miercuri, 2 noiembrie 2016

Doi imperialiști, SUA , Rusia și marionetele lor

Am făcut o serie întreagă de concesii americanilor pentru a putea fi primiți în NATO. Pentru că, indiferent ce s-ar spune, NATO este 80% SUA, restul statelor formând un procent de 20%, aici vorbesc de influența şi nu numai în cadrul organizației. După 1990 când Tratatul de la Varșovia s-a desființat , în mod normal și logic ar fi fost ca și NATO să se desființeze. Dar nu a fost să fie așa. NATO s-a întărit. De cine se teme organizația nord-americană? De Rusia? Să fim serioși, Rusia este o mare putere, dar nu stau să pornească un război mondial. De altfel Rusia nu a avut de-a lungul istorie războaie de cotropire a altor popoare, mai multe decât Turcia, Marea Britanie, Germania, Japonia, SUA.
În 1812 Napoleon încearcă să cucereasca Rusia, totul se termină cu un dezastru pentru armata franceză. În 1941, deși aliați cu URSS, Germania împreună cu România și Ungaria în Alianță cu Italia, atacă Rusia, în ajutorul Rusiei sare M.Britanie și SUA, Germania pierde războiul. În urma ultimului război, Marea Britanie SUA și URSS reconfigurează granițele statelor europene și nu numai, dar și zonele de influență. Astfel țările Europei răsăritate ajung sub influență URSS cu binecuvântarea lui Roosevelt și a lui Churchill, mai târziu cu strângere de inimă și-a dat acordul și Truman.
România nu a avut niciodată un război direct cu Rusia, chiar am fost aliați în luptele lui D. Cantemir cu turcii din 1711 de la Stănilești pe Prut, când alături de domnitorul român a luptat însuși Petru I țarul Rusiei. Tot aliați am fost și în războiul din 1877-1878 împotriva Turciei în urma căruia ne-am câștigat independența față de turci.
Putem spune că noi am fost agresori ai rușilor în 1941 atunci când am trecut Nistrul alături de armata germană. Sigur, putem motiva gestul, prin necesitatea de a ne recupera Basarabia, pe care o pierdusem în 1812, prin pacea încheiată la București între Turcia și Rusia prin care prima ceda celei de-a doua un ținut pe care nu îl stăpânea. Atunci Rusia ceruse Turciei să-i fie date ambele Țări române (Țara Românească și Moldova), dar numai teama de atacul armatelor lui Napoleon au făcut pe ruși să -și limiteze cererea la ținutul dintre Prut și Nistru, parte a Moldovei. 
Revenirea Basarabiei la patria mamă, în perioada în care în Rusia exista un război civil , a fost ușor de realizat. Urcarea lui Stalin în scaunul dictatorial al comuniștilor, a făcut să se dezvolte industria, agricultura, dar să se instaureze și teroarea asupra populație. Alianța URSS cu Germania lui Hitler și înțelegerile acestora de reîmpărțire a zonelor de interes a dus la invadarea Poloniei din două părți, la pretențiile rușilor asupra unei părți din Finlanda, dar și la ultimatumul dat guvernului de la București de a retroceda Basarabia URSS, lucru pe care Carol al II-lea îl și face, astfel din 1940 Basarabia revine URSS, până în 1991 când toate statele din URSS ies din uniune, iar URSS se desfințează.
În acordul de pace încheiat după sfârșitul celui de-al doilea război mondial se stipulează că Basarabia rămâne sub stăpânirea sovietică timp de 20 de ani, până-n 1964, drept despăgubire de război pe lângă petrol și altele pe care România era obligată să plătească URSS.
Bineînțeles că URSS, ca orice putere imperialistă, se comportă dictatorial, iar Basarabia nu mai revine la patria mamă.
Este Rusia o țară mai imperialistă decât SUA? Nu, aș putea spune, că în ultimul timp SUA este tot timpul în mișcare, asmuțind și sprijinind diferite grupări împotriva ordinei de drept din diferite țari , lucru care de multe ori s-a dovedit a fi greșit, iar forțele instruite de americanii, să devină teroriștii de mai tîrziu.
Marea greșeală a politicii românești a fost hotărârea prin care ne-am desființat armata și uzinele militare, ajungând ca în ziua de astăzi, să avem trupe străine pe teritoriul României, venite , se spune, să ne apere de dușmanul de la răsărit.
Cât de periculos este acest dușman, când culmea, nu rușii încercuiesc țările din NATO, ci armatele NATO au încercuit Rusia, s-au apropiat extrem de mult de granițele rusești. Se tot vorbeşte de Crimeea că a trecut în stăpânirea Rusiei, acolo trăiesc ruşi şi tătari, iar peninsula se află în stăpânirea Rusiei din secolul XVIII , de când Ecaterina cea Mare i-a învins  pe turci, la cerearea hanilor tătari ocupanți ai peninsulei. Ce dorește SUA prin această agresiune, prin acestă încordare a mușchilor în fața lui Putin? Să-l impresioneze ? Să ocupe Rusia? Să-i vadă pe Putin, guvernul, Parlamentul și oligarhii rușii retrași dincolo de Urali ca în vremea lui Napoleon? Nu va pleca nicăieri. Un război acum ar fi o nenororocire și pentru învingător și pentru învins. Putin se dovedește a fi mai calculat decât conducerea de la Washington.
România este târâtă, de acești aliați, în războaie care nu sunt ale noastre, în care pierdem vieți omenești și bani. În cei peste 10 ani de NATO , România a pierdut mult, foarte mult, plus că am devenit o țară ocupată militar, noi ne mai având  capacitatea  militară de a ne putea apăra. Am cumpărat câteva avioane F16, la mâna a doua de la americani, pe care am dat o căruță de bani, aceste avioane  rușii le pot doborâ cu cea mai nouă praștie a lor.
Altceva nu înțeleg. Ce vor americanii? Rusia acum e o țară capitalistă, pericolul bolșevic e dus. Nu cumva noi suntem baba, pe care oamenii unchiului Sam vor să ne treacă strada cu forța? De unde ideea că Rușii pot fi un pericol mai mare decât americanii? România e tranșată ca un animal la abator, carcasa și carnea macră de mult au fost luate și duse peste graniță, aici au mai rămas ceva oase graft, pe care se luptă ultimii hoitari.
Nu reușim, să observăm, că tot ce se spune și se face în Țărișoara noastră, asta care mai e, este împotriva noastră a românilor și împotriva independenței noastre ca stat? Cine să vadă? Un președinte de naționalitate germană pe care nu-l leagă de România decât ultimele 5 case rămase, cât îi vor mai rămâne și astea? Un prim-ministru impus de forțele de afară ostile bunăstării poporului român? Un Parlament terorizat și bagatelizat până la ridiculizare? Niște instituții de forță care mai mult acționează în virtutea ordinelor primite din afară, decât în virtutea legilor? Niște șefi de servicii care poartă nume străine?
Suntem în bătaia vântului, precum puful păpădiei, sau al ciulinilor din bărăgan pe vreme de furtună.
Suntem groaznic de manipulați, ni se arată niște dușmani invizibili, doar pentru a lăsa o armată străină, să hălăduiască pe teritoriul patriei noastre .
Nu pot fi  nedrept și să nu spun că Rusia, dacă ar putea, nu ar ocupa România. Dar România de acum nu este atractivă pentru nimeni să ne ocupe. Dovadă, deși este clar, că suntem o colonie, nimeni nu ne revendică oficial.

Un comentariu:

  1. Romanii care ii iubesc pe Hans Klem (ambasadorul SUA), Klaus Iohannis, Ciolos-Soros-Nicusor Dan, Alina Gorghiu, Basescu, etc.., sa voteze partidele de Dreapta PNL, USR si PMP!

    Ceilalti romani sa voteze PSD sau PRU (Stanga), ori ALDE (Dreapta)!

    PS. Prin votul nostru nu alegem politicieni mai buni sau mai rai, ci alegem partide care reprezinta mai bine, decat altele, interesele celor angajati (cei saraci) sau pe ale "angajatorilor" (cei bogati)!

    Vom avea politicieni mai buni, si in patidele de Stanga si in cele de Dreapta, atunci cand vom inlocui actuala clasa politica Mafiota, cu o clasa politica Responsabila!

    Aceasta inlocuire de "clase politice" se realizeaza prin inlocuirea actualului juramant ritualic, cu juramantul implicativ!

    Juramantul implicativ este prezentat atat in postarea "fixata" in Grupul public "Alianta Anti-Mafia", de pe Facebook, cat si in textul din blogspotul "Dreptate pentru toti"!

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...