joi, 1 septembrie 2016

Alegerile parlamentare între Cumințenia și Muțenia Pământului.

  

    Sunt amețit de dimineața pânâ seara cu știrii  de doi lei. Se fac dezbateri, vin analiști cu morgă, privesc atent în cameră, apoi vorbesc cu importanța găinii care a făcut o mărgica, adică cotcodăcesc ceva, că doar pentru asta au fost chemați la emisiune. Au rămas două mari teme de discuție, alegerile din această iarnă pentru că se va vota pe 11 decembrie și PRU (Partidul România Unită). Alegerile vor fi destul de târziu, oamenii se gândesc mai mult la Crăciun și sărbătorile aferente, decât să vină la vot. Nu va fi timp ca noul guvern  să facă bugetul pe 2017, vom lucra o lună , două, pe bugetul de anul trecut, va fi prăpăd. În realitate lucrurile stau cam așa, în 11 decembrie, politicienii deja sunt cu gândul la șorici, caltaboși și alte bunătăți. Mulți vor dori, să plece, să -și petreacă revelionul în ținuturi exotice. Data aleasă de guvernul tehnocrat e aruncată la vrăjeală. Nu există nici un calcul, pur și simplu a intrat în criză de timp din neglijență, sau intenționat și atunci au constatat că singura dată valabilă pentru alegeri era 11 dec. Noroc că s-au grăbit puțin, că altfel puneau alegerile pe 25 dec. Oamenii vor veni la vot, câți vor veni, nu asta e problema, noi am votat întodeauna, pe ploaie, caniculă, vânt, zăpadă. Doar că acei oameni votați denoi și trimiși să ne reprezinte și-au bătut joc de noi și de votul nostru. România a fost furată și în anii în care bugetul a fost făcut la timp, dar și atunci când bugetul s-a întârziat și a fost votat în anul următor. Nu aici e problema, problema e la cei pe care noi îi trimitem să ne reprezinte. Se va vota bugetul mai târziu, dar vor fi încă 3 ani în care vor putea face lucruri minunate. Dar cine să facă?

  Guvernul Cioloș, guvern tehnocrat cu o oaste de strânsură, dar cu sarcini precise de la UE , FMI, et comp., a demonstrat încă odată că puțin îi pasă de România și de ceea ce se întâmplă cu cetățenii ei. Cu cât lucrurile rămase după plecarea actualului premier, sunt mai dezastruoase pentru România, cu atât felicitările de la șefii din exterior vor fi mai mari.
    Revin la formarea guvernului, program politic și buget. Dacă vor câștiga alegerile liberalo-democrații (nu sunt liberali cu toții pentru că fuziunea nu este în cheiată), ne așteptăm la ce este mai rău. Îmi amintesc de campania electorală din 2008 când pedeliștii (acum lliberali), strigau că vor mări salariile profesorilor cu 50% în realitate nu nu mai că nu le-au mărit, dar au mai tăiat și  din ce aveau 25%. Acum spun că vor mări salariile medicilor cu 50%, pentru că aceștia sunt nedreptățiți. Nu comentez faptul  în sine, ci îmi este teamă de ceea ce ar putea ascunde această promisiune populistă. Nu mă aștept la nimic bun de la un guvern de sorginte liberală care are o măsură socială  ca deschidere a proiectului de guvernare. Asta înseamnă lipsă de idei, de preocupări pentru bunul mers al țării.
     Cine să conducă liberalii? Alina Gorghiu? Fătuca e frumușică, dacă o privești doar ca pe o femeie, mă bucur pentru ea că a devenit Mamă, cred că ăsta e cel mai bun rol pe care îl poate avea. Doamna lider, de fapt colider, liberal ne spune cu subiect și predicat, că domnul Iohannis nu-l va pune prim ministru pe Dragnea. De unde știe Alinuța? Așa i-a promis Iohannis? Nu vreau să discut, condițiile în care Alinuța ar fi primit această promisiune din partea Președintelui României.
În primul rând că nu Președintele numește Primul Ministru, el doar desemnează candidatul pentru prim ministru, în urma consultării cu partidele parlamentare. Iar dacă o coaliție îl propune pe Dragnea, domnul Președinte nu are altă soluție, decât să-l desemneze, altfel încalcă Constituția și poate fi suspendat. Sigur legea se poate opune desemnării lui Dragnea ca prim ministru, dacă legea nu spune nimic în acest sens, drumul spre Palatul Victoria îi este deschis dacă social-democrații câștigă alegerile. Este foarte probabil să fie alt nume, dar am discutat strict pe ceea ce ne spunea doamna Alinuța liberala.
Poate alegerile vor fi câștigate de social-democrați, par mai vi, mai apropiați de cerințele oamenilor. Eu le dau creditul, nici nu am altă soluție.
   A doua problemă este PRU, acest partid scos la lumină de cineva, nu știu cine posibil persoană importantă. PRU este un fel de UNPR. Ceva îmi spune că nu degeaba se învârt muștele pe lângă el, e rost de ceva miere. Urmăresc cu atenție fenomenul.
    Două cuvinte despre ”Cumințenia Pământului” a lui Brâncuși. Ce naiba v-a venit cu subscripțiile publice pentru această statuietă, minunată ea în formatul ei, dar de ce acest subit interes? România are mii de astfel de opere, dar nu am auzit vreo dorință să fie achiziționate. Apropo, se dărâmă mii de clădiri cu încărcătură istorică și sentimentală, nu am auzit că ministerul culturii s-ar interesa de întreținerea lor.
-Domnu* Cioloș, la Palatul Cotroceni noi avem ”Muțenia Pământului”, este în formă bună și ne costă o avere, deplasările domniei sale prin toate stațiunile exotice ale lumii. Declarați-l bun al Patrimoniului Național și astfel nu va mai putea părăsi Țara. În felul acesta avem și statuia, e drept, că nu este din piatră, dar e la fel de rece și economisim și banii cu vizitele. Poate stând mai mult la Cotroceni își amintește, sau îi amintește frumoasa Pușcalău, că el este Președintele României, din nefericire, ar zice unii
 .Mulțumesc pentru poză :tărănisme.ro

2 comentarii:

  1. -Domnu* Cioloș, la Palatul Cotroceni noi avem ”Muțenia Pământului”, este în formă bună și ne costă o avere, deplasările domniei sale prin toate stațiunile exotice ale lumii. Declarați-l bun al Patrimoniului Național și astfel nu va mai putea părăsi Țara. În felul acesta avem și statuia, e drept, că nu este din piatră, dar e la fel de rece și economisim și banii cu vizitele. Poate stând mai mult la Cotroceni își amintește, sau îi amintește frumoasa Pușcalău, că el este Președintele României, din nefericire, ar zice unii

    RăspundețiȘtergere
  2. Oricum nu trebuie sa se oboseasca nimeni cu alegerile parlamentare, caci oricum ei se numesc singuri, se pun acolo in varf in functie de ceea ce dicteaza masonii si de cotizatia fiecaruia in parte. Nu-i voteaza nici poporul, nici presedintele nici nimeni, ci relatiile. Este adevarat ca sunt multi ignoranti in tara asta, ca sa folosesc un cuvant decent, care asculta la tot ce ii dezinformeaza si ii mint voit. Din cauza minciunilor si manipularii mizerabile din 1989 incoace s-a ajuns ca sa fie in Romania ura, batjocura, murdarie si la propriu si la figurat, atata hotie, coruptie ca nicaieri in lume si lipsa de demnitate, de verticalitate si de ratiune.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...