duminică, 14 august 2016

Guvernul Cioloș susținut de DNA

   În noiembrie  2015 în urma unor  demonstrații de stradă îndreptate împotriva guvernului Ponta, acesta își dă demisia. Printre strigăturile acelor” tineri frumoși și liberi” , așa au fost numiți de către presă demonstranții, s-a cerut și un guvern apolitic. Lucru care s-a și întâmplat. Acum la aproape un an de zile de atunci, pot spune, fără să greșesc, că totul a fost regizat până în cele mai mici detalii. Incendiul de la Colectiv a fost ocazia declanșării acestei manifestații, care era pregătită de mult, era nevoie doar de un moment propice, acest moment a fost acest nenorocit incendiu. Nimănui, nici manifestanților, nici Președintelui Iohannis, nu i-a păsat de viața acelor tineri arși în buncărul numit ”Colectiv”, ochii tuturor erau ațintiți spre Palatul Victoria, acolo unde guverna și, guverna bine, premierul Ponta și echipa lui. Scopul demonstranților era dărâmarea guvernului Ponta și numirea unui guvern apolitic, tehnocrat. Guvern care era deja plămădit în laboratoarele Bruxelles-ului.  Președintele Iohannis a coborât, din înaltul funcției sale, în stradă, pentru a discuta cu manifestanții. Apoi s-a întâlnit cu o delegație a acestor mercenari la Palatul Cotroceni. În urma  mișcărilor de stradă, în plină glorie, Ponta demisionează împreună cu cabinetul său. Iohannis ia act de demisie și declară :”a fost nevoie, să moară oameni, pentru ca Ponta să demisioneze”. De ce să fii făcut Președintele asemenea afirmație, știe ceva despre acest incendiu și nu ne spune și nouă?
Președintele Iohannis a chemat pentru consultări  partidele parlamentare, PNL  nu a venit cu nicio propunere de prim ministru, lăsând la latitudinea Președintelui nominalizarea unui candidat de premier, numai PSD, aș spune fără vlagă, a mers cu o propunere de premier. Fără prea multe discuții, Iohannis a deschis plicul sosit de la Merkel cu numele candidatului, apoi  a citit numele câștigătorului : Dacian Cioloș. Acesta a venit cu echipa și programul de guvernare de la Bruxelles, s-a prezentat în Parlament a citit programul, iar Parlamentul a votat noul guvern tehnocrat. Social- democrații prinși într-o horă a unirii cu liberalii lui Blaga au dat girul noului guvern. Doar ALDE s-a împotrivit, cui i-a păsat de asta?
M-am întrebat de ce naiba a votat Parlamentul un guvern tehnocrat, ne susținut politic? Apoi văzând câte greșeli face și modul dezastruos în care administrează treburile Țării, de ce parlamentul nu au demis acest guvern anti național? Simplu, în primul rând parlamentarii și Parlamentul în ansamblul lui, sunt percepuți ca oameni care dorm, care fură și în general care i-au banii contribuabililor degeaba. Pentru a se ajunge aici președintele Băsescu a dus o luptă furibundă împotriva parlamentului, presa aservită fostului șef de stat l-a susținut, dar cel mai important agent anti parlament a fost DNA. Cu o imagine ca a Parlamentului nostru și cu un alt Președinte cum este Iohannis, care, între două procese în care mai pierde câte o casă din cele 7 și excursiile la Miami, aruncă câte o piatră în direcția Instituție fundamentale a democrației , Parlamentul, a fost greu pentru parlamentari să se opună.  În aceste condiții, parlamentarii sunt timorați, înfricoșați și mai este un lucru, dizolvarea Parlamentului și alegeri anticipate înseamnă ca parlamentarii să nu aibă mandatul complet, ceea ce le-ar cauza la pensia suplimentară. DNA-ul a avut grijă să încătușeze parlamentari vinovați , s-au mai puțin vinovați, asta decide instanța, dar după ce au fost legați, politicienii învinuiți au fost trecuți prin furcile caudine ale televiziunilor, pentru ca poporul să vadă vinovații. De acord, doar că nu stabilise nimeni vinovăția lor. E nevoie ca Parlamentul să-și recâștige locul ca Instituție
Fundamentală a democrației, dar pentru asta ar trebui, să aibă ca membrii aleși doar oameni cinstiți și cu dragoste de țară . Puternici, hotărâți și determinați să adopte acele legi, de care societatea românească are nevoie, pentru întărirea economiei și a bunăstării poporului român.
Țara merge prost și pentru că miniștrii, secretarii de stat, directorii din ministere, primarii, președinții, vicepreședinții consiliilor județene, nu mai vor să semneze documente unde sunt stipulate sume de bani destinate unor lucrări. Motivul : teama de DNA. Perfect, dar dacă vă este teamă de procuratură de ce nu demisionați, de ce nu plecați acasă, lăsând locul liber pentru acei oameni care vor, pot și știu să citească legea, în concluzie să semneze fără frică documentele. Iar dacă legea este făcută prost, ea poate fi îndreptată. Ăsta nu este un motiv, să nu își facă datoria.
Toate partidele spun că actualul guvern este catastrofal pentru România, minunat pentru cei ce l-au trimis de la UE, FMI etc. Că așa este, poate fi văzut și de un ne specialist, atât de multe remanieri într-un timp așa de scurt, nici nu avea cum să facă performanță. Totuși, partidele politice de ce nu debarcă acest guvern anti național? De teamă. Toți liderii politici au dosare la DNA, unii le au la vedere , Dragnea , Tăriceanu, alții le au în sertarele procurorilor, iar aceștia trag sertarul ori de câte ori liderii din sertar încearcă să miște în front, mă gândesc la Blaga și Gorghiu. Uite așa politica românească se face la Bruxelles, Berlin, Washington, via cabinetul Iohannis cu destinație finală sediul DNA.
Singurul care are curajul să spună câte ceva, după ce Tăriceanu a tăcut, este V. V. Ponta. Deși cu un proces pe rol și altele dosare  în perioada de incubație, nu îi este teamă, să-și spună punctul de vedere chiar dacă include comentarii acide și de critică la adresa lui Iohannis, Cioloș și adunătura lui, sau DNA.
Am sperat și încă mai sper într-o moțiune de cenzură, ALDE-PSD trebuie să dea un semnal că este aproape de dorințele poporului.
Mulțumesc pentru poză : cuvântul-ortodox.ro


Un comentariu:

  1. Țara merge prost și pentru că miniștrii, secretarii de stat, directorii din ministere, primarii, președinții, vicepreședinții consiliilor județene, nu mai vor să semneze documente unde sunt stipulate sume de bani destinate unor lucrări. Motivul : teama de DNA. Perfect, dar dacă vă este teamă de procuratură de ce nu demisionați, de ce nu plecați acasă, lăsând locul liber pentru acei oameni care vor, pot și știu să citească legea, în concluzie să semneze fără frică documentele. Iar dacă legea este făcută prost, ea poate fi îndreptată. Ăsta nu este un motiv, să nu își facă datoria.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...