luni, 1 februarie 2016

Un ghiveci politic, un guvern fanariot

      
     Mă uit la varza asta din politică, la ghiveciul ăsta politic pregătit la repezeală şi din care lipseşte sarea şi piperul. Nu mai vreau să merg la circ să văd dresori de capre, lei, iepuri şi alţi bărzăuni, nici clovni nu vreau să mai văd. Pentru ce să mă îmbrac, să plec de acasă, să plătesc un bilet pentru un spectacol de circ, când în casă, în faţa televizorului, aşezat comod în fotoliu, am cele mai spectaculoase momente de circ cu clovni autentici cu carnet de partid, cu cotizaţia plătită la zi. Dacă vreau dau pe un program cu iluzionişti, au ăştia nişte numere de te ameţesc de cap şi te fac să votezi cu ei. Face să apară un pix, o găleată, un pui congelat (unul dintre fraţii Petreuş), ei le dau, tu le ei şi după alegeri dispar, nu, nu mă înţelegeţi greşit, nu dispar pixurile, găleţile, ori ce ţi-au mai dat ei acolo, nu, dispar banii de pensii, societăţile de asigurare, banii de la ministerul transporturilor, de la ministerul dezvoltării, de la „Fondul Proprietatea”, dispar fabricile şi uzinele, băncile româneşti, o parte din ele au dispărut mai demult.
      Seara, confortabil aşezat în fotoliul meu ceauşist, mă uit la moderatoarele TV care sunt într-un hei-rupism cum rar a fost dat cuiva să vadă. Retingul face spectacolul, emisiunile devin alerte, politicienii aruncă cu vorbele prin studio, ecoul lor se loveşte de toţi pereţii studioului apoi vin drept în urechea mea. Cred că sunt masochist, nu mă dezlipesc de ecran, butonez pe toate canalele tv, peste tot e la fel, aştept să văd când îi plezneşte jugulara lui Şincai, Grecu, şi alte reprezentante ale mass mediei.
Nu găseşti nimic serios în dezbaterile lor politice, în analizele jurnaliştilor.
Se discută despre alegerea primarilor în două tururi, există o lege proaspăt votată prin care liberalii au fost deacord cu această lege. Bine, ei spun aşa, noi, adică liberalii, am depus un amendament la proiectul de lege prin care voiam ca primarii să fie aleşi în două tururi de scrutin, amendanmentul a fost respins, iar votul final pe legea votului dintr-un tur de scrutin a fost dat de PSD, ALDE, şi PNL, în concluzie au votat şi ei legea. Acum, un guvern tehnocrat care nu răspunde politic, să vină cu o OU pentru modificarea legii, va crea un precedent periculos. Orice legi nu convin unor partide aflate la guvernare, deşi votate în Parlament vor fi moificate prin OU dată de guvern. Nu credeţi că Parlamentul în situaţia asta devine inutil? Atunci să conducem Ţara prin decrete-lege, o Adunare Naţională s-ar întruni de două ori pe an în două legislaturi ar adopta decretele-lege şi gata. Vom face şi economii uriaşe, nemaifiind nevoiţi să întreţinem atâta armată inutilă la Parlament.
      Avem guvern de tehnocraţi, asta ar presupune că sunt nişte specialişti, de unde ştim noi cât de pregătiţi sunt? Au dat vreun examen, au fost testaţi, o comisă academică şi-a dat girul pentru ca ei să fie investiţi? Nu, nimic din toate astea, acum m-am prins şi-a dat girul Merkel şi Bruxelles-ul. Un guvern fanariot cu oameni din Fanarul Bruxelles-ului,
Am pus acele întrebări în legătură cu pregătirea lor, pentru că ei indiferent câte prostii fac, mă refer la cele care nu au legătură cu DNA-ul, nu îi trage nimeni la răspundere, un guvern politic, răspunde pentru el partidul în timpul alegerilor.
      Cine dracu răspunde pentru afirmaţiile umilitoare ale ministresei de finanţe Anca Paliu Dragu, despre oamenii săraci de la noi din Ţară. Cucoana asta a fost, precum Maria Antoaneta a Franţei, poporul striga că nu are pâine şi ea, regina, se întreba de ce nu mănâncă cozonac.
Un alt caz umilitor pentru societatea românească a fost afirmaţia ministrului sănătăţii cum că societatea românească asta merită, pentru că poporul nu munceşte.
Eu, pensionarul român, vă spun „Să vă fie ruşine pentru umilirea poporului, domnilor miniştrii.”
Dacă aceste afirmaţii erau făcute de persoane particulare, ar fi fost în regulă, dar nu este permis unor miniştrii, care stau în acelaşi fotolii, în care au stat, toţi acei miniştrii care vreme de 26 de ani au vândut, furat, distrus toată economia românească, au îndatorat Ţara şi au adus-o în pragul falimentului. Domnilor miniştrii, cei de dinaintea dvs. au plătit salariaţii din uzinele şi fabricile româneşti, din combinatele industriale, din fermele agro-zootehnice, pentru a sta acasă. Cu alte cuvinte au plătit oamenii să stea la umbră, pentru ca ei ,guvernanţii, să poată fura în voie.
       Pentru aceste motive domnilor miniştrii tehnocraţi nu vă permit să umiliţi acest popor batjocorit de 26 de ani. Din scaunele voastre înalte scuipaţi în capetele noastre plecate, nu uitaţi, în viaţă totul se plăteşte. Citiţi poezia lui Coşbuc : „Să nu dea Dumnezeu cel Sfânt...”, citiţi-o într-o cheie actuală.
       Dumnezeu să apere România!
       Dumnezeu să ocrotească şi să lumineze poporul român!
Mulţumesc pentru poză : krossfire.ro

Un comentariu:

  1. Pentru aceste motive domnilor miniştrii tehnocraţi nu vă permit să umiliţi acest popor batjocorit de 26 de ani. Din scaunele voastre înalte scuipaţi în capetele noastre plecate, nu uitaţi, în viaţă totul se plăteşte. Citiţi poezia lui Coşbuc : „Să nu dea Dumnezeu cel Sfânt...”, citiţi-o într-o cheie actuală.
    Dumnezeu să apere România!

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...