joi, 17 martie 2016

Un guvern inexistent. Un timpan prea atent.


     Am auzit că România are guvern, unul tehnocrat condus de un anume Dacian Cioloș. Recunosc că am mai auzit numele Cioloș rostit cu diferite ocazii, nu întodeauna fericite pentru noi. Cât despre ceilalți miniștrii s-a vorbit despre ei, așa cum se vorbește despre elevii de liceu când sunt publicate perlele scrise de ei în lucrările pentru bacalaureat de la limba română. Am auzit de bebeluși care mor din cauza unor bănuieli, altfel nu pot spune, nimeni nu știe cu adevărat ce a declanșat boala care le-a curmat mult prea de timpuriu viața. Dinspre ministerul muncii, bate un vânt de pagubă în buzunarele și așa mult prea goale ale muncitorilor săraci. Aș spune câteva cuvinte și despre celelalte ministere, nu cunosc, nu am auzit de ei, nu știu dacă nu cumva s-au desființat.
Guvern tehnocrat, asta presupune, după cum arată și numele, că avem un guvern cu cei mai mari specialiști în domeniile lor,aici nu vorbim de niște miniștrii numiți politic, ci de oameni cu o vastă experiență care, pentru o perioadă de timp gestionează problemele Țării tocmai pentru a trasa un drum pe care care viitoarele guverne să meargă. Acest guvern mă așteptam să ia unele hotărâri, chiar dacă puteau fi considerate dure, dar care să pună România din punct de vedere economic peun drum ascendent. Ce am constatat? Că avem un guvern amorf, incoerent, leneș și cu urechea plecată spre ordinele venite din exterior. Nici nu putea fi altfel. Miniștrii vin din birourile FMI și UE de la niște salarii de 15.000 de euro pe lună la niște salarii ce nu ajung la 1500 de euro. Au acceptat această detașare (sunt detașați pe perioada mandatului de ministru, urmând să se întoarcă la vechile locuri de muncă), ca pe o sarcină de serviciu. Așa că de la un guvern pus de Bruxelles și de la un Președinte pus de alți păpușari nu avem cum să ne așteptăm la ceva bun.
Că guvernul merge prost e un fapt, nu trebuie să fi specialist pentru a observa acest lucru.Sunt surprins că nu văd cei 30.000de tineri frumoși și liberi care au dat jos guvernul Ponta și a făcut posibilă instalarea ”Guvernului meu”, acest guvern de tehnocrați . Aș vrea să-i văd pe tinerii frumoși și liberi în Piața Victoriei strigând ura și felicitându-și guvernul dacă, sunt mulțumiți de modul cum sunt administrate treburile Țării. Sau, strigând precum tatăl către copil :”eu te-am făcut, eu te omor”. Nimeni nu scoate un cuvânt. Toate partidele politice sunt la putere,oricum nu sunt în opoziție. Deși este un guvern care nu are o majoritate politică în Parlament, nu își face griji pentru legile introduse spre adoptare în forul legislativ.
Aici cred că DNA-ul a reușit să captiveze atenția parlamentarilor, iar aceștia fac tot ce este posibil pentru a nu supăra pe nenea președintele, pe nenea premierul, așa că merg pe șipcă, să nu facă zgomot și să atragă atenția asupra lor. Acești oameni, mă refer la politicieni, indiferent de partid, peste câteva luni vor veni cu căciula în mână să cerșească voturi, cum să votezi niște păpuși, niște marionete, aștept să apară noi candidați.
Ăștia de acum și-au spus cuvântul, sunt în lada istoriei.


Despre guvern nu mai de bine, că doar nu îl îmupternicea nașul lor de la Bruxelles (nu înghit gogorița cu guvernul României), să facă ceva bun pentru biata Românie. Pentru România nici românii nu mai fac prea multe lucruri bune, de fapt care români ?  Helving de la SRI e român?
MRU de la SIE e român? Iohannis din fruntea statului e român?
Da, dar îmi place de Iohannis, sunt fan-ul lui, sunt Iohannis, păi cum să nu admir așa brad de sas care se plimbă cu dezinvoltură prin toată lumea pe banii românilor? Dealtfel, chiar el cu gurița lui ne-a spus că discutase cu soția, încă dintr-o viață anterioară, să facă o vizită la mormântul sfânt. Iar pentru a fi bine păzit pe tot parcursul vizitei în Israel, a promis evreilor căva face un muzeu al holocaustului.
Măi nea Iohannise, voi când deschideți gura vă și gândiți când vorbiți?
Sunt de acord cu muzeul holocaustului dar nu în România, ci pe vechea vatră a concernului I.G.Farben , cel care a finanțat războiul și pe Hitler, acest concern era proprietatea unor evrei.
Mai mult decât atât, ca etnic german ce sunteți, posibil să aveți mustrări de conștiință, e o chestiune care vă privește, dar nu privește poporul român.
Situația evreilor în timpul celui de-al doilea război mondial consider că a fost tendențios studiată, situația trebuie reevaluată, lucrurile au fost mult mai bune pentru evrei. Unele surse istorice spun că, prin ordinul direct al lui Antonescu au fost salvați mii de evrei care și-au găsit scăparea peste graniță plecând cu vapoarele.
Am putea vorbi despre modul bestial în care se comportau arendașii evrei cu țăranii români, fapt ce a dus la răscoala țăranilor din 1907, iar rezultatul acesteia este cunoscut, peste 11.000 de țărani omorâți.
Nu mai vorbesc de agresiunile evreilor comuniști din Basarabia împotriva românilor și a armatei române.
Să revin la subiect, vorbeam despre acest guvern de mercenari poposit în țară cu mesajul special din partea FMI și UE: ”vrem să revenim la butoane. Faceți noi acorduri de împrumut”
Sper să nu se ajungă acolo. Dar modul haotic în care gestionează bugetul ministresa Doi Lei, e greu de crezut că nu vom face iar împrumuturi la FMI.
Să vorbesc puțin și despre isteria ascultării telefoanelor. Este o prostie să creadă cineva că nu vor mai fi ascultate telefoanele. Acum vor căuta o cale de a își face propriul lor sistem de interceptare a convorbirilor. Procurorii nu vor lăsa din mână o oportunitate ca asta. Ascultarea telefoanelor la noi în Țară este un sport de masă. Securitatea lui Ceaușescu juca la pitici pe lângă posibilitățile tehnice care sunt acum.
Indiferent cum se va numi departamentul de ascultare el nu va dispare. Ochiul și Timpanul sunt mai de actualitate ca niciodată.
Români, dormiți liniștiți, dar mai ales, nu vorbiți în somn, posibil ca Organul să fie curios să afle ce spuneți.

Un comentariu:

  1. Da, dar îmi place de Iohannis, sunt fan-ul lui, sunt Iohannis, păi cum să nu admir așa brad de sas care se plimbă cu dezinvoltură prin toată lumea pe banii românilor? Dealtfel, chiar el cu gurița lui ne-a spus că discutase cu soția, încă dintr-o viață anterioară, să facă o vizită la mormântul sfânt. Iar pentru a fi bine păzit pe tot parcursul vizitei în Israel, a promis evreilor căva face un muzeu al holocaustului.
    Măi nea Iohannise, voi când deschideți gura vă și gândiți când vorbiți?
    Sunt de acord cu muzeul holocaustului dar nu în România, ci pe vechea vatră a concernului I.G.Farben , cel care a finanțat războiul și pe Hitler, acest concern era proprietat

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...