marți, 5 iulie 2016

Ponta și Dragnea două săbii, o singură teacă- PSD

     Toată presa vrea să afle dacă între Ponta și Dragnea sunt frecușuri. Da, sunt, o spun răspicat. De când e lumea condusă de lideri, cât timp un lider este la putere în jurul lui apar tot felul de fripturiști, ariviști, pupincuriști, aceștia au un singur rol, să cânte osanale șefului , să-l pape de bani, funcții, sinecuri. Din clipa în care liderul respectiv a fost mazilit, acești profitori vor încerca să treacă în barca următorului boss, doar că ce să vezi, nu sunt primiți, are și ăsta gașca lui de lăudători. În acel moment văzându-se pe dinafară, vor continua să-l măgulească pe fost. Tu ești cel mai frumos, cel mai deștept, tu meriți să fii acolo, nu muhaiaua care ți-a luat locul, ăla care până mai ieri îți făcea pantofii. Sigur că, urechile oamenilor sunt sensibile la lingușeli, mai ales când acestea vin de la niște profesioniști.
   
Victor Ponta este omul care a făcut multe pentru partid, este adevărat că și partidul a făcut pentru el. Ponta a reușit împreună cu Crin Antonescu, liderul PNL, acel mare proiect denumit USL (Uniunea Social Liberală). Această alianță, acest USL a reușit să diminueze influența nefastă a lui Băsescu ca Președinte și să stopeze guvernarea nocivă Boc, apoi MRU. Ca Prim Ministru Ponta a avut realizări remarcabile, deși, pe toată perioada guvernării s-a lovit de cerberii de la Cotroceni. USL-ul la alegerile din 2012 a câștigat cu un scor zdrobitor, având o majoritate covârșitoare în Parlament, în acest fel ar fi putut să își pună în aplicare toate proiectele de legi pe care le voiau implementate. Dar cum în România orice lucru bun ține trei zile, așa s-a întâmplat și cu USL-ul, în februarie 2014 alianța s-a rupt, liberalii au trecut în opoziție. Nimeni nu spune adevăratele motive pentru cares-a desființat USL-ul. Eu cred că pentru a conduce o alianță, un partid, o organizație, este nevoie de un lider puternic, acolo unde sunt doi lideri puternici pe aceeași funcție, coopreședinți, lucrurile nu vor merge bine. Va fi la fel ca atunci când încerci să bagi două săbii în aceeași teacă. Mă opresc aici cu analiza despre ruperea USL, am făcut-o în alte articole.
Revin la V.Ponta, a fost un bun organizator al partidului, un prim ministru care a făcut lucruri bune, a făcut și greșeli destule, dar consider că lucrurile bune au fost mai multe și mai importante. A demisionat din funcția de Prim Ministru în plină glorie , dar la presiunea străzii. Asta înseamnă că nu era un om ”epuizat” politic.
Are un dosar pe rolul unei instanțe de judecată, dosarul nu are legătură cu corupția și nici cu perioada în care a ocupat funcții publice. Așa că nu ar trebui să-i afecteze imaginea.  În PSD s-au făcut câteva greșeli în legătură cu el.Una dintre ele, analizarea în Comitetul Executiv a perioadei de guvernare Ponta, fără ca acesta să fie invitat. Pupincuriștii din jurul lui Ponta îi amintesc mereu, cât de frumos era el când păstorea guvernul, cât de deștept era când stăpânea partidul, nu ca marțafoii ăștia de acum, uite ce zic și ce fac...
Pe de altă parte teleolteanul de Dragnea nu-și mai încape în piele de fericire, căci a ajuns liderul partidului. Până la urmă ăsta este țelul oricărui membru de partid care se respectă. Ce mi se pare ciudat în comportamentul lui Dragnea? Următorul lucru: când s-a anunțat sentința în primă instanță de condamnare a sa cu suspendare, imediat și-a dat demisia din funcția de Președinte Executiv al PSD, dar și din aceia de ministru al dezvoltării. Apoi când hotărârea a rămas definitivă de condamnare la un an cu suspendare, a candidat și chiar a câștigat (a fost singurul candidat) șefia partidului. Când a fost ipocrit, prima dată când și-a dat demisia, sau a doua oară când a luat șefia PSD? Personal cred că această condamnare a fost o forțare a legii.
Mai sunt câteva luni până la alegerile din toamnă, dacă Ponta și Dragnea nu vor ști să țină partidul unit, vor pierde alegerile, dar și susținerea alegătorilor tradiționali. E momentul să-și bage săbiile în teacă și să se gândească la viitorul Țării, prin asta se va vedea și viitorul lor de oameni politici. E timpul să se comporte ca adevărați oameni politici, nu ca babele bârfitoare de pe marginea șanțului. O ironie fină adresată lui Dragnea, probabil că pe facebook adună lik-uri, dar cui îi pasă,doar unui manechin ca Iohannis,ăsta și așa nu are altă treabă decât să înnumere câți îi dau lik, consider că Ponta e mai sus de asemenea aberații. La fel și Dragnea să-și muște mai mult vârfurile mustății, până să scoată un cuvânt prin care să aducă atingere lui Ponta. În sediul lor de partid, nu strică să-și tragă câțiva ghionți, dar când au ieșit de acolo, să fie cu capul limpede și gândul pe treabă în folosul Țării.
Lupta dintre Ponta și Dragnea va aduce puncte în tabăra liberală. Este curios că tot acum s-a pus din nou pe tapet teza de doctorat a lui Ponta, este , sau nu este plagiat, habar nu am, dar în situația lui Ponta sunt mai mulți cu suspiciuni de plagiat. Acolo e taboo, doar Ponta e puricat.
De aici putem trage concluzia, că tema clară este distrugerea PSD. Se încearcă învrăjbirea PSD cu ALDE singurul partid cu care se poate face o alianță exceptând UDMR, care, după părerea mea, nu mai este frecventabil. Dragnea trebuie să dea dovadă, că este lider de partid, iar Ponta, trebuie să înțeleagă că, nu a ajuns încă analist politic. Să-și dea mâna Ponta și Dragnea să câștige alegerile, iar împreună cu ALDE să formeze din toamnă noul guvern.  Altfel, vor ajunge în opoziție, iar de acolo nu se știe, ce se va întâmpla. În opoziție este foarte probabil, să se producă o sciziune, o rupere a partidului, nu ar fi prima, dar acum sunt alte condiții. Dacă nu credeți ce am scris, certați-vă în continuare, iar din toamnă vom avea un alt guvern de tehnocrați.
Mulțumesc pentru poză : psnews.ro

2 comentarii:

  1. Lupta dintre Ponta și Dragnea va aduce puncte în tabăra liberală. Este curios că tot acum s-a pus din nou pe tapet teza de doctorat a lui Ponta, este , sau nu este plagiat, habar nu am, dar în situația lui Ponta sunt mai mulți cu suspiciuni de plagiat. Acolo e taboo, doar Ponta e puricat.
    De aici putem trage concluzia, că tema clară este distrugerea PSD. Se încearcă învrăjbirea PSD cu ALDE singurul partid cu care se poate face o alianță exceptând UDMR, care, după părerea mea, nu mai este frecventabil.

    RăspundețiȘtergere
  2. Adevarat!Dureros ca nici unul nici celalalt nu-si dau seama de jocul murdar,instrumentat de Iohannis si "guvernul meu"

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...