marți, 13 septembrie 2016

Educația copiiilor între părinți, poliție și asistenții sociali.

    Arestați-l pe Boureanu, mai bine împușcați-l, sau omorâți-l cu pietre în piața publică, cine e curat să arunce primul piatra. Nu-l iubesc pe acest tânăr răzgâiat, care a susținut din toți rărunchii pe Băsescu și guvernul de tristă amintire Boc. Toată lumea este inflamată, Boureanu e un criminal și-a lovit copilul, o fetiță de 16 ani. Oare chiar așa a făcut, de ce a recurs la acest gest reprobabil? Să fii avut motive? Să fie un dezaxat? Este copilul lui, să vrea răul propriului copil?
Când eu eram copil și chiar când mi-am crescut copiii, era o vorbă :”bătaia e ruptă din rai”. Părinții ne învâțau să salutăm persoanele întâlnite pe stradă, locuiesc la țară și ne cunoaștem toți, dacă  voi fi, într-un mijloc de transport, să ofer locul meu persoanelor mai în vârstă decât mine, femeilor, bolnavilor și femeilor gravide. Să mă port cu respect în relația cu profesorii și personalul școlii și în general să am un respect deosebit pentru tot ce mă înconjoară.
Un exemplu, dacă veneam cu o notă mică de la școală, pe lângă faptul că profesorul mă bătea, pentru că nu am învățat lecția,eram bătut și de părinți. Mama nu alerga la școală, să se certe cu profesorul, pentru că mi-a dat notă mică, știa că nota, e luată, pentru cât am învățat.
Lângă mine locuiesc câteva familii sărace cu copii minori, nu am văzut nici un asistent social, făcând anchete, în ideea de a lua copiii din mediul însalubru atât social cât și domestic, în care locuiesc. Poliția cunoaște situația, vine, amendează pe tată pentru comportament antisocial, apoi pleacă. După plecarea poliției îi omoară și mai rău cu bătaia pe copiii, nevastă, propria mamă că va fi nevoit, să plătească amenda. Și câte cazuri nu or fi ca astea? Ăștia nu sunt români, nu au aceleași drepturi ca și fiica lui Boureanu, sau ca fiica lui Dan Condrea?
Cum vreți, să educați copiii viitorului, prin ce, doar prin vorbe? Boureanu este divorțat de mama fetei, el o pedepsește luîndu-i telefonul, mama îi cumpără altul. În general așa se întâmplă în familiile  divorțate. Fiecare părinte vrea iubirea copilului în defavoarea celuilalt părinte. Nu se gândesc că luînd apărarea copilului și condamnând tatăl, fac rău propriului copil, egoismul este mai puternic.Un copil de 16 ani, nu este singurul din păcate, introduce băuturi alcoolice în școală, e o faptă foarte gravă, ce poate face școala? Îi scade nota la purtare, cui îi pasă? Mă refer la elevi.Profesorii nu au instrumente de a sancționa greșelile elevilor, părinți în multe cazuri sunt aliații odraslelor împotriva cadrelor didactice, care oricum sunt niște cenușărese ale societății. Pe vremea tinereții mele profesorii aveau un statut aparte. Erau cineva. Acum sunt bubuiți din toate părțile.
Încotro ne îndreptăm, dacă un părinte dă o palmă unui copil, copilul face plângere penală împotriva părintelui. Părintele ce poate face, când copilul a luat-o pe o cale greșită? Unde să se adreseze? La poliție? La asistenții sociali? Cine face educația copiilor și mai ales cum?
Dar faptul că o copilă de 16 ani a născut, pentru că părinții au lăsat-o de izbeliște, nu interesează pe nimeni, pentru că este săracă, de la marginea societății, sigur dacă tatăl s-ar fi numit Boureanu, Condrea și ar fi învârtit milioane, toate televiziunile ar fi tăbărât ca șacalii, când simt un stârv, să transmită de la fața locului. Dar pe Gheorghe, Florea, Tică, etc., oameni cu nume fără rezonanță nu  interesează pe nimeni, pentru că sunt nimeni, sunt niște cifre în statistică, atât.
Lasă-i să-și omoare copiii, pentru că nu cerșesc destui de mulți bani, pentru  ai asigură tatălui bețiv banii pentru băutură. Cui îi pasă că acești copiii vor ajunge maturi, dar analfabeți, introvertiți, gata să sară la bătaie, să fure, să tâlhărească, să violeze? Asta au văzut în familie, nimănui nu-i pasă, nimeni nu-i vrea. Instituțiile nu vă vor, sunteți niște paria, chiar dacă sunteți milioane. Sunteți numai buni de sclavi obișnuiți cu vitregiile vieții. Aș fi vrut să avem 10 milioane de Boureanu și 10 milioane de Condrea, așa ar fi putut fi văzuți toți copiii cu probleme din Țara asta.
Până la urmă e bine, să-i dăm, o palmă copilului când greșește? Da, e bine, îl ajutăm cu asta. Numai părinții dezaxați își maltratează copiii, restul îi bat cu dragoste.
Tata m-a bătut, acum am 65 de ani, tata peste 3 săptămâni va împlini 91, când ne întâlnim, sau vorbim la telefon îi spun : sărut mâna tată!
Mulțumesc pentru poză : cuvântul-ortodox.ro

2 comentarii:

  1. Lasă-i să-și omoare copiii, pentru că nu cerșesc destui de mulți bani, pentru ai asigură tatălui bețiv banii pentru băutură. Cui îi pasă că acești copiii vor ajunge maturi, dar analfabeți, introvertiți, gata să sară la bătaie, să fure, să tâlhărească, să violeze? Asta au văzut în familie, nimănui nu-i pasă, nimeni nu-i vrea. Instituțiile nu vă vor, sunteți niște paria, chiar dacă sunteți milioane. Sunteți numai buni de sclavi obișnuiți cu vitregiile vieții. Aș fi vrut să avem 10 milioane de Boureanu și 10 milioane de Condrea, așa ar fi putut fi văzuți toți copiii cu probleme din Țara asta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bun articol! Respect, dmn Carstea! Va multumesc
    Si de la mine la aceeasi tema (e nevoie de mai multe opinii, poate si eu gresesc?)
    https://fileviatasicarti.wordpress.com/2016/08/31/un-sfat-pentru-parinti-si-profesori/

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...