joi, 21 ianuarie 2016

Oamenii săraci vor fi mai săraci, iar politicienii vor deveni mai bogaţi

     
     Trăim într-o Ţară condusă de oamenii iresponsabili. Nu greşesc când fac asemenea afirmaţii, să ne gândim la restituirile ce trebuie făcute foştilor „proprietari”. Pământul ce va trebui retrocedat depăşeşte cu mult suprafaţa Ţării noastre. Anomalia asta a fost posibilă pentru că legile au fost ambiguie, s-a mers până acolo încât s-a venit cu acte de proprietate încă de pe vremea lui Atilla, în Transilvania, iar în celelalte provincii, revendicatorii au adus martorii, pentru a putea reface proprietatea, nişte cetăţeni care au jurat că au fost de faţă când Scorilio şi Burebista îi împroprietărise cu pământ. Asta da, nebunie, altul a jurat că e văr, după o verişoară, cu însuşi Ştefăniţă Vodă, fiul marelui Ştefan cel Mare. Nu contează dacă sunt, sau nu, atâta timp cât petentul jură împreună cu martorii, dar mai ales dacă la cererea de retrocedare sunt cusute câteva milioane de euro, în funcţie de suprafaţa ce urmează a fi primită. Aici deja s-a intrat într-o sarabandă a prinderii celor care au intermediat şi a făcut posibile aceste despăgubirii pentru terenurile şi clădirile cerute a fi retrocedate. Oamenii de afaceri, procurori, oameni politici, miniştrii, etc. sunt capii ai acestor infractori, a căror sumă devalizată din bugetul statului se ridică undeva la mai mult de 1 miliard, de euro.
      Analiza de astăzi vreau să se axeze pe pensiile speciale. Parlamentul aprobă într-o veselie pensii speciale pentru diverse categorii de politicieni. Vreau să precizez dintr-un început, politicianul nu este obligat de nimeni să intre în politică, se presupune că are o slujbă din care poate trăi. Mânat de dorinţa de a face ceva pentru comunitate se înscrie într-un partid a cărei ideologie este la fel cu năzuinţa lui. În timpul alegerilor de primari, consilieri judeţeni, Parlament, Preşedinţie, merge din poartă în poartă şi îşi expune programul lui, ce intenţionează să facă, iar alegătorii îi dau, ori nu îi dau votul. S-au trezit acum după douăzeci şi ceva de ani că ei nu au pensie, că perioada în care a activat ca parlamentar nu este socotită ca vechime în câmpul muncii. Unde au fost până acum? De ce nu au dat legi prin care să poată contribui la fondul de pensii, de aşa natură încât atunci când vor ajunge  la vârsta de pensionare să poată profita de vechimea acumulată pe perioada mandatelor de parlamentar? E mai simplu acum, printr-o lege şi-au fixat nişte pensii speciale care nu au nimic comun cu contributivitatea, acest principiu care ar trebui să stea la baza calculării tuturor pensiilor.
Chiar şi foştii şefi de stat, pentru ce trebuie să primească 75% din salariul Preşedintelui în funcţie, maşină, casă de protocol, secretară, bodyguard, etc.?
Secrete multe ştiu şi foştii şefi ai serviciilor secrete, foştii prim miniştrii, miniştrii de externe, foştii sefi ai Marelui Stat Major al Armatei, dar nici unul dintre aceşti foşti şefi nu beneficiază de pază şi alte avantaje. Un fost şef de stat pentru a putea beneficia de toate aceste avantaje ar trebui să nu  facă politică de partid, ci să lucreze efectiv pentru Ţară prin contactele ce le poate avea cu străinătatea. Când un fost preşedinte este şeful unui partid, pentru ce mai primeşte atâtea facilităţi de la stat, de ce trebuie să-i oferim noi bani mulţi pentru ca ei să-şi facă un program egoist de partid? Primarii, preşedinţii de consilii judeţene, sunt în aceeaşi situaţie, domnilor, dacă nu vă conveneau aceste funcţii ,pentru ce naiba v-aţi bătut să le câştigaţi? Încă nu am auzit de oameni care, deşi o duc rău, să ceară să fie aleşi pentru a merge acolo unde suferă. Ce dracu, voi ori sunteţi masochişti, ori râdeţi de noi ? Încă nu am întîlnit politicieni care să facă ceva voluntar, decât pupat de copii în timpul campaniei electorale, iar după ce au fost aleşi, au ştiut cum să fure acadeaua din gura micuţilor pupaţi înainte de alegeri.
      În Parlament ipocrizia este la ea acasă, spre exemplu, în momentul votării legii prin care se acordau pensii speciale parlamentarilor, liberalii, după ce au numărat câţi parlamentari rămân în sală, dacă ei părăsesc şedinţa de plen, au observat că este cvorum şi liniştiţi au ieşit din sala  pentru a nu vota legea, dar fiind siguri că legea va fi votată de cei rămaşi. Îi întreb ca un alegător cinstit, băi liberalilor, dacă aţi fost cinstiţi şi cu bun simţ de ce nu v-aţi legat cu lanţuri de uşile Parlamentului în semn de protest? De ce nu aţi intrat în greva foamei? De ce nu aţi făcut un alt proiect de lege? Trebuia să găsiţi o formulă prin care să puteţi opri votarea legii. Nu aţi făcut-o pentru că va convenit şi vă convine votarea legii. Mergeţi la notar şi daţi o declaraţie pe propria răspundere prin care renunţaţi la pensia specială ce vi s-ar cuveni în urma votării acestei legi.
Trăim într-o Ţară în care cei săraci vor munci pe brânci pentru o bucată de pâine şi vor ajunge mai săraci, în timp ce politicienii noştri se vor lăfăii în salarii uriaşe, date cu largheţe de guvern şi aprobate de Parlament pentru a feri aleşii noştri de tentaţia corupţiei. O aiureală, cine dă 17000 lei salariu pe un ciubuc de 1 milion de euro? Toţi guvernanţii se plâng de lipsa banilor, în timp ce banii sunt risipiţi pe salarii nesimţite acordate, chipurile, pentru a fi feriţi de tentaţia de a fi corupţi. Asta e o prostie, când fluturi prin faţa unui bugetar un teanc de 1 milion de euro, e greu să te abţii numai pentru că ai un salariu de 17.000 de lei. Pentru a fi ferit de tentaţia corupţiei trebuie să aibă conştiinţă şi bun simţ, altfel, poţi să le dai salarii cu geamantanul, nu pot fi feriţi de tentaţie dacă furtul îl au în sânge.
Mulţumesc pentru poză : publika.md



2 comentarii:

  1. Îi întreb ca un alegător cinstit, băi liberalilor, dacă aţi fost cinstiţi şi cu bun simţ de ce nu v-aţi legat cu lanţuri de uşile Parlamentului în semn de protest? De ce nu aţi intrat în greva foamei? De ce nu aţi făcut un alt proiect de lege? Trebuia să găsiţi o formulă prin care să puteţi opri votarea legii. Nu aţi făcut-o pentru că va convenit şi vă convine votarea legii. Mergeţi la notar şi daţi o declaraţie pe propria răspundere prin care renunţaţi la pensia specială ce vi s-ar cuveni în urma votării acestei legi.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...