joi, 4 august 2016

Politicieni dormiți liniștiți, S.O.Vântu vă ”dă în primire” pe toți!

     Sorin Ovidiu Vântu, un om care nu a spus tot, sau nu a fost lăsat ,să spună tot. Mulțumită lui SOV, Ioanei Vlas și altora din anturajul lor, mulți români au dormit liniștiți, coșmarurile au început ,după ce s-au trezit, abia atunci au observat, că banii lor s-au dus pe apa sâmbetei, că FNI-ul se prăbușise și odată cu el și economiile lor le zburase vântu . Cine răspunde de păcălirea românilor prin Fondul Național de Investiții, rămâne un mister la fel ca furtul flotei comerciale a Țării, devalizarea băncilor, sau distrugerea industriei. Sorin Ovidiu Vântu își declină orice răspundere față de prăbușirea FNI, T. Băsescu față de furtul flotei, iar Isărescu față de dezastrul economic, probabil marțienii, bată-i Dumnezeu, să-i bată, au distrus Țara.
Vreau să aduc în discuție, milionul de euro dat lui Bogdan Olteanu pentru numirea lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării.
    Primul, Liviu Mihaiu știe că SOV, urma să facă demersuri pe lângă politicieni pentru numirea sa. Acceptă aceste demersuri, dar, ca vechi jurnalist nu realizează, că acolo e posibil, să se manevreze niște bani pentru a ”sensibiliza”  politicienii aflați în acel moment la butoane, să-l numească guvernator. Domnul Mihaiu crede că aceste aranjamente, se fac pe considerentul, că este singurul om apt,  să ocupe această funcție. Și dacă ar fi fost așa, era România anilor 2008, ca și acum dealtfel, dacă nu ”ungi” unde trebuie și pe cine trebuie, treaba scârție și nu se face. Cum de a acceptat Mihaiu intervenția lui Vântu, îi era dator SOV?
    Doi, de ce ar fi dat Sorin Ovidiu Vântu un milion de euro pentru numirea lui Mihaiu, în condițiile în care nu erau rude, nu avea interese? Banii dați de Vântu, el fiind un om de afaceri, îi considera o investiție și ca orice investiție trebuia să aducă profit. Cum să aducă profit, cât timp Mihaiu nu știa de această mânjeală? Prin urmare, nu cred, că Liviu Mihaiu nu știa, de toată această cumpărare de influiență.
    Trei, suma este uriașă, profitul trebuia să fie, suma investită plus câteva sute de mii de euro. De unde proveneau banii, care urma, să se întoarcă în buzunarele lui Vântu?. Nimeni nu ne spune.
    Patru, Bogdan Olteanu ca să ceară o asemenea sumă de bani, trebuia, să fii știut de toate profiturile, de toate furturile ce urmau a fi făcute. Altfel cum stabilea o sumă atât de mare, în condițiile în care remunerarea ca guvernator al DD era destul de subțire.
    Cinci, unde începe minciuna, unde se termină. Tăriceanu ce știa despre acest aranjament bănesc? El  l-a numit pe Mihaiu guvernator, oare nu știa nimic? L-a îmbrobodit Olteanu, ori toată chestia e o făcătură?
    Șase, avem un singur inculpat, Bogdan Olteanu și mai mulți martori, oricare dintre martori poate sta alături de Olteanu. Un act de corupție trebuie să aibă cel puțin două persoane, una care corupe, dând niște foloase necuvenite altei persoane, aceea numindu-se persoana coruptă. Aici nu ezistă corupătorul, există doar coruptul.
    Șapte, Tăriceanu și ministrul mediului de la acea vreme de ce nu sunt lângă B. Olteanu?  Nu le-a dat și lor bani, ori nu au existat banii?
    Opt, SOV este cel care denunță, atunci rămâne ”ocrotit”. Olteanu a căzut în plasă. Un dosar cu multe necunoscute.
    Nouă, se pare, că atâta timp cât a fost guvernator, Liviu Mihaiu nu ar fi făcut lucruri în afara legii. Rămâne întrebarea : de ce să fii dat Sorin Ovidiu Vântu o sumă de bani așa de mare, dacă nu câștiga nimic?
    Când  se vor descâlci lucrurile, să vedem, ce s-a întâmplat cu banii în urma prăbușirii FNI?

2 comentarii:

  1. Sorin Ovidiu Vântu, un om care nu a spus tot, sau nu a fost lăsat ,să spună tot. Mulțumită lui SOV, Ioanei Vlas și altora din anturajul lor, mulți români au dormit liniștiți, coșmarurile au început ,după ce s-au trezit, abia atunci au observat, că banii lor s-au dus pe apa sâmbetei, că FNI-ul se prăbușise și odată cu el și economiile lor le zburase vântu . Cine răspunde de păcălirea românilor prin Fondul Național de Investiții, rămâne un mister la fel ca furtul flotei comerciale a Țării, devalizarea băncilor, sau distrugerea industriei. Sorin Ovidiu Vântu își declină orice răspundere față de prăbușirea FNI, T. Băsescu față de furtul flotei, iar Isărescu față de dezastrul economic, probabil marțienii, bată-i

    RăspundețiȘtergere
  2. Sorin Ovidiu Vantu sau Basescu sunt doua personaje malefice.Eu personal cred ca acel milion a ajuns tot la Basescu!Vantu ii compromitea,iar banii ajungeau la Basescu!Sa nu uitam de ajutorul dat de Vantu in intalnirea finala Basescu-Geona!Un om corect cu caracter nu-i dedea raportul lui Basescu spunandu-i ca a fost la el!

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...