marți, 21 iunie 2016

Casa de Asigurării de Sănătate, Inundațiile și cei doi străini de Țară Iohannis și Cioloș



        
  O știre apărută astăzi m-a bulversat.  Cum dracu  de nu m-am obișnuit cu știrile negative, cu știrile anti -națiune, anti -Românie, dar mai ales anti -populație, iar din populație cu precădere bătrânii și bolnavii sunt cei mai vânați? Privind prin această prizmă, știrea de astăzi nu o consider știre, ci un anunț ca acela ce se făcea pe vremuri la ”Gazeta de perete”. Știre ar fi fost , dacă vestea de astăzi suna altfel ,decât a sunat. Nu vă mai țin pe jar, Casa Națională de Asigurări de  Sănătate, a emis Contractul cadru dintre Casă și Medicii de familie, fără ca aceștia, medicii, să fie invitații la negocieri. Prin urmare, s-a încheiat un contract de prestări servicii fără ca ambele părți ale contractului să-și spună părerea.
Medicii de familie refuză semnarea contractului, nu contest dacă au , sau nu dreptate, pe cale de consecință, medicii de familie, începând cu data de 1 iulie, e posibil,să ceară  pacienților, să plătească consultația, chiar dacă aceștia sunt asigurați. Cei mai mulți sunt bătrânii, care, suferind de boli cornice, sunt nevoiți, să meargă în fiecare lună la cabinet pentru eliberarea rețetelor. Cred căasta esteîncăo lovitură împotriva pensionarilor și a bolnavilor cronic, consumă mult cu medicamentele compensate și nu le mai rămâne multți bani de prăduit.
Casa de sănătate a fost într-un continuu scandal aproape de la înființarea ei. Aparatul administrativ, birocratic încărcat, atât la centru cât și în teritoriu, fac ca banii asiguraților să meargă în salariile uriașe ale funcționarilor, iar puținul care rămâne, să nu ajungă pentru actul medical propriu-zis. Eu cred, că medicii de familie e bine să fie plătiți în funcție de activitatea depusă. Nici un moment nu trebuie, pusă în pericol viața pacienților din cauza unor gândiri obtuze. Restructurarea Casei De Asigurări de Sănătate este imperios necesară. Mai mult de 40% din banii proveniți de la asigurați, se pierd pe salariile funcționarilor  casei. O sumă uluitor de mare, din restul de 60% se plătesc medicii,medicamentele,apartura și para îndărăturile , iar când e vorba de un copil, tânăr, sau vârstnic care suferă de o boală grea, iar în România nu se poate trata, Casa nu are bani, pentru a-l trimite în străinătate la tratament.
Ca dealtfel și alte organe care s-au înființat după 1989 și Casa de Asigurări de Sănătate este o instituție prin care se  sifonează banii publici. Îmi amintesc de controale ale Curții de Conturi cu atenționări serioase, față de modul  în care au fost administrați bani, dar  nu s-au luat nici un fel de măsuri. Poate nu le-a venit rândul, știe DNA-ul.
Pacienții, în special pensionarii,  mare parte dintre ei, sunt bolnavi cronici  au devenit mingie de ping-pong între CAS și medicii de familie. Nu mă miră, m-aș fi mirat, dacă reprezentanții Casei s-ar fi întâlnit cu reprezentanții medicilor de familie, ar fi discutat, s-ar fi pus de acord, apoi ar fi semnat contractual.
Ce simplu ar fi fost, dar din păcate noi trăim într-o Țară în care lucrurile simple sunt complicate, pentru că nimeni nu-și dorește o Românie funcțională. Casa de Asigurări  de Sănătate se încadrează perfectul în tiparul instituțiilor în care funcționarii ei sunt puși pe căpătuială. Așa cum Premierul și Președintele sunt străini de tot ce se întâmplă în Țară, tot la fel și functionarii CAS sunt străinii de nevoile pacienților; pentru ei viața în România este o corvoadă existențială.
Un alt exemplu, o parte a României este sub ape de vreo trei săptămâni, nimeni , nici Președintele, nici Primul Ministru nu au scos un cuvânt, abia astăzi, 21 iunie 2016, s-a întrunit un comandament de urgență, în urma acestui comandament premierul cu gură moartă, silit se pare, să spună cinci cuvinte, a pomenit ceva despre niște măsuri care urmează a fi luate. Nu mă interesa să-l văd pe greoiul nostru
 president cu cizme de cauciuc mergând prin locurile inundate, nici chiar pe premierul Cioloș tras cu vreo barcă prin apele învolburate, dar voiam ca ei, să transmită semnale clare în teritoriu, prin care îi ajutau pe oamenii năpăstuiți, prin care spuneau oamenilor rămași fără agoniseala de-o viață, că ei, mai marii Țării le deplâng soarta și sunt alături de suferința lor. Era un gest de omenie, de om caruia îi pasă de soarta supușilor lui. Nu am greșit cuvântul, Iohannis se comport ca un rege autocrat, iar pe noi ne vede ca pe niște supuși prea plecați, mult prea aplecați.
Domnilor guvernanți, vorbesc cu dvs., cu locatarul de la Cotroceni nu ai ce vorbi, e o păpușă din ce în ce mai grasă, mai plină de el și cu morcovul mai tare înfipt în partea dorsală, reiau, domnilor guvernanți, eu vă înțeleg, că vă este greu, să vorbiți, să luați măsuri pentru ajutorarea populației, dar măcar așa declarativ o puteați face. Știu că ăia, de v-au trimis aici, sunt cu ochii pe voi, asigurații, că nu au de ce să se teamă, din toamnă se va trece la semnarea acordului cu FMI-ul, iar austeritatea, e ca și instalată, mai aveți să tăiați salariile și pensile. Păi ce credea România, că îi merge, e de capul ei, auzi creștere economică la români, plimbă ursu și treci la creștere economică negativă ca pe vremea micului Boc.
Mulțumesc pentru poză :news-alert.eu

Un comentariu:

  1. Domnilor guvernanți, vorbesc cu dvs., cu locatarul de la Cotroceni nu ai ce vorbi, e o păpușă din ce în ce mai grasă, mai plină de el și cu morcovul mai tare înfipt în partea dorsală, reiau, domnilor guvernanți, eu vă înțeleg, că vă este greu, să vorbiți, să luați măsuri pentru ajutorarea populației, dar măcar așa declarativ o puteați face. Știu că ăia, de v-au trimis aici, sunt cu ochii pe voi, asigurații, că nu au de ce să se teamă, din toamnă se va trece la semnarea acordului cu FMI-ul, iar austeritatea, e ca și instalată, mai aveți să tăiați salariile și pensile. Păi ce credea România, că îi merge, e de capul ei, auzi creștere economică la români, plimbă ursu și treci la creștere economică negativă ca pe vremea micului Boc.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...