miercuri, 4 mai 2016

Lia Olguța Vasilescu primar al Craiovei II


    Craiova, una dintre cele mai vechi așezări de pe teritoriul României. Numele de Craiova, conform unor surse istorice, ar veni de la craiul Ioniță Caloianul, mezinul fraților Petru și Asan, care înființează imperiul vlaho-bulgar la nord de Dunăre.
Oraș cu puternice rădăcini în istorie, scenă a multor lupte dintre români și năvălitori, mai ales turci, a fost un puternic centru încă din vechime. Familiile boierilor craiovești, puternice și bogate , vor scrie de multe ori pagini ilustre în anale. Filele sângerânde ale istoriei vor cuprinde faptele de vitejie ale lui Mircea cel Bătrân, Mihai Viteazu, Frații Buzești. etc.
Mulți domnitori din familiile Craioveștilor se vor așeza pe tronul Țării Românești, Neagoe Basarab, Mihai Viteazul, Radu Șerban, Matei Basarab, Șerban Cantacuzino, Constantin Brâncoveanul, etc. Craiova, prin Banul său, devine centrul de putere în Țară, iar Banul a doua persoană ca putere și funcție după domn.
De-a lungul timpului, Oltenia și capitala sa Craiova au participat efectiv la dezvoltarea întregii Țării Românești.
    Nici acum, în perioada modernă, Craiova nu este mai puțin importantă. Orașul este un puternic centru industrial și cultural.
Primăria acestui oraș, de 4 ani de zile, este  condusă de Lia Olguța Vasilescu, un om destoinic, cu mintea limpede, pusă de Dumnezeu într-un frumos ambalaj fizic.
O știu, de pe vremea când era membră a PRM, o femeie hotărâtă, bătăioasă, tot timpul cu verbul la ea și fraza articulată. Când s-a convins că Vadim Tudor, pe lângă vasta cultură pe care o avea, spăla și multă varză, a plecat la PSD.
Noroiul aruncat asupra ei de Liderul PRM, nu a murdărit-o, din contră, a purificat-o.
Craioveancă prin naștere, primarul Olguța Vasilescu, a reușit, să pună orașul pe picioare, să-i schimbe fața întunecată, prin milioanele de flori plantate, fântâni arteziene, lumini. Grădina Botanică refăcută, a devenit perla orașului.
    Cum în România orice lucru bine făcut, atrage după sine o pedeapsă, nici primarul Craiovei nu a făcut excepție. Opoziția și detractorii ei, îngroziți de poziția pe care o ocupă d-na Vasilescu în sondaje, au pornit o campanie de denigrare a sa în fața procurorilor DNA.
Mândrii de puterea lor, procurorii, au purtat triumfal pe Olguța Vasilescu în cătușe, lipsea carul de luptă, prin fața mulțimii și a camerelor de filmat ale televiziunilor. Încătușarea unui om liber, un adevărat act de abuz, s-a vrut a fi un mesaj pentru craioveni, pentru votanții Olguței Vasilescu. Efectul a fost invers, decât cel dorit de opoziție și procuratură, în urma hotărârii instanței de recurs ca asupra primarului Craiovei să nu se instituie nicio măsură juridică restrictivă, electoratul craiovean a strâns rândurile pentru susținerea actualului primar.     Sunt multe realizările primăriei din ultimii patru ani, toate acestea s-au datorat determinării, hotărârii și capacității de administrare a primăriței Lia Olguța Vasilescu.
Spun doar câteva dintre realizările primarului în mandatul ce urmează a se încheia, nu reamintesc tot, pentru că nu vreau să plictisesc cititorul oltean, cu lucrurile pe care deja le știe. Astfel:
-S-a executat : reabilitarea grădinii botanice, a grădinii zoologice.
-S-a construit parcarea subterană. Sunt nenumărate aceste realizări.
Pentru viitor primărița Vasilescu are în proiect următoarele (spicuiri):
-Construcția unui spital județean
-Construirea pentru tineri a unor blocuri sub prețul pieții în colaborare cu chinezii
-Construirea unor locuințe de lux
-Un masterplan împreună cu alte trei județe pentru aducerea în oraș a conductei de apă plată. etc.
Sunt sigur că, simpla prezență a Primarului actual în fața alegătorilor le dă acestora, încrederea de care au nevoie.
     Să votăm un Om, care vrea, să facă ceva pentru urbea sa. Să votăm un edil adevărat, un primar determinat și hotărât să schimbe și mai mult fața orașului. Și nu numai fața, dar chiar și modul în care se poate trăi într-un oraș din estul Europei, la fel ca în marile orașe din occident.
În iunie, voi cetățenii Craiovei aveți ocazia, de a vă hotărî singuri soarta. Mergeți mai departe cu un Om care vă luminează calea, sau alegeți, întoarcerea în întuneric.
     Denigratorii Olguței Vasilescu vă vor spune, să nu votați cu ea, că are dosare penale, că este o hoață și o coruptă. Nu-i ascultați, doar ultima instanță de judecată, aceea care va da o hotărâre definitivă și executorie, poate da un calificativ : vinovat, sau nevinovat.  Doamna Vasilescu nu se substrage anchetei și instanței, va merge ori de câte ori va fi chemată, pentru a limpezi toate acuzele, dânsa știindu-se o femeie nevinovată.
    Gândiți și alegeți. Dumneavoastră votanții nu aveți nevoie, să vă dea cineva un pește gratis, aveți nevoie de o undiță, să vă puteți, prinde singuri peștii, atunci când aveți nevoie. Construcțiile ce urmează a se face în Craiova, înseamnă locuri de muncă, adică undițe prin care vă puteți asigura traiul zilnic.
     Gândiți și votați Lia Olguța Vasilescu Primar al Craiovei.
Mulțumesc pentru poză: dolj.radicalonline.info.

Un comentariu:

  1. Efectul a fost invers, decât cel dorit de opziție și procuratură, în urma hotărârii instanței de recurs ca asupra primarului Craiovei să nu se instituie nicio măsură juridică restrictivă, electoratul craiovean a strâns rândurile pentru susținerea actualului primar. Sunt multe realizările primăriei din ultimii patru ani, toate acestea s-au datorat determinării, hotărârii și capacității de administrare a primăriței Lia Olguța Vasilescu.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...