sâmbătă, 27 august 2016

Scoateți bățul din gardul PSD! Victor Ponta nu pleacă!

Senzațional, Victor Ponta pleacă din PSD. Victor Ponta rupe PSD-ul. Victor Ponta pleacă la ALDE. Victor Ponta pleacă la PRU, aici Bogdan Diaconu îi oferă președinția partidului. Ce să facă Ponta cu șefia PRU, singur la algerile parlamentare din toamnă va lua mai mult decât întreg partidul România Unită.
Nu va pleca nicăieri, nu, cel puțin până la alegerile din toamnă. De la anul încolo mai discutăm. Ponta este un tânăr cu simț politic, a învățat de la Iliescu, de la Adrian Năstase și de la Traian Băsescu, mai ales de la acesta din urmă a învățat cum să ocolească capcanele politice, în unele a căzut, vezi acordul de coabitare, altele le-a ocolit, dar în mod sigur din toate a învățat câte ceva. Ponta a învățat să trăiască din conflicte, nu-l mai sperie, s-a maturizat politic. În noiembrie 2015 Iohannis a vrut să-l prindă-n cursă, i-a săpat groapa, bietul Iohannis a căzut în propria groapă cu tinerii frumoși și liberi împreună, ajutați de guvernul de tehnocrați instaurat după demisia lui Ponta. Ponta a câștigat, atunci, în noiembrie 2014, nu a pierdut așa cum a lăsat să se înțeleagă.
De ce nu pleacă Ponta din PSD?  Simplu, în PSD el e Omul, nu trebuie să fie lider ales, el este lider rămas, intrat în istoria partidului ca unul dintre cei mai mari lideri ai PSD, dacă nu cel mai mare. Nu va pleca la ALDE, sau cu atât mai puțin la PRU, când va pleca din PSD îți va face propriul partid, îți va încerca forțele într-un nou proiect politic, dar acum nu este momentul. Mai sunt trei luni până la alegeri, trebuie să se concentreze pe promovarea PSD. Ponta nu este labilul politic Geoană, Ponta este omul care știe ce vrea, chiar dacă nu întodeauna lasă să se vadă asta.
Ponta, sunt nevoit să-i repet des numele, dar până la urmă analiza îi este adresată, este un reper pentru PSD, acum la alegeri se vor prezenta cu realizările guvernării PSD-ALDE din guvernul condus de el.
Televiziunile nu întâmplător dau știrea cu plecarea lui Ponta din PSD, speră ca astfel să se iște un scandal între Dragnea și el, sau cel puțin să sădească o neîncredere între Ponta și ceilalți pesediști, o manevră subtilă de a băga bățul prin gard , de a ațăța în speranța că PSD-ul va pierde.
Nu, social-democrații în acest an nu au cum să piardă alegerile, când în partid sunt oameni de calibrul lui Gabriela Firea, Olguța Vasilescu, Șerban Nicolae, Nicolae Băniceru, Victor Ponta, nu se pot pierde alegerile. La această oră sunt cei mai bine văzuți de pe scena politică, așa spun sondajele. PNL-ul cu Alinuța și Blaga rămași până la alegeri în fruntea partidului nu pot câștiga alegerile.
Găselnița cu mărirea salariilor cu 50 % a medicilor, este o minciună electorală, nu pot mări salariile cu 50 %  cei care au tăiat din salarii 25%. Este absurd. Îmi amintesc din campania din 2008 când PDL-iștii spuneau : ”vom mări salariile profesorilor cu 50% ” și era lege în sensul ăsta. Odată veniți la putere PDL-iști au blocat legea, apoi în 2010 au TĂIAT 25% din salarii inclusiv profesorilor. Așa va fi și acum. Asta nu este măsură de dreapta, asta e măsură de stânga, iar când o spui în campania electorală este populism.
Ordinul de zi al partidelor din arcul ocultei străine (PPE + Soros și alte interese), PNL, USR, etc. este:”faceți  tot ce este posibil omenește să izolezați PSD-ul pe scena politică”.
În Consiliul General al Capitalei (CGMB) USR face tot ce poate, pentru a fi contra la toate propunerile Primarului General, crezând că așa va putea, să o pună la pământ pe Gabriela Firea. Uită un singur amânunt, Firea este o foarte bună comunicatoare și astfel va reuși să contracareze toate loviturile sub centură ale lui Nicușor Dan și franțujii săi.
Așa cum greșit a subapreciat-o DNA-ul pe Olguța Vasilescu. În folclor se spune că femeile frumoase sunt fragile și au nevoie de protecție. Mergând pe acest principiu, procurorii au crezut că odată încătușată Olguța (femeie frumoasă) va ceda îngrozită de răceala fierului de la mâini și guzganii din Beciul Domnesc și se va așeza în genunchi în fața procurorilor,  cerându-și iertare, urmând să facă și denunțuri pentru aș salva pielea. Nu numai că nu s-a speriat, dar a și întărit-o în aș apăra onoarea cu demnitate. La puțini bărbați care au trecut prin Beciul Domnesc am văzut atâta dârzenie. A mai fost Elena Udrea, dar acolo era mai mult nonșalanță, dădea cu tifla procurorilor ceva de genul : ”stați blânzi, că nu aveți, ce să îmi faceți!”
La Olguța este altceva, este lupta omului curat care nu a luat bani (eu așa sper), care se știe nevinovată și nu se lasă intimidată, la fel ca și Gabriela Firea este fost ziarist și la fel de bună comunicatoare. Și încă ceva, a învățat din tupeul lui Vadim Tudor.
Dau un sfat gratis tuturor detractorilor lui Ponta și PSD : dați cât mai mult în social-democrați, nu-i lăudați, încercați să-i loviți, poate procurorii mai arestează unu doi pesediști prin octombrie, noiembrie, va da bine la electorat. Ce vreți, așa e-n România, victima câștigă, suntem un popor milos.
Apropo de alegeri, liberali nu vă jucați, votanții PSD în marea majoritate sunt oameni hârșiți cu munca, obișnuiți să meargă pe orice vreme, votanții liberalilor sunt oameni subțiri cu tabieturi, pe care îi scoți greu din casă pe ger, ploaie și ninsoare. Cred că 27 noiembrie este foarte bună ca zi de votare. Chiar dacă mandatul parlamentarilor nu este încheiat, Primul ministru desemnat are timp să-și facă echipa și să schițeze proiectul de buget și programul de guvernare.

3 comentarii:

  1. Dau un sfat gratis tuturor detractorilor lui Ponta și PSD : dați cât mai mult în social-democrați, nu-i lăudați, încercați să-i loviți, poate procurorii mai arestează unu doi pesediști prin octombrie, noiembrie, va da bine la electorat. Ce vreți, așa e-n România, victima câștigă, suntem un popor milos.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...