miercuri, 28 decembrie 2016

Iohannis discipolul lui T. Băsescu. Examenul lui Dragnea

    Din ping-pongul politic dintre Iohannis și Dragnea câștigă Traian Băsescu. Invitat telefonic la România TV este lăsat să vorbească 30 de minute în timp ce invitații din studiou ascultă plictisiți, nervoși că timpul trece și nu vor mai apuca să-și spună părerea, sau sunt nevoiți să înghită jignirile fostului Președinte. Același lucru se întâmplă și la B1 TV. Aceste două posturi , la care se mai adaugă și Digi 24, au reușit să-l readucă pe Băsescu pe linie de plutire.
    În cele cinci zile cât Iohannis a stat călare pe porc și a molfăit șoriciul cu gândul la nominalizarea drept candidat de premier a doamnei Sevil Shhaideh, domnul Băsescu i-a trasat ce trebuia să facă- respingerea propunerii. Zis și făcut. A venit domnul Iohannis mai fălos decât găina care găsise o mărgică și, fără nici o explicație, a mormăit respingerea propunerii.
    Păi bine stimabile de ce nu ne spuseși cu 5 zile-n urmă, mâncam liniștiți porcul, nu mai stăteam cu sufletul la gură. Ai așteptat să vezi ce zice Învățătorul Băsescu? După ce ai luat lumină, ne-ai luminat și pe noi.
Acum Băsescu, după ce s-a liniștit în privința lui Iohannis, dă lecții lui Dragnea  și Tăriceanu explicându-le cum să procedeze în continuare. Spune fostul președinte liderilor PSD și ALDE (acum după ce refuzul lui Iohannis a inflamat spiritele) :să fie calmi, așezați și să facă o altă propunere de prim ministru, așa ar fi bine pentru țară. Sigur dom Băsescu toată perioada mandatelor lui s-a gândit doar la țară, la modul în care poate fi jupuită țara, în sprijinul spuselor mele depun mărturie Udrea, Cocoș, Sandu, Pinalti, etc. Dacă Dragnea și ai lui fac un pas înapoi, așa cum sugerează Băsescu, Iohannis se va reinventa și va deveni un jucător și mai puternic, putând pune piedici și mai mari coaliției de guvernare. Prin urmare Dragnea poate face doar două lucruri :
1) Să o repropună pe d-na Sevil Shhaideh candidat de premier
2) Să îl suspende pe președinte , apoi să facă nominalizarea pe care o doresc, iar președintele interimar să o aprobe,nu trebuie să se ajungă la popor, îl pot repune în fotoliul de la Cotroceni ca pe o simplă păpușă, așa cum și este de fapt în acest moment. Comportamentul lui arată că este un om care transmite ideile altora, el nefiind decât un purtător de vorbe, de aceea nici nu dă explicații, nu cunoaște motivul respingerii. Sau și mai grav, respinge în mod intenționat propunerea PSD pentru a crea o nouă majoritate în jurul lui Dacian Cioloș și liberalilor.
A merge la Iohannis cu o a doua propunere, alta decât Shhaideh, înseamnă să facă, cum Băsescu le dictează. Asta ar însemna, că Băsescu încă este la butoane, iar Dragnea, Tăriceanu și Iohannis sunt păpușile fostului președinte T. Băsescu.
Dragnea poate da examenul maturității sale politice sau din contră, va rămâne la nivelul politicianului mediocru.
Sunt intrigat de cei, care au binevoit să stea acasă în 11 decembrie, până la urmă este alegerea lor, dar să vi să spui, că Dragnea și PSD-ul nu este reprezentativ, nu este o soluție. Puteau ieși la vot și vota Uniunea Salvați România (USR), puteau să-și anuleze votul, 60 % voturi anulate ar fi fost o grea palmă pe obrazul politicienilor, dar să arăți cu degetul spre cei, care au votat, este nerozie curată.
    Sunt imun la înjurăturile nerozilor, asta este opinia mea și cer respect. Nu mă voi coborî, să polemizez cu aceea, care vor coborî stacheta sub limita bunului simț.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...