luni, 6 iunie 2016

Politică de doi bani


  Trăim, cele mai cumplite vremuri din toată istoria noastră zbuciumată. De-a lungul istorie am fost ocupați, sau am avut regim de vasalitate față de alte state. Dacia a fost ocupată de romani, se știa cine este ocupantul. Mai târziu am avut o vasalitate față de turci, se știa cine este stăpânul. Acum e mai grav, toți spun că România este o colonie. Bine, dar cine este stăpânul, nimeni nu ne revendică, doar ne jefuiesc toți. Acest lucru este posibil, pentru că avem cea mai slabă și vândută clasă politică, din tot cea existat de-a lungul vremii. Președintele este acolo, tace, se plimbă și pozează. Postează pe facebook, merge cu bicicleta, doarme-n București, își ia cina cu soția în Sibiu, apoi revine pentru somn în capitală, toate aceste drumuri le face cu SPP și antemergător, adică coloană oficială,  este un om fericit. Nu vorbește, iar când vorbește, noi ne crucim, când auzim, câte prostii poate să spună.
Guvernul lui Cioloș, de fapt, pentru o mai bună informare, este guvernul FMI și UE, adus cu sarcini precise. Acest guvern, singurul din toate câte au fost, și-a îndeplinit întocmai misiunea încredințată de șefii lui externi. În mod sigur din toamnă vom avea un nou acord cu FMI și vom trece la un program de austeritate.
De 7 luni de când ființează acest executiv, a lucrat numai împotriva intereselor Țării.
Complice la toate blestemățiile făcute de Cioloș și ciracii lui, este onor Parlamentul României prin membrii săi care, în mod direct, sau tacit susțin prostiile pe care le face executivul.
Întrebat de ziariști dacă după alegeri se va iniția o moțiune de cenzură, Liviu Dragnea, liderul celui mai mare partid politic, PSD, a răspuns că, ar depune o moțiune de cenzură, dar, nu știe cum va proceda Președintele.
Nu este treaba Parlamentului să știe ce va face Președintele Țării. Moțiunea de cenzură este un instrument democratic. Treaba partidelor din Parlament este aceea de a constata dacă Guvernul lucrează bine, sau nu. Atunci când nu sunt mulțumiți de activitatea guvernului în ansamblul său, se introduce o moțiune de cenzură, dacă moțiunea este votată, atunci guvernul este demis, iar Președintele în urma consultării cu partidele politice parlamentare, numește un candidat de prim ministru. Dacă nu ține cont de voința majorității parlamentare, există instituția suspendării Președintelui. Parlamentul trebuie să găsească soluții pentru toate problemele Țării.
Apoi se urmează calea cunoscută în astfel de momente. Totul este scris în Constituție, nu se încalcă legi.
Faptul că se vehiculează ideea unei crize politice , este total falsă. În momentul de față guvernul Cioloș guvernează pentru FMI și UE, nu pentru România, ori o criză politică în urma faptului că am avea un guvern provizoriu, care, ar avea puteri limitate, ar fi benefic pentru Țară.
Nu putem continua așa. Iohannis, la început a zis că e guvernul lui, acum se dezice, este un guvern nășit și păzit de toți politicienii, dar ne asumat de nimeni.
Iohannis, ca Președinte, este o mare nulitate. Am ascultat, discursul ținut ca răspuns la atacul lui Putin referitor la ”scutul antirachetă de la Deveselu”. Am o nepoată în clasa a III, când Doamna i-a dat o poezie pentru serbare, a venit pe scenă și a spus poezia cu glas tare, cu inflexiuni ale vocii în funcție de conținut, cu respirație la semnele de punctuație, dar mai ales a spus-o ferm și demn. Domnul Iohannis, ocupantul fotoliului de la Cotroceni, a avut un speech de copil de grădiniță, timid, nehotărât, fără fermitate și fără a opri la semnele de punctuație. Sunt convins că, atunci când Putin a ascultat discursul lui Iohannis, a murit ...de râs.
Doamne, acest om, Iohannis, nu știe decât să se plimbe, să fie arogant și disprețuitor cu cetățenii României. Mare ghinion avem să fim pricopsiți cu asemenea specimene. Dumnezeu ne pedepsește pentru că am împușcat pe cei buni, patrioți și iubitori de Țară.
Că Gorghiu și Blaga tac și înghit prostiile lui Iohannis și Ciolos, îi înțeleg, la fel sunt și ei vânduți, dar PSD-ul de ce tace?
Unde este Dragnea? Penal, nepenal este liderul partidului prin voința membrilor săi. De ce taci Dragnea, ești într-o complicitate suspectă prin tăcerea ta? Acum trebuia să ieși și să taxezi toate aceste greșeli de politică internă, externă și de administrare curentă a treburilor interne de către guvern.
Cât mai urgent trebuie, introdusă o moțiune de cenzură pentru a îndepărta de la guvernare cabinetul de mercenari. Dragnea, trebuie să găsești urgent soluțiile cele mai bune pentru ca Țara, să reînceapă a fi guvernată.
Iar Președintele dacă are în agendă, doar plimbări cu bicicleta, cu avionul, cu nevasta, cu copiii, asta nu, nu are și mai puțin problemele care țin de funcția de Președinte, aveți ”instituția suspendării”. Nu trebuie să ținem un mut plimbăreț pe mulți  bani publici, doar așa, pentru că este agreat de Merkel. După un Președinte care știa tot, tăia tot, bea tot, hotăra tot, făcea dosare la toți, acum avem un Președinte care tace tot timpul, se plimbă cu nevasta prin lume, se odihnește, dar nu vorbește, iar când vorbește, mai bine ar tace.
A venit momentul să îndepărtăm din fruntea Țării un guvern vândut și un Președinte căruia trebuie să i se amintească în fiecare dimineață, că este alesul națiuni pentru funcția supremă în stat. În Țară au avut loc câteva lucruri groaznice, jumătate din Țară este sub apă, iar în Basarabia s-a prăbușit un elicopter ”Smurd” care era în misiune de salvare de vieți omenești. În urma acestei calamități, au rămas mulți oameni fără agoniseala de o viață, iar în urma prăbușiri elicopterului toți cei aflați în elicopter și-au pierdut viața.
Nici un oficial român, reprezentant al președinției, sau al guvernului nu a mers în locurile calamitate, dar nici la funerariile medicilor și piloților morți în Moldova de peste Prut. În urma prăbușirii elicopterului Moldova decretează zi de doliu în memoria celor dispăruți în misiune. În România nu se întâmplă nimic, cei din fruntea statului ignoră moartea unor oameni, ignoră oamenii ce se luptă cu apele și în care și-au pierdut toată averea strânsă de-a lungul vieții.
Pentru toate aceste motive și pentru modul antiromânesc în care s-au comportat de la numirea în postul de prim ministru, sau din momentul în care a fost ales Președinte, guvernul  trebuie demis, iar președintele suspendat.
Domnilor de la PSD, demite-ți guvernul mercenar, suspendați un Președinte care este rupt de interesele Țării, dacă nu sunteți în stare să demite-ți guvernul și continuați să vă compromiteți, susținându-l în Parlament, în alegerile din toamnă veți deconta politic. Liviu Dragnea trebuie să hotărască dacă este liderul marelui partid PSD, sau este un vândut propriilor interese. De altfel, cred că a venit momentul să demisioneze pentru ca în toamnă, partidul să se prezinte cu fruntea sus în alegerile generale.
Mulțumesc pentru poză: cuvantul-ortodox.ro


2 comentarii:

  1. Iar Președintele dacă are în agendă, doar plimbări cu bicicleta, cu avionul, cu nevasta, cu copiii, asta nu, nu are și mai puțin problemele care țin de funcția de Președinte, aveți ”instituția suspendării”. Nu trebuie să ținem un mut plimbăreț pe mulți bani publici, doar așa, pentru că este agreat de Merkel. După un Președinte care știa tot, tăia tot, bea tot, hotăra tot, făcea dosare la toți, acum avem un Președinte care tace tot timpul, se plimbă cu nevasta prin lume, se odihnește, dar nu vorbește, iar când vorbește, mai bine ar tace.

    RăspundețiȘtergere
  2. Fiecare saptamana cu Ciolos la guvernare este un nou dezastru pentru Romania. Austeritatea deja se face simtita, iar in ultima saptamana de guvernare, tot ce se va intampla, incl acordul cu FMI, va ingropa Romania pentru min 5-6 ani.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...