste care ajunse şef nu prea este a lui.
            Iohannis si-a luat rolul de mediator intre institutii, foarte in serios, atat de serios incat mai este putin si ne dam fizic in cap unul altuia; toate astea numai din cauza opiniilor. Nu cumva pe undeva opiniile sunt ajutate sa se formeze cu ceva banisori, nu de alta, dar prea sunt personale si de nezdruncinat !
            Sunt multi cei ce ne vor ocupati cu fel de fel de chestiuni: omoara maidanezii, nu omori maidanezii, scoate aurul cu ajutorul cianurilor, ori nu il scoate si multe, multe altele, mai nou instituţiile de forţă îşi fac simţită prezenţa, in timp ce EI (cei care ne tin ocupati cu diferite teme), isi vad de treaba lor si isi umfla buzunarele linistiti. Uitam sa protestam pentru ca se inchide o intreprindere, pentru ca a mai fost devalizata o alta, pentru ca Iohannis  se plimba in interes privat pe banii statului, pentru că politicienii în funcţie îşi dublează, triplează salariul, pentru că învăţământul e varză, pentru că sănătatea numai are specialişti.
Protestul ar trebui sa devina arma cetateanului pentru toate temele ce le simte impotriva lui; nu trebuie sa fie impins de nimeni si nici mituit, trebuie sa-si rezolve singuri problemele .Salut protestul cetăţenilor ce astăzi pe acest ger năpraznic vor fi în piaţă.
Nimeni nu ne da, daca nu cerem, daca nu batem cu pumnul in masa pentru drepturile noastre, ei (guvernantii) abia asteapta sa ne adoarma simturile, pentru a fura nestingheriti.
Mulţumesc pentru poză :4psiho.ro
       

Un comentariu:

  1. Protestul ar trebui sa devina arma cetateanului pentru toate temele ce le simte impotriva lui; nu trebuie sa fie impins de nimeni si nici mituit, trebuie sa-si rezolve singuri problemele .Salut protestul cetăţenilor ce astăzi pe acest ger năpraznic vor fi în piaţă.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...