marți, 13 decembrie 2016

Dragnea, cartoful fierbinte din mâna lui Iohannis

    Alegerile s-au terminat, PSD-ul a câștigat în stil de mare campion, acum urmează partea grea, formarea guvernului și punerea în aplicare a programului de guvernare.
Premierul trebuie să fie președintele PSD, Liviu Dragnea. Sigur, parcă văd o grămadă de contestări împotriva lui Dragnea, cea mai importantă dintre toate este aceea că, a fost condamnat cu suspendarea executării pedepsei. Domnilor, aveți dreptate, Dragnea a fost condamnat. Fapta este una de cascadorii râsului, dar vorba unui liberal, ”nu contează pentru ce a fost, important e că a fost”. Bravo, așa este! Udrea, Sandu,Cocoș, Pinalti etc. fuseseră condamnați înainte de a fi numiți miniștrii, primari,etc. ? Nu, nu fuseseră, asta nu i-a împiedicat să fure. În plus de asta fapta lui Dragnea( dacă a existat) nu este una de corupție. Mai mult decât atât, instanța nu-i retrage dreptul cetățenesc, acela de a alege și de a fi ales. Dragnea are votul popular de partea sa, are încrederea oamenilor.
    În Constituție nu se vorbește despre faptul că, dacă ai fost condamnat, nu poți fi ministru, ci doar de interdicția instanței de a alege și de a fi ales. Prin urmare, conform Constituției, Dragnea poate fi desemnat candidat de prim ministru . Este adevărat, că există o lege din 2003, care spune că : ”dacă ai o condamnare nu poți fi ministru”, dar legile trebuie să fie în cadrul constituțional, ori aici această lege iese din acest cadru.
Mingea este în terenul, în brațele președintelui K.W. Iohannis. Sunt convins că acesta, Iohannis, ca un bun român ce se află, nu va lăsa România fără buget și-l va nominaliza pe Dragnea drept candidat la funcția de prim ministru. Altfel se va rămâne în situație de interimat până după anul nou, iar toate relele ce vor decurge din această situație, se vor revărsa în grădina Cotroceniului, via tronul prezidențial.
   Domnule președinte, vă invit, să fiți alături de țară și să acționați conform Constituției, orice întârziere a numirii viitorului candidat de premier, va duce la pierderi salariale pentru multe categorii socio-profesionale și pentru pensionari. În aceste condiții încrederea populației în președintele ei, va fi un adevărat topogan, pe care vă veți rostogoli.
   Știu că interesele dvs. nu coincid cu interesele românilor, ați demonstrat de multe ori acest lucru, iar pentru a nu fi acuzat de minciună, vă reamintesc incidentul de anul trecut cu demisia lui Ponta și numirea lui Cioloș, dar să revin, faceți ca măcar acum în al xiv-lea ceas, să fiți alături de poporul, care vă plătește excursiile, patul unde dormiți și mașinile cu care vă plimbați. Nu sunteți un monarh autocrat, care să fii moștenit aceste drepturi, sunteți un biet profesor ajuns printr-un complex de împrejurări Președintele României. Demonstrați că sunteți un mare bărbat de stat și acționați cu responsabilitate. Nu vă mai comportați ca un administrator de bloc, veghind doar asupra PNL, nu de alta dar, dacă mai vegheați dvs mult, este foarte posibil, să dispară PNL.
   Țara a vorbit la vot pe 11 decembrie, Dragnea a candidat din postura de președinte al PSD, a câștigat printr-o victorie istorică. Poporul l-a însărcinat cu destinele administrative și legislative ale țării. Nu aveți ce face, resemnați-vă, plimbați-vă, poate dacă sunteți cuminte, vă cumpără și avion, nu de alta dar mai bine să stați în MIAMI  să faceți plajă, decât la București să faceți gafe.
Era să uit, cu sau fără voia dvs. Dragnea va fi Premier, dacă va fi fără voie, asta presupune că veți fi suspendat și vă asigur eu, demis. Acum e ușor, 30%  din total votanți. Nu îmi doresc asta, alegeți Dumneavoastră calea.
   Dumnezeu să vă lumineze, iar pe noi să ne apere de gândurile Dumneavoastră negre! Dacă nu le aveți, îmi cer iertare, că am gândit așa!

Un comentariu:

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...