joi, 14 ianuarie 2016

Partidele politice şi politica de non-combat

      
Din noiembrie 2015, mai precis de la demisia Primului Ministru Ponta şi instalarea guvernului Cioloş, viaţa politică a încetat. Dacă în vremurile grele din timpul tandemului de guvernare Băsescu-Boc, opoziţia era foarte puternică, reuşind să dărâme guvernele Boc şi MRU, acum, în vremea lui Iohannis opoziţia nu mai există, partidele, înţeleg că nu s-au desfiinţat, cu toate acestea nu se văd. Dacă până să cadă guvernul Ponta, Alina Gorghiu, preşedinte PNL, striga pe toate drumurile şi în faţa tuturor celor care voiau să o asculte: „jos Ponta”, dintr-o dată a dispărut, a dispărut şi Blaga Vasile, celălalt preşedinte PNL. PSD-ul cel mai mare partid, cel puţin aşa se susţine, nu se aude, nu face opoziţie guvernului, în afara unor membrii PSD care sunt trimişi pe la diferite emisiuni televizate, nimeni din fruntea partidului nu vorbeşte, nu transmite mesaje electoratului faţă de măsurile luate de guvernul de tehnocraţi.
Liviu Dragnea, un Preşedinte de partid fără nerv, vândut lui Iohannis şi intereselor acestuia. Partidul însăşi se manifestă ca o nevertrebrată, este într-o continuă poziţie de non-combat. Înţeleg că Dragnea este speriat de posibilitatea de a fi condamnat şi speră ca, prin poziţia lui umilă faţă de turistul de la Cotroceni să scape curat. E foarte bine ce face, dar asta trebuia să o facă ca un simplu particular, nu ca liderul celui mai mare partid. Dragnea putea să meargă în fiecare dimineaţă la Flotantul de la Cotroceni să-i facă pantofii, să-i ducă ţucalul, ori să-i pregătească cafeaua, nu putea angrena un partid care are reprezentanţi în Parlament votaţi de electorat, să facă sluj lui Iohannis şi celor care îl sprijină. PSD încă mai stă bine în sondaje pentru că nici marele PNL nu este mai credibil, după unirea cu PDL, PNL-ul are o piatră de moară de picior.
       Sper ca electoratul să se trezească din amorţire şi să cearnă bine la viitoarele alegeri.
       Nu înţeleg ce se întâmplă, odată cu venirea lui Cioloş a apărut şi FMI-ul, fostul Premier spunea că nu mai avem nevoie de un nou acord cu FMI. Îmi face impresia că se încearcă strategia pe care şi-a întărit poziţia toate guvernele şi a putut lua măsuri impopulare sau anti naţionale, greaua moştenire, acum e greu să se meargă pe această lozincă, se va încerca ceva mai subtil, măsurile luate sunt nesustenabile. Este un guvern de tehnocraţi susţinut de toată clasa politică, mai puţin ALDE al lui Tăriceanu şi PMP-ul lui Băsescu, poate lua orice măsură, nu răspunde în faţa electoratului român, ci în faţa celor care au hotărât să fie miniştrii.
Nu înţeleg cine a putut da o lovitură atât de puternică partidelor şi politicului în general. Iohannis slavă Domnului stă mai mult plecat, în ţară vine în vizite scurte, Ţara o conduce prin reţelele de socializare, facebook-ul fiind de departe cea mai agreată reţea. Sunt trepăduşii din suita lui, oamenii cu antene lungi şi purtători de mesaje clare venite din partea Ocultei? A devenit Oculta atât de puternică încât a reuşit să închidă gura maimuţoilor care ocupă funcţii de lider de partid?. Are DNA-ul atâta forţă, iar politicenii atâtea dosare-n lucru, încât au fost reduşi la tăcere? Observ că de când a venit la putere domnul Premier Cioloş, merge des peste hotare pentru a lua lumină
     Singurul care se mişcă ca peştele în apă în lupta cu guvernul, preşedinţia, procuratura şi instanţele de judecată şi care mai nou a început să fie curtat de televiziuni pentru a fi intervievat este fostul Preşedinte de tristă amintire. Nu vreau să-i fac campanie pronunţându-i numele. Domnul cu pricina, el centrează el dă cu capul şi tot el aleargă şi în poartă să prindă mingea. Se joacă singur în opoziţie, nimeni nu-l deranjează, el face temele de dezbatere în media, se victimizează şi detractează cu aceaşi uşurinţă. Îşi arată muşchii, sigur că nu are, dar dă senzaţia de putere, de multă voinţă, de lider autentic. Toate acestea le face pentru aş pune pielea la adăpost, atacând şi revenind, uitând ce a spus odată, dezminţind şi minţind din nou, el este singurul jucător care se încălzeşte în ringul politic, cei care pot fi sparring parteneri sunt slabi şi neîndemânatici. Tot acest joc îl face pentru a intimida şi a îndepărta discuţiile despre el. Mută bine interesul public acolo unde doreşte.Dosarele penale întocmite pe numele lui, în mod sigur îi face somnul neliniştit, condamnarea fratelui său, simte că a rupt vraja şi puterea ce o avea numele lui în faţa justiţiei. Poate există un Dumnezeu care va face lumină şi în aceste întunecate dosare. În beciul domnesc este loc pentru toată lumea, indiferent de numele ce-l poartă.
      În Ţară începând cu aeroportul Otopeni, apoi Palatul Victoria şi Palatul Cotroceni se tot întind covoare roşii, Vine Victoria Nuland, această sperietoare americană.
Nu am înţeles niciodată de ce această asistentă a secretarului de stat din SUA este primită de ministrul de externe român, în loc să fie primită de un omolog de al ei adică un secretar al ministerului de externe, conform protocolului. Asta este ca pe timpul când Ţara era ocupată de turci, iar un başibuzuc din armata turcă se putea comporta cu domnitorul român în mod umilitor. La asta mă duce gândul când această Nuland este primită peste tot pe covorul roşu şi de cei mai înalţi demnitari de stat. Ceauşescu care era „analfabet” era primit de preşedinţii americani, preşedinţii americani îl vizitau pe Ceauşescu la Bucureşti. Acum am decăzut, este posibil ca în viitor SUA să ne trimită direct femeia de serviciu de la toaleta secretarului de stat american, indiferent cine va veni noi vom lua poziţia de drepţi, aşa face colonizatul, în faţa colonializatorului.
      Îmi amintesc de o scenă dintr-o carte, ocupantul dăduse ordin ca toţi cetăţenii oraşului ocupat să salute printr-o plecăciune o momâie care întruchipa stăpânul, cine nu se supunea era pedepsit. Să avem răbdare vom păţi şi asta, să vezi îngesuieli la închinăciuni, mai ceva ca la sfintele moaşte.
Dumnezeu să ne apere de propriile noastre gânduri rele!
Dumnezeu să apere România! 
Mulţumesc pentru poză : evasile.com



Un comentariu:

  1. E foarte bine ce face, dar asta trebuia să o facă ca un simplu particular, nu ca liderul celui mai mare partid. Dragnea putea să meargă în fiecare dimineaţă la Flotantul de la Cotroceni să-i facă pantofii, să-i ducă ţucalul, ori să-i pregătească cafeaua, nu putea angrena un partid care are reprezentanţi în Parlament votaţi de electorat, să facă sluj lui Iohannis şi celor care îl sprijină. PSD încă mai stă bine în sondaje pentru că

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...