duminică, 19 iunie 2016

Iohannis mai bine turist, decât Președinte


       Vizitele lui Iohannis în străinătate, cele oficiale, au adus numai lucruri rele pentru Țară, vizita din Turcia a adus hotărârea de nezdruncinat a lui Iohannis, în susținerea propunerii lui Erdogan, pentru construirea uriașei moschei în București. Din vizita în Israel nu a venit cu ideea unei mari sinagogi, a venit cu ideea, ca poporul român să recunoască un holocaust, care, nu a avut loc pe teritoriul României, dar așa este văzut doar de evrei. Recent a făcut o vizită la Sofia, acolo era ca-n România , Președintele Bulgariei susținea una, premierul alta, iar Iohannis nu știu cu cine a vorbit, căci nici nu plecase din Bulgaria, când Premierul bulgar a făcut o declarație care o contrazicea pe cea a Președintelui României . Aici trebuie să deschid o paranteză, OK-ul dat de secretarul NATO lui Iohannis pentru măsurile de siguranță ce trebuiesc  luate împreună cu Bulgaria și  Turcia, la Marea Neagră, nu au fost transmise și la Sofia și Ankara? Dacă da, cum își permite Premierul bulgar, să aibă altă părere decât NATO?
              
-Eu cred că Bulgaria joacă la două capete, pe românește spus : ”își lasă loc de bună ziua” în relația cu marele colos de la răsărit. Și bine face!
Iar voi fi catalogat drept filorus,  criptocomunist și antiamerican. Nu sunt nici filorus, deși iubesc literatura rusă, nici filoamerican, este adevărat că nu am citit nimic scris de vreun american, am citit cărți scrise de colonizatorii care au pus mâna pe continentul american. SUA, spre deosebire de Rusia, s-au format prin omorârea populației indigene, a adevăraților americani. Putem spune, că statul american nou format are fundația, construită pe cadavre și sânge. Iar cea mai veche democrație din lume, așa cum este ea clamată, este un fals. Adevărata democrație în SUA apare după asasinarea în 1968 a pastorului Martin Luther King, laureat al premiului Nobel pentru pace în 1964. După moartea pastorului care era, un fervent apărător al drepturilor civile al oamenilor de culoare, SUA abolește apartheidul, iar negrii, din acel moment, au drepturi civile egale cu ale albilor. Abia după 1969 se poate vorbi de adevărată democrație în SUA. Astea sunt detalii.
Nu iubesc nici Rusia, nici SUA, nici una, din cele două mari puteri, nu interesează România, dacă îi întrebi mai repede pe liderii celor două țări care este capitala României, nu o știu. Noi pentru americani nu suntem altceva decât un punct strategic, un vârf împins în inima inamicului. Nu-i pasă unchiului Sam, că România va fi, zdrobită de colosul rus. Nu vor putea ei, americanii , să aducă atâta muniție în România încât, să riposteze armatei lui Putin, care, va răspunde de la ea de acasă, nu de pe un teritoriu străin și nu va avea nevoie, să fie aprovizionată cu armament.
Bulgarii lasă o punte de legătură, plus că ei, ca și sârbii, sunt de sorginte slavă, luptele cu rușii din todeauna au fost considerate fraticide.
Domnul Iohannis al nostru (sic!) să lase politica externă pe mâinile altora, el nu se pricepe, de fapt nu se pricepe nici la politica internă. În ce mă privește, decât să mai facă gafe de proporții prin vizitele externe, mai bine, uite, a venit vara, să meargă în vacanță permanentă pe litoralul românesc, se abonează la o cantină, iar băieții din staf îi aduc mâncarea, cu gamela, direct pe plajă. Sau poate merge la Miami, să stea liniștit, să mai vină înapoi, când o trebui, să predea mandatul de Președinte, sper să fie cât mai repede.
Spuneam, că nu se pricepe la politica internă, cu numirea Liviei Stanciu la CCR a fost o lovitură, felicitări, o mână spală p-alta și amândouă fața, doar că apa era murdară, aveți zoaie pe față, lasă că vă spală pe amândoi Codruța; dar cu ciocnirea de Mihai Răzvan Ungureanu a dat greș. Lumea, ce să-i faci, vorbește că totul ar fi început de la niște vită Kobe, acum eu nu cred, să mai fi avut MRU vreo bucățică de pe vremea când, a fost un meteoric Premier, poate să-i fi adus vreun spion de prin țările pe unde a umblat, cine știe? Cert este, că Iohannis nu-l mai vrea șef la SIE. Nu aș băga mâna-n foc pentru știrea asta, l-a auzit cineva vorbind vreo vorbă despre acest capitol? Nu cred, poate a scris pe fb, eu nu sunt prieten cu el, așa că nu-mi parvin postările prezidențiale.
Totuși, lăsând la o parte speculațiile cu MRU, care pot fi, sau nu adevărate, oricum nu are importanță pentru noi plebea, altceva vreau să aduc în discuție.
Doamnelor, domnilor, Iohannis a reușit un lucru extraordinar, nu știu cum a făcut-o, ținând cont că nu vorbește. După tragedia de la ”Colectiv”, ajutat de acei minunați tineri, mai mult, sau mai puțin frumoși , a trântit guvernul Ponta, care, între noi fie vorba, abia aștepta să plece, apoi și-a impus guvernul ”meu” condus de tehnocratul Dacian Cioloș. Ei bine, partidele parlamentare formate din niște neputincioși, sau bucuroase că li s-a luat o responsabilitate de pe umeri în an electoral, au votat investirea guvernului. Acum după 8 luni de guvernare, foarte bună pentru FMI, Consiliul Europei și SUA, suntem siguri că viitorul guvern ce va veni în toamnă, va încheia un nou pact cu FMI, va constata că foarte mulți bani ce trebuiau atrași de la UE, rămân în buzunarele europenilor, iar onor guvernul va anunța din toamnă austeritatea. Misiunea guvernului Cioloș și a lui Iohannis este îndeplinită, FMI și celelalte puteri interesate își freacă mâinile de bucurie.  Vor putea intra cu bocancii și mai adânc în interiorul României. S-a vândut cuprul, urmează aurul. Ce blestem pe capul nostru să avem în fruntea statului numai oameni rupți de interesele Țării, vânduți altor puteri străine și fără dragoste de pământul românesc. Apropo de pământ, ăla care mai este, că în curând nici pământul pe care călcăm nu va mai fi românesc.
Dumnezeu să apere România de conducătorii ei!
Mulțumesc pentru poză : magdabisricea

Un comentariu:

  1. Misiunea guvernului Cioloș și a lui Iohannis este îndeplinită, FMI și celelalte puteri interesate își freacă mâinile de bucurie. Vor putea intra cu bocancii și mai adânc în interiorul României. S-a vândut cuprul, urmează aurul. Ce blestem pe capul nostru să avem în fruntea statului numai oameni rupți de interesele Țării, vânduți altor puteri străine și fără dragoste de pământul românesc. Apropo de pământ, ăla care mai este, că în curând nici pământul pe care călcăm nu va mai fi românesc.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...