joi, 28 aprilie 2016

Zgonea a fost eliminat din PSD.


      Zgonea a fost executat pentru ”delict de opinie”, susține domnia sa. Am să-l contrazic.
Un partid politic se constituie în baza unor ideologii, a unor ideii, al unui statut, nu discut acum de ce natură, un individ când face o cerere de înscriere în partid, se presupune că a luat act de ceea ce dorește acel partid. Un adevărat membru de partid se supune, hotărârii luate de membrii partidului în forurile de conducere  cu majoritate de voturi. Orice discuție și ne lămurire pe orice hotărâre luată de partid, se face în interiorul partidului, în cadrul unor discuții organizate. A contesta și comenta negativ în public, hotărârile luate în cadrul statutar al partidului, îl face pe acel membru să se situeze în opoziție cu partidul. Opoziția publică duce evident, la o demisie a membrului de partid care nu este deacord, cu măsurile luate de partid pe o anumită speță.
     Zgonea putea în cadrul ședinței, să își spună părerea, eventual, să nu fie de acord cu părerea celorlalți colegi, dar, în public trebuia, să se abțină de la comentarii.
Zgonea spunea că a fost dată afară pentru ”un delict de opinie”. Nu, a fost dat afară pentru că, încă odată avea ocazia să tacă și nu a făcut-o. De ce nu a tăcut, ce a urmărit? Nu știu, sau nu vreau, să-mi spun părerea. O opoziție fățișă unui lider de partid se face atunci când, te asiguri că vocea ta nu este singură, că mai sunt mulți alții, care te susțin. 
     Ascensiunea politică a lui Zgonea a fost un accident, fie că vorbim de Președinte al Camerei Deputaților, fie că discutăm de a doua funcție în partid ca importanță, Președinte executiv. Un Președinte executiv, prin urmare primul adjunct al Președintelui acelui partid, se presupune a fi cel puțin în relații de colaborare cu liderul. Când adjunctul pune piedici liderului, iar forurile de conducere consideră că a greșit adjunctul, acesta trebuie să demisioneze. La noi în Țară, se pare că, a fost desființată instituția demisiei.
     Personal, cred că Liviu Dragnea trebuia să își dea demisia din funcția de Președinte al PSD, din cauza sentinței definitive prin care este condamnat cu suspendarea executării pedepsei. La fel și Valeriu Zgonea care, prin ieșirea cu declarații în public, contra hotărârii luate de forul partidului, se situează în afara partidului, prin urmare trebuia să demisioneze.
Condamnarea lui Liviu Dragnea a fost percepută de partid, ca fiind nedreaptă, pe cale de consecință membrii Comitetului Executiv al PSD, au strâns rândurile în jurul liderului său și au eliminat calomniatorul. Valeriu Zgonea așa a fost perceput.
     Un membru de partid este un soldat credincios, ideologiei, doctrinei  și statului partidului. Sarcinile primite din  partea partidului sunt obligatorii. Minoritatea, în cazul unui vot, se supune majorității, chiar dacă, nu este deacord cu hotărârea luată.
Comuniștii spuneau așa :”mai bine să greșești odată cu partidul, decât să ai dreptate singur împotriva partidului”.  Așa și trebuie, i-a să ne gândim, ce s-ar întâmpla, când în urma unui Congres, după ce sunt alese organele de conducere, 100 de membrii care nu au fost de acord, ies în presă cu declarații împotriva celor 1000 care au spus da. Este o chestiune neserioasă, cel puțin. Acei 100, trebuie să plece, nu vor putea colabora cu majoritatea.
    Din postura de văcar al satului, Zgonea s-a supărat pe sat, rău, se vor găsi alți văcari, nici nu are satul ciurde, câți ciurdari sunt.
Dacă partidul s-ar fi dezis de Dragnea, ar fi greșit. Aici nu este vorba de o condamnare pentru corupție, aici este vorba de o condamnare pentru că PSD-ul și PNL-ul în 2012, au luat hotărârea, să-l suspende pe Băsescu. Pentru PSD, Dragnea este un martir, instanța de judecată l-a martirizat. Păcat că Alinuța este cu capul în nori, trebuia să fie alături de Dragnea. Blaga putea să ceară demisia lui Dragnea, Alinuța nu.
Iohannis, la fel ca și Zgonea, avea ocazia să tacă, mai ales că nu este perceput ca un om cu logoree, nu a tăcut, a cerut demisia unui președinte de partid. A greșit de două ori, odată că Președintele  României, nu are dreptul constituțional, să intervină în problemele interne ale unui partid, a doua oară că, sentința de la    Tribunalul Brașov îl consideră pe Iohannis, cumpărător de rea credință, ceea ce nu este puțin.
     Există un proverb care sună așa : ”dacă tăceai, filozof rămâneai”. Apropo, Zgonea, excluderea ta, nu are nimic comun cu inchiziția, are legătură cel mult cu prostia, poate altă dată detaliez.

2 comentarii:

  1. Din postura de văcar al satului, Zgonea s-a supărat pe sat, rău, se vor găsi alți văcari, nici nu are satul ciurde, câți ciurdari sunt.
    Dacă partidul s-ar fi dezis de Dragnea, ar fi greșit. Aici nu este vorba de o condamnare pentru corupție, aici este vorba de o condamnare pentru că PSD-ul și PNL-ul în 2012, au luat hotărârea, să-l suspende pe Băsescu

    RăspundețiȘtergere
  2. Prostanacul 2 al PSD, Zgonea, nici nu merita sa-si piarda oamenii timpul sa comenteze prostia acestui nimeni!

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...