vineri, 12 februarie 2016

Poporul poate fi Vlad Ţepeş

      
      Singurul sondaj sociologic pe care îl cred, este acesta în care românii şi-au manifestat dorinţa (în măsura în care ar fi fost posibil) să-l aleagă ca Preşedinte pe Vlad Ţepeş.
Această dorinţă ar trebui să cutremure politicienii de azi şi de ieri, iar pentru cei de mâine să fie un semnal de alarmă.
Asta înseamnă că românilor le-a ajuns cuţitul la os. Ar vrea un Ţepeş care să facă ordine-n Ţară. Poporul simte că acele arestări şi plimbări cu cătuşe la mâini şi aresturi la domicilii în vile luxoase, nu este altceva decât praf în ochii lor. Nu este posibilă aducerea lui Vlad-vodă. Este posibil ca poporul să acţioneze ca un Vlad Ţepeş. Nu cred că este soluţia cea mai bună. Dar în caz de forţă majoră, măsurile extreme sunt viabile.
Într-o Ţară în care jumătate dintre parlamentari au dosare penale, alţii au fost arestaţi şi condamnaţi, nu se mai poate vorbi de măsuri de prevenţie. Miniştrii sunt corupţi, foştii preşedinţi sunt anchetaţi penal. Preşedintele în funcţie nu recunoaşte o sentinţă judecătorească, pe motiv că îi este afectată imaginea, iar soţia lui ar deveni anchetată penal. Toate acestea converg spre un singur rezultat. România este condusă de hoţi. Corupţia şi hoţia a pătruns până-n adâncul fibrei statului şi instituţiilor lui. Ţara noastră a început să se rostogolească spre prăpastia disoluţiei.
     Este o situaţie extrem de grea pentru Ţară şi bietul ei popor. În situaţii extreme, se iau măsuri extreme. Una din aceste măsuri, în viziunea celor intervievaţi, ar fi aducerea în fotoliul de la Cotroceni a lui Vlad Ţepeş. Un tiran care, prin măsuri radicale, ar putea distruge hoţii şi corupţii.
Pe despotul Vlad-vodă nu-l vom avea, în schimb putem avea forţa pe care se baza el, poporul.
Mămăliga românului nu mai explodează. Ştiţi de ce? Românul mănâncă pâine, multă pâine, mălaiul e scump. Pâinea e de calitate proasă şi puţin mai accesibilă. Pământul nu mai este cultivat. Prin legile date de aceşti aevăraţi burjui, românul a fost îngrădit să-şi poată lucra pământul. Asta este o altă temă dureroasă, a noastră, a românilor.
Poporul nu mişcă, celui care are serviciu îi este teamă să nu fie dat afară;  care ajutor social îi e teamă să nu îl taie de la Primărie; pensionarii sunt bătrâni şi bolnavi, se tem pentru ei, se tem pentru pensia lo. Din puţinul pe care-l au mai întind mâna şi unui copil, sau nepot. Nimeni nu protestează, toţi tac şi înghit. Înghit şi tac, altfel dacă vorbesc se pot accidenta. Se fac proteste dirijate de anumite forţe, la comandă politică.
Dar până când să privim la ruinele fostelor uzine şi fabrici şi să tăcem. Mai ales de ce să tăcem? Prin tăcerea noastră devenim complici fără voie. Asta vrem, să fim consideraţi complicii lui Udrea, Videanu, Voicu etc.? Nu, noi trebuie să fim uleiul care iese deasupra. Să fim adevărul de deasupra minciunii. Să fim luminiţa care se luptă cu întunericul. Noi, poporul, trebuie să smulgem din mâinile străinilor şi bandiţilor români, biata noastră Ţară. În acest an avem ocazia să facem acest lucru. Poporul chiar poate face această schimbare. Altfel, nu vom avea ce lăsa moştenire copiilor, copiilor noştri. A sosit timpul ca în această toamnă să încercăm să ne redescoperim valorile; alea care mai sunt. Le vom spăla, curăţa şi apoi le vom pune la locul de cinste.
Vlad Ţepeş nu mai este. Fantoma lui trăieşte, el poate fi în fiecare din noi. Poporul într-o unire poate fi un nou Ţepeş-vodă.
Poate am fost orbi şi nu am văzut, acest sondaj ne-a arătat adevăratul drum. Drumul chiuretării Ţării de cangrena corupţie. Această curăţire trebuie să o facem cu orice preţ.
Vom vedea dacă suntem în stare.
Dumnezeu să apere România!
Dumnezeu să-i apere pe români!
Mulţumesc pentru poză : adevarul.ro


Un comentariu:

  1. Este o situaţie extrem de grea pentru Ţară şi bietul ei popor. În situaţii extreme, se iau măsuri extreme. Una din aceste măsuri, în viziunea celor intervievaţi, ar fi aducerea în fotoliul de la Cotroceni a lui Vlad Ţepeş. Un tiran care, prin măsuri radicale, ar putea distruge hoţii şi corupţii.
    Pe despotul Vlad-vodă nu-l vom avea, în schimb putem avea forţa pe care se baza el, poporul.
    Mămăliga românului nu mai explodează. Ştiţi de ce? Românul mănâncă pâine, multă pâine, mălaiul e scump. Pâinea e de calitate proasă şi puţin mai accesibilă. Pământul nu mai este cultivat

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...