duminică, 11 decembrie 2016

Iohannis are Guvernul și Parlamentul...lor


    Românii au votat. Prin votul lor au taxat: minciuna, ipocrizia,hoția și instituțiile de forță. PSD-ul de-a lungul întregii campanii electorale a prezentat programul de guvernare și în general intențiile lor în a guverna țara în situația în care vor câștiga. Nu au nominalizat un prim ministru, din simplul motiv că social-democrații nu aveau nevoie de o locomotivă specială, fruntașii partidului:Ponta,Firea, Vasilescu,Dragnea, fiind oricare și toți la un loc locomotivă pentru PSD.
PNL a pierdut din patru motive:
   1) Asocierea cu Cioloș a fost otrăvitoare, un prim ministru care nu a realizat nimic timp de un an de zile, nu putea fi o locomotivă reală, care să tragă partidul după el, a fost o frână în calea ascensiunii partidului.
   2) Rămânerea lângă Iohannis a fost o altă greșeală catastrofală. Nu poți susține un președinte care este dedicat luxului, opulenței, turismului și mai puțin adevăratelor probleme ale României. Mai mult decât atât, pierderea celor două case prin hotărârii definitive date de instanță și unde Iohannis și soția sa au fost declarați cumpărători de rea credință (s-au folosit de acte false în dobândirea caselor), au aruncat asupra locatarului de la Cotroceni o pată de murdărie.
   3) Președinta PNL Alina Gorghiu, unul dintre cei mai slabi președinți de partid, a făcut o campanie de Gâgă, de Bulă-n vacanță, a făcut o campanie neserioasă, de contre la PSD și nicidecum de prezentare a unui program solid de guvernare. Exp. PSD a propus mărirea salariilor profesorilor și medicilor cu 15%, liberalii s-au opus pe motiv că nu sunt bani, în schimb veneau cu propria propunerea de mărire a salarilor acestor categorii cu 50% din luna iunie. Mă întreb dacă în ianuarie nu erau 15%, în iunie de unde naiba luau 50%? Rămânerea PNL-ului alături de Iohannis și cu asemenea conducere va avea soarta PNȚcd.
   4) Fuziunea dintre PNL și PDL nu putea rămâne nepedepsită. Românii nu au uitat umilința prin care au trecut în perioada 2010-2012, atunci când, guvernul pedelist de tristă amintire avându-l pe Boc în frunte, au furat din buzunarele pensionarilor și bugetarilor pentru a avea gașca Udrea- Cocoș-Pinalti-Sandu-Băsescu-etc. ce fura. Dacă acest sacrificiu ar fi fost cu adevărat pentru Țară, nu aș fi scos nici un cuvânt acum. Mai reamintesc și despre cele 20 de miliarde de euro împrumutate de la FMI, BM și Consiliul Europei, despre care nu se știe unde au ajuns. Nu poți să vii în fața electoratului cu Roberta Anastase și să te aștepți să nu fi taxat.
    Ar fi încă un motiv, dosarele penale întocmite de DNA fruntașilor pesediști, ceea ce s-a vrut, să fie o intimidare, s-a întors ca o lovitură de bumerang împotriva lor.
Prin urmare, Iohannis va avea de acum și până i se termină mandatul: Parlamentul lor și guvernul lor. Un singur sfat îi dau domnului Președinte: să stea frumos la Cotroceni, să se plimbe, iar dacă se va opune noilor guvernanți, să o facă pe motive constituționale, altfel există posibilitatea să primească cartonașul roșu, iar eliminarea acum este foarte simplă, fiind necesare doar 30% din voturile electoratului.
PSD a câștigat într-un fel de mare lider, este din *90 încoace cel mai mare scor obținut de acest partid. Asta arată faptul că cetățenii și-au pus speranțe în membrii acestui partid, sper să nu dezamăgească și să arate Europei că România încă există și că nu este încă totul pierdut, că putem renaște din propria cenușă. Social-Democrații nu trebuie, să uite, că dacă România arată în halul în care arată, iar la  această degradare a contribuit și ei alături de liberali, democrați liberali, țărăniști și celelalte forțe politice care s-au perindat la guvernare în ultimii 27 de ani.
PSD-ul nu trebuie, să uite, că poporul l-a votat într-o proporție covârșitoare. Un fiasco al acestei guvernări, va distruge și bruma de încredere pe care poporul o mai are în conducătorii săi.
Am fost mințiți timp de 27 de ani, sper ca de această dată cineva să oprească prăbușirea României.

2 comentarii:

  1. NU UITATI CA APROAPE 60% DIN ALEGATORI NU AU PARTICIPAT LA VOT, DECI NU POT REPREZENTA PSD SAU ALT PARTID

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...