miercuri, 4 ianuarie 2017

Iohannis are ”guvernul lor”.

     Avem guvern după o întreagă aventură. Încă mai cred că Președintele României este plătit de marțieni, prin urmare pe ei îi reprezintă și nu poporul român, deși mulți ar putea crede, că este cel mai înalt funcționar român. Acest om, mă refer la președinte, a făcut tot ce a depins de el pentru aș bate joc de electoratul român (cei care au ieșit la vot, alții au preferat să stea acasă, a fost alegerea lor). La propunerile făcute de PSD pentru primul ministru, Iohannis a reacționat cu silă și dispreț față de nominalizările făcute de alianța majoritară. În final, folosind tehnica modernă, a transmis un SMS primului ministru desemnat prin care îi ura succes, ignorând voit, cutuma obișnuită prin care o persoană era desemnată candidat de prim ministru.
Guvernul a fost votat de Parlament cu o majoritate zdrobitoare. A urmat ceremonia de la Palatul Cotroceni,  din nou am avut senzația că Iohannis este marțian, până la urmă  depunea jurământul de credință guvernul României, era o întâlnire instituțională, comportamentul președintelui a fost unul de țață, care tocmai s-a certat cu vecinele și acum le întoarce fundul.
Îmi amintesc că atunci când a fost investit ”guvernul meu”, adică guvernul Cioloș (deși era la câteva zile de la tragicul eveniment petrecut în barul Colectiv), după jurământ a curs șampania, la ceremonia de acum  era doar ranchiună.
     Cum spuneam avem guvern, este un guvern asumat politic de două partide PSD și ALDE. Prin urmare mă aștept, să pună în aplicare programul PSD, să guverneze în limitele acelei foi de parcurs.
Tot aud discuția că de fapt, Liviu Dragnea va guverna, da Liviu Dragnea în calitatea lui de președinte PSD va coordona din umbră activitatea guvernului. Dacă guvernul va claca și se va abate de la linia directoare a programului partidului, Dragnea și PSD-ul vor fi cei care vor plăti. Nu vor plăti nici liberalii nici pmp-iști nici soroiștii.
Așa că e bine, să facă o opoziție constructivă, altfel riscă să piardă și ce bruma de puncte mai au.
PSD-ul are un program ambițios, prea ambițios, aș putea spune iresponsabil de ambițios, dar asta nu face decât, să mă bucure, că în sfârșit cineva chiar s-a gândit la România din toate punctele de vedere, social, politic, economic. Ratarea aplicării programului va duce la o dezamăgire generală, va îndepărta de la urne și pe cei 39% care au votat acum, punându-și încă odată (pentru a câta oară?) speranța în partidele politice.
    Despre cei 60% de posibili votanți care nu s-au prezentat la urne nu am nicio considerație. Chiar dacă simțeau că nu sunt reprezentați de partidele politice participante în campania electorală, puteau merge la urne și își anulau votul. Dacă 60% din numărul total de voturi exprimate ar fi fost anulate pentru politicieni ar fi fost un mare vot de blam. Nu au vrut ,să se deplaseze la secțiile de votare, au preferat să stea acasă și să chibițeze. Cred că a sosit vremea când în România să se termine cu hoția, injustiția, talibanismul exacerbat și păcălitul poporului de către partidele politice.
Probabil că programul de guvernare nu va fi aplicat în proporție de 100%, mai ales că a debutat cu stângul din cauza unui președinte iresponsabil, dar dacă 75% din program este aplicat și tot este un pas uriaș înainte.
     Doresc succes noului guvern! Indiferent ce partid îl tutelează, până la urmă este guvernul României, iar obținerea unor rezultate bune vor fi benefice întregului popor. Domnul Președinte Iohannis, dacă este totuși președintele României, va trebui să fie alături de guvern și nu un opozant feroce.
     Un cuvânt aparte pentru  d-na Lia Olguța Vasilescu. Încerc să înțeleg, motivul pentru care ați plecat de la primăria Craiovei, dar nu trebuie, să-i uitați pe acei minunați cetățeni din bănie, care v-au susținut în vremuri de restriște.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...