vineri, 15 aprilie 2016

Băi guvernule, tu ești sănătos la cap? Cioloș, se vede că nu ai copii

                 Cioloș și oamenii lui au ajuns să formeze guvernul României, printr-o lovitură de palat dată de ”tinerii frumoși și liberi”. O catastrofă generată de incompetența mai multor instituții, dar mai ales a proprietarilor și a altor ”interesați”, a dus la moartea unor tineri nevinovați. Da, sunt nevinovați, deși am auzit multe inepții. E posibil să se fii strâns în acel club să asculte muzică rok, să facă vrăji Prea Fericitului, să mănânce semințe de bostan, iar cojile să le scuipe pe tabloul lui Obama. Cu siguranță nu s-au strâns acolo pentru a arde de vii, pentru a se transforma în torțe . Nu, au vrut să se distreze, așa cum au înțeles ei, nu discut cât a fost de ortodoxă ideea lor de distracție, trăim într-o Țară liberă, fiecare face ce vrea, cu condiția să nu deranjeze pe cel de lângă el. Ce s-a întâmplat la clubul Colectiv, știm cu toți, nu mai discut despre acest moment dureros. Moartea acestor tineri, a fost speculată de Președintele României atunci când, o manifestație organizată ”spontan” a cerut capul mai multor demnitari. Unii au înțeles să demisioneze, speculând și ei la rândul lor acest moment.
     Printre altele ”manifestanții au cerut” schimbarea clasei politice, asta presupune schimbarea mentalității clasei politice, dar și a oamenilor care au făcut politică.
Guvernul Ponta a demisionat, prin urmare era nevoie de un alt guvern, pentru aceasta Președintele trebuia să cheme la consultări partidele politice parlamentare. Asta a făcut, PNL-ul nu a avut nici o propunere, iar PSD-ul a mers cu o propunere subțire și a ieșit cu nominalizarea impusă de Iohannis, ca Dacian Cioloș să fie desemnat Prim Ministru.
S-a impus de la Bruxelles, acum se știe cu exactitate acest lucru, un prim ministru și membrii guvernului. Iohannis, docil și recunoscător celor care l-au impus românilor ca Președinte, a nominalizat candidatul Bruxelles-ului ca prim ministru desemnat. Acesta a citit lista dată de UE împreună cu FMI-ul și pe cale de consecință a nominalizat miniștrii. Un program de guvernare scris pe picior a fost votat în Parlament cu largă majoritate de voturi. Prin votul dat noului guvern condus de Cioloș, PSD-ul mulțumea manifestanților că îi determinase propriul guvern să demisioneze. Scârbavnic!
     De mai bine de 6 luni acest guvern  este cazat în Palatul Victoria. Sigur puteam spune că el guvernează, cu asta se ocupă un guvern, cu administrarea treburilor statului. Nu pot face asemenea afirmații, Țara este neguvernată, miniștrii fac declarații haotice, neasumate de guvern. Trăim într-o lume nebună, ministrul de justiție ne spune că Țara este în criză, nu ne spune de care, o fi criză de idei, criză biliară, criză renală, criză financiară. Dumnezeu știe. Ministrul agriculturii ne spune că au fost scoși miliarde de euro din Țară, nu este nimic nou, de unde știe, are dovezi, dacă da, de ce nu le dă organelor de anchetă. O altă declarație halucinantă a aceluiaș ministru: în piața alimentară românească pătrunde carne contaminată, scoasă din consum din piețele europene și adusă în supermarchet-urile românești. Bănuiam acest lucru și am tras semnale de alarmă, așteptam de la ministrul agriculturii să ne spună că a luat măsuri împotriva acelora care tolerează astfel de lucruri criminale.
Ministrul sănătății vorbește despre cetățenii Țării noastre ca despre ființe de mâna doua, poate că așa ne consideră. Ministrul Muncii se opune unei O.U care trebuia să fie elaborată de ministerul lui, O.U având ca obiect salarizarea. Se vede că această Ordonanță a venit scrisă din altă parte, guvernul urma să și-o asume. Până la urmă O.U nu a trecut, iar Ministrul Muncii și-a dat demisia.
O altă problemă complet aiurea, Parlamentul votează legea prin care se măresc alocațile pentru copii. Guvernul nu o poate pune în practică, pentru că nu are bani.
     Băi Guvernule, tu ești sănătos la cap? Populația Țării a scăzut în mod dramatic, iar tendință de scădere este și mai mare. Care sunt măsurile pe care le-ai luat de stimulare a creșterii demografice? Nici una. Aveai acum ocazia să mărești alocația pentru copii. Asta era măsura, cea mai bună pe care o puteai lua în perioada ta de distrugere a Țării. Nu mărești alocațiile copiilor pe motiv că nu ai bani? Bine, spune-mi te rog ce dudă face Johannis în funcția de Președinte al României, de își merită un salariu atât de mare? Pe Johannis dacă îl iei repede nici nu știe că este Președinte. Sigur își amintește când trebuie să facă o contestație în anulare pentru o casă pierdută, sau când cere de la guvern suplimentarea fondului de cheltuieli pentru excursii în străinătate. Voi miniștrilor și consilierilor de stat și personali, ce strategii elaborați de aveți nevoie de măriri de salarii? Parlamentarii cum pot fura din buget, prin adăugarea acelor indemnizații la pensii, atâta timp cât nu au cotizat? Ce zici Guvernule? Ți-am găsit ceva surse de finanțare, dacă nu îți ajunge, ia și de la președinții consiliilor județene, primari. Dă-le măi guvernule bani în funcție de munca depusă și rezultatele ei, nu în funcție de funcție. Cui nu-i convine, să nu mai candideze.
    Tu, guvernule, puteai face multe lucruri bune, fiind tehnocrat nu răspundeai în fața electoratului, poate doar în fața propriei conștiințe, sigur asta presupune să și ai. Mă tem că la capitolul conștiință stai rău.
Cred că în toamnă puteți raporta, la Bruxelles, că v-ați îndeplinit misiunea, pentru care ați fost detașați în România. Următorul guvern va fi nevoit să facă din nou împrumuturi la FMI, Consiliul Europei și BM. Felicitări Mercenarilor, sau mai bine și mai exact Rușine Mercenarilor!
     Dumnezeu să apere România!


Mulțumesc pentru poză: ziaruldeiasi.ro


4 comentarii:

  1. Băi Guvernule, tu ești sănătos la cap? Populația Țării a scăzut în mod dramatic, iar tendință de scădere este și mai mare. Care sunt măsurile pe care le-ai luat de stimulare a creșterii demografice? Nici una. Aveai acum ocazia să mărești alocația pentru copii. Asta era măsura, cea mai bună pe care o puteai lua în perioada ta de distrugere a Țării. Nu mărești alocațiile copiilor pe motiv că nu ai bani? Bine, spune-mi te rog ce dudă face Johannis în funcția de Președinte al României, de își merită un salariu atât de mare? Pe Johannis dacă îl iei repede nici nu știe că este Președinte. Sigur își

    RăspundețiȘtergere
  2. CU ALTE CUVINTE
    Ce sa-ti spun eu tie , dulce Romanie ?
    Ai ajuns de ras , ca o parodie ,
    Le faci privilegii,pensii speciale ,
    La toti parvenitii si la haimanale !
    Gheorghe Cirnu

    RăspundețiȘtergere
  3. Noi pedalam cam pe aceeasi tema , Iar consecinta , se pare , ca e nula , Nu dau doi bani pe-a noastra anatema , Si evident , nu-i doare nici in rima !

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...