sâmbătă, 29 octombrie 2016

Iohannis și penalii

   Români, nu votați penali, ne spune de la tribuna președinției, cel care printr-un accident a ajuns Președintele României. Domnul Iohannis ne tot vorbește de penali,nu au voie să fie pe listele electorale ale partidelor penali. Am să o iau cu începutul.
Constituția României la articolul 36, al 2 spune, citez: ”nu au voie să aleagă sau să fie alese printre altele, persoanele condamnate, prin hotărâre definitivă, la pierderea drepturilor electorale. Prin urmare, orice persoană urmărită penal, prin lege, beneficiază de prezumția de nevinovăție.
Am să dau trei exemple,  Teodor Atanasiu de la liberali, era ministrul apărării când i s-a făcut o plângere penală, Președintele de atunci l-a demis din funcție, iar după demitere s-a dat neînceperea urmăririi penale, Atanasiu a rămas demis, Paul Păcuraru, ministrul muncii, i s-a deschis un dosar penal, ministrul își pierde funcția, se dovedește că Păcuraru era nevinovat, Păcuraru a rămas demis, Lia Olguța Vasilescu, DNA îi întocmește dosar penal, se forțează arestarea, până la urmă avea să se dovedească căci acuzațiile erau destul de subțiri, asta pentru a nu spune, că erau inexistente.
    În practica românească, s-a văzut întocmirea de dosare penale fix în campania electorală, fix în zile de moțiune de cenzură, fix dosare cu mesaje subînțelese. Se întocmește un dosar penal, omul nu participă la alegeri, după terminarea alegerilor se constată că încetează urmărirea penală,sau dosarul este uitat în sertar, precum scrisorica lui Dandanache.
Singura instituție abilitată să condamne un cetățean, în baza legii și a dovezilor că a încălcat legea, este Instanța de Judecată, orice altă instituție sau cetățean ar face acest lucru, încalcă legea. Ai spune unui individ că este penal, deși noțiunea nu este clar definită de dex în raport cu o persoană, doar pe baza unui dosar penal, sau a trimiterii lui în judecată, înseamnă calomnie, acel individ este nevinovat până la condamnarea lui.
Domnul Iohannis ca un veritabil despot, autocrat, dictator  spune, de fapt ne transmite că , citez:”eu nu voi permite...”. Această formulă cred că nu a mai fost folosită de la Ludovic al XIV-lea, când spunea : ”statul sunt eu”. Nu domnule Președinte (doamne ce inteligent tăceați!), dvs sunteți un funcționar, e drept cel mai înalt în rang, care vă supuneți Constituției, iar acolo, în acea cărticică nu scrie nimic despre atribuțiile dvs. în campaniile electorale, cu atât maimult în verificarea listelor electorale al partidelor politice. Singurii care pot verifica aceste liste, sunt cei din Comisia electorală Centrală. Dumneavoastră în acest timp vă puteți plimba prin frumoasele stațiuni exotice, pe aici zău, încurcați. E posibil, dacă  veți continua așa, să vă treziți fără serviciu. E păcat, plimbați-vă și dormiți, politica pe care încercați să o faceți, este discreționară. Nu este corect, ba chiar sunteți pe marginea Constituției, când încercați să impuneți PNL un candidat de Prim Ministru. Aceeași prostie a făcut-o și Băsescu, dar văd că dvs. încercați să-l întreceți, posibil să-l întreceți, dar o faceți cu  brutalitate, nu aveți abilitatea și șiretenia lui Băsescu, sunteți greoi, de aceea, pe termen lung veți pierde.
   Dragnea este condamnat penal cu suspendare, printr-o hotărâre rămasă definitivă. Așa este, Dragnea este condamnat pentru că a scos lumea la vot la referendumul pentru demiterea Președintelui Băsescu, la fel putea fi condamnat și Băsescu pentru că a îndemnat poporul să nu iasă la vot, dar cum legea nu este aceeași pentru toți, doar Dragnea a fost condamnat. Nu este condamnat pentru corupție, nu are dat de instanță interzicea dreptului de a alege și de a fi ales, prin urmare, pe ce bază dumneata, garantul echilibrului între instituțiile statului, îi ceri să nu candideze?
Din câte se spune prin presă, însuși Iohannis în 2008 a candidat la funcția de primar, deși exista un dosar penal care, ulterior s-a pierdut pe drumul dintre DIICOT și DNA, poate se va găsi, cine știe?
   Ați avut, domnule Iohannis, două procese în civil prin care, ați pierdut două case, prin sentințe rămase definitive și executorii. Pentru una există o contestație în anulare, vom vedea cum se va soluționa. Oricum până atunci, până la soluționare, sentința are efecte. De ce credeți, că vi s-a retras dreptul de proprietate și anulat  actul de vânzare-cumpărare? Pentru folosirea unor acte false, adică dumneavoastră și soția ați falsificat, asta este o faptă penală gravă, egală cu corupția. Nu aveți dosar penal, așa este, dar noaptea visați, că îl veți avea. Nu trebuie să fiți ipocrit, trebuie să fiți ce va ales, cine va ales, să fiți, adică un Președinte al tuturor românilor, chiar și al individului de Tăriceanu. Cu el ce naiba aveți? Chiar vreți, să vă îndepărtați adversarii politicii folosind dreptul forței? Vreți să împingeți PNL-ul și sateliții lui în față, folosind DNA-ul împotriva adversarilor. Priviți-l pe Băsescu și luați aminte, peste trei ani veți plânge la fel. Da, nu am greșit, peste trei ani, că un alt mandat de Președinte nu mai câștigați,  atunci veți spune că, instituțiile vă lucrează.       Folosiți-vă naibi timpul și determinarea să schimbați ceva în bine în Țara noastră, nu să vă afundați cu instituțiile de forță într-o mocirlă și mai mare, aveți grijă la nisipurile mișcătoare.

Un comentariu:

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...