luni, 6 iunie 2016

Iohannis, Cioloș și PDL au făcut ca liberalii să piardă alegerile.

  
  PSD-ul împreună cu UNPR a câștigat alegerile locale la un scor destul de bun. A câștigat PSD, sau a pierdut PNL. Să le luăm pe rând.
La sfârșitul lui octombrie 2015 se produce incendiul de la  clubul ”COLECTIV”, aici mor pe loc, sau mai târziu din cauza arsurilor 64 de tineri. Pe fondul acestei emoții are loc o mare demonstrație a”tinerilor frumoși și liberi” în urma căreia guvernul Ponta își prezintă demisia. Iohannis nu ține cont de propunerea PSD pentru desemnarea unui prim ministru și numește un tehnocrat în persoana lui Dacian Cioloș, acesta formează un guvern tehnocrat, este validat de Parlament și începe să guverneze. Sau ar trebui să guverneze, merge din gafă în gafă , situațiile scapă de sub control, sau sunt prost gestionate. Se produc doar bâlbâieli în actul guvernării. Un guvern tehnocrat, neafiliat politic, putea lua orice măsuri economice care putea urni Țara din loc, nu ar fi plătit politic pentru ele. S-au comportat ca niște amatori, sau din contră ca NIȘTE PROFESIONIȘTI CARE URMAU ÎNTOCMAI ORDINELE PRIMITE DE LA BRUXELLES ȘI FMI. Indiferent care a fost motivul, administrarea guvernului Cioloș este anti românească. PNL-ul a fost perceput ca un susținător al guvernului de tehnocrați.
Iohannis, a fost entuziasmat la înscăunarea guvernului Cioloș, în sfârșit avea ”guvernul meu”. Mai târziu când a sesizat, că poporul nu agreează măsurile luate de guvernul de tehnocrați, s-a dezis de ”guvernul meu”, plasându-l în brațele Țării. Pe cale de consecință, liberalii cunoscuți ca susținători ai lui Iohannis au pierdut și aici. Apoi acel Iohannis adus cu surle , trâmbițe, postări pe Facebook, lătrături exerne, s-a dovedit, a fi un mare fâssss. În afara faptului că este înalt cât Crucea de pe Caraiman, în rest nimic nu a făcut pentru a impresiona. Ba da, pe mine m-a impresionat faptul că tace, faptul că are pretenții de monarh absolutist, că știe să ordone, probabil prin semne, că știe să se plimbe, că a reușit să fie cu soția încă dintr-o viață anterioară, conform propriei declarații, să cheltuie bani mulți pentru plăceri proprii, să mobileze și renoveze Vila Lac 3 cheltuind peste 1,5 milioane euro, că vrea avion prezidențial, că face naveta la Sibiu cu SPP și mașini de însoțire, că nu merge la întâlnirii oficiale pentru că nu știe ce să spună, că nu are idei. Dar cel mai mult m-a impresionat modul delicat, mămos, frățesc, părintesc, jovial și umilitor în care a luat poziție împotriva declarațiilor lui Putin față de instalarea scutului antirachetă de la Deveselu. Se spune că Putin, a fost așa de impresionat de mesajul lui Iohannis, încât a murit de...râs. Cum să câștige liberalii aceste alegeri când Guvernul pe care îl susține nu a luat nici o măsură pentru sinistrații din zonele inundate și nici nu au fost în zonă, să vadă ce se întâmplă acolo. Nici Iohannis nu a fost în zona calamitată, nici măcar un consilier de la Cotroceni.
     A doua catastrofă, s-a prăbușit un elicopter ”Smurd” aflat în misiune de salvare de vieți omenești în Moldova de peste Prut, au murit toate persoanele care se găseau în elicopter, medici, asistentă, comandat și copilot. Moldova declară zi de doliu în amintirea eroilor dispăruți, iar România îi înmormântează, fără ca vreun oficial român să ia parte la funerariile lor. Asemenea Înalți reprezentanți ai României nu pot fi percepuți ca fiind în slujba Țării noastre, ci în slujba unor interese străine de Țara noastră. Liberalii ca susținători ai guvernului tehnocrat și al Președintelui plimbăreț, nu aveau cum să câștige.
Încă o mare problemă a liberalilor. Alianța dintre PNL și PDL a făcut ca cetățenii, să perceapă întreg partidul liberal, ca urmaș al pedeliștilor din guvernul de tristă amintire Băsescu-Boc. Va mai trece apă pe Dâmbovița până ce liberalii vor putea îndepărta eticheta antiromânească lipită pe PDL de Băsescu și Boc.
De altfel liberalii nu au lideri. Alina Gorghiu este o glumă, nu are fler politic, nu are carismă, o felicit că are copil. Blaga, un buldog cu fălcile atârnânde, nu trece sticla, a îmbătrânit, nu mai poate avea argumente, a trecut prin toate fazele transformări FSN, până a ajuns liberal. E un liberal pârât, nu poate fi altfel, dacă până aproape de 50 de ani a fost comunist, sau de stânga.
     PSD-ul a câștigat pentru că Ponta a fost îndepărtat de la guvernare în plină glorie, apoi a fost instalat un guvern care s-a rătăcit în hățișul administrativ al guvernării. Că pentru Ponta debarcarea a însemnat un pas înainte, este altă discuție.
Aștept moțiunea de cenzură pe care să o introducă PSD și să fie debarcat guvernul Cioloș, prefer să aibă atribuții restrânse, decât să mai guverneze împotriva intereselor Țării.
Alegerile au trecute, PSD, luând măsurile care trebuie, vă pregătiți de alegerile din toamnă!
Mulțumesc pentru poză : psnews.ro

2 comentarii:

  1. Ba da, pe mine m-a impresionat faptul că tace, faptul că are pretenții de monarh absolutist, că știe să ordone, probabil prin semne, că știe să se plimbe, că a reușit să fie cu soția încă dintr-o viață anterioară, conform propriei declarații, să cheltuie bani mulți pentru plăceri proprii, să mobileze și renoveze Vila Lac 3 cheltuind peste 1,5 milioane euro, că vrea avion prezidențial, că face naveta la Sibiu cu SPP și mașini de însoțire, că nu merge la întâlnirii oficiale pentru că nu știe ce să spună, că nu are idei. Dar cel mai mult m-a impresionat modul delicat, mămos, frățesc, părintesc, jovial și umilitor în care a luat poziție împotriva declarațiilor lui Putin față de instalarea scutului antirachetă de la Deveselu. Se spune că Putin, a fost așa de impresionat de mesajul lui Iohannis, încât a murit de...râs.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai uitat de resedinta de la Neptun! Au plecat anul trecut, prin primavara, pentru a stabili detaliile de constructie, de dotare si alte amenajari, desi Toapa pretinde ca RAPPS si SPP s-au ocupat de astea. Desi resedintele au fost reabilitate conf. „lindicatiilor” ei, iar anul scolar s-a incheiat, pentru care motiv ea refuza sa se mute la Bucuresti?

      Ștergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...