vineri, 23 septembrie 2016

Indiferent dacă Oprea demisionează sau nu, DNA-ul a câștigat

      Din nou manifestanții sunt în stradă ,miza, demisia lui Oprea. Gabriel Oprea este unul dintre politicienii, care au ”știut”, să-și atragă oprobiul public. Este omul care, dacă ar fi luat cu adevărat la bani mărunți, multe bube , a se citi fapte penale, i s-ar găsi, dar din motive pe care nu le cunosc, este lăsat să zburde. DNA-ul a cerut avizul senatului pentru urmărirea penală a lui Oprea , fapta fiind de uciderea din culpă a polițistului Gigină. Două lucruri îmi sunt neclare, de când anchetează DNA-ul accidentele de circulație și doi , cum poate ucide cineva aflat ca pasager într-o mașină un polițist aflat în fața mașini ca antemergător. Tatăl polițistului spunea că: fiului său nu-i funcționa casca din ureche și că avea o stație pe coarnele motocicletei. Pentru asta nu poate fi vinovat ministrul , nici pentru groapa săpată în asfalt, nici pentru ploaia din cer. Dacă Oprea a dat ordine și cei cu organizarea escortei au încălcat legea , să răspundă în solidar.
   
Senatul a hotărât, să nu aprobe cererea DNA, de a încuviința cercetarea penală a lui Oprea. Conform Constituției, Senatul nu a încălcat nici o lege. DNA-ul știa că Senatul nu va încuviința, pentru că este un dosar cusut cu ață albă, de aceea l-a trimis. Senatorii au căzut în cursă, Koveși se victimizează, plânge pe umerii părinților tânărului polițist mort în accident, nemernicii de parlamentari, mafioții de senatori, ei nu mă lasă, să aplic legea și să dau satisfacție celor care au dat viață polițistului mort. În această speță rușinoasă prin modul în care se încearcă și chiar se reușește manevrarea populației, senatul trebuia să accepte cercetarea penală a lui Gabriel Oprea. Suntem în precampanie electorală, această poveste se va accentua, va lua amploare, va fi alimentată din toate părțile. La fel ca și în cazul evenimentelor tragice de la colectiv, Gabriel Oprea fuge, nu ia situația în piept. Atunci guvernul în întregul lui a demisionat, acum Oprea trebuie să demisioneze, să se prezinte cu pieptul gol în fața DNA, cel puțin în această speță nu poate fi vinovat de uciderea din culpă, poate de alte infracțiuni.
Demonstranții de aseară la un moment dat au rupt lanțul format din jandarmi și au năvălit spre clădirea Parlamentului, ce urmau să facă? Ar fi fost interesant de văzut. Dacă parlamentarii nu votează pe placul unei părți din populație să se aștepte la ce e mai rău? Nu iau apărarea parlamentarilor, care în cea mai mare parte sunt pătați,inactivi și nefolositori, dar nu cred că trebuie, să lucreze sub presiunea străzii. 10.000 de oameni dacă ies stradă, nu înseamnă decât o infimă parte din populația României.
Sunt de acord cu manifestațiile, cu ieșirileîn stradă, cu presiunea pe politicieni, dar nu cred, că ajută în cazuri de acest gen.
Oprea trebuie să demisioneze pentru a detensiona situația. DNA-ul a câștigat imagine, asta a vrut, după câteva eșecuri suferite la rând, avea nevoie ca de aer de o asemenea situație. Senatul fără să realizeze despre ce e vorba, a căzut în jocul lui Koveși. Koveși a pierdut bătălia cu Olguța, dar a câștigat cu Oprea. Da Gabriel Oprea a fost lozul câștigător al DNA. Încă odată s-a demonstrat că politicienii, în speță parlamentarii, se opun stârpirii corupției, nu contează că era un dosar de ucidere din culpă, cine mai analizează,mafiotul  Oprea scapă de brațul legii. Săriți lume, părinții își plâng moarte copilului în misiune, iar Oprea huzurește, unde e dreptatea? Întotdeauna ne încurcăm în cazuri simple de rezolvat. De un an decând acest tânăr a murit, se putea rezolva situația. S-a trenat nepermis de mult pentru că DNA-ul urmărește spectacolul, loviturile de teatru, dar mai ales loviturile politico-electorale.
Se discută despre miliarde de euro jefuiți, nu trebuie să pârască cineva pentru a observa că nu mai există Uzinele 23 August, fanionul industriei românești, oare cine o fi vinovat de faptul că nu mai există? Procurori, v-ați pus vreodată această întrebare?
Indiferent dacă Oprea demisionează sau nu, DNA-ul a câștigat.

Mulțumesc pentru poză :stiripesurse.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...