luni, 23 ianuarie 2017

Iohannis trebuie suspendat

    După 27 de ani de la revoluție România arată rău din punct de vedere economic și demografic. Industria românească bună , proastă cum era ea a dispărut cu desăvârșire, agricultura este la pământ, creșterea animalelor la fel, băncile comerciale care operează pe teritoriul României sunt străine. Cel puțin 3, 4 milioane de români au emigrat în alte țări pentru aș putea hrăni familiile. Salariile plătite de corporatiști sunt de mizerie. Asta este situația actuală. Acum să vedem cine a guvernat România din 1989 și până astăzi:
1) Guvernul Roman, președinte Ion Iliescu, 1989 dec -sept 1991. (FSN)
2)Guvernul Stolojan, președinte Ion Iliescu 1991 sept- noiembrie 1992. (guvern de uniune națională)
3)Guvernul Văcăroiu, președinte Ion Iliescu, 1992 noiembrie-dec 1996.(PDSR)
4) Guvernul Ciorbea, președinte Emil Constantinescu, 1996 dec-aprilie 1998. (CDR)
5)Guvernul R. Vasile, președinte Emil Constantinescu, aprilie 1998-dec. 1999. (CDR)
6)Guvernul Isărescu, președinte Emil Constantinescu, dec 1999-dec 2000.(CDR)
7)Guvernul A. Năstase, președinte I.Iliescu, dec. 2000-dec 2004. (PSD)
8)Guvernul Călin Popescu Tăriceanu, președinte T. Băsescu, dec 2004-dec 2008 (PNL+ PD până în aprilie 2007)
9) Guvernul Emil Boc, președinte T.Băsescu , dec 2008-febr 2012. (PDL)
10) Guvernul M.R. Ungureanu, președinte T. Băsescu, febr 2012-mai 2012. (PDL)
11)Guvernul V. Ponta, președinte T. Băsescu, mai 2012-febr 2014. (PSD+PNL=USL)
12)Guvernul Ponta, președinte T. Băsescu+ Iohannis din dec 2014, febr 2014-noiembrie 2015. (PSD)
13)Guvernul Cioloș-zis Guvernul ”meu” președinte W.K. Iohannis, din noiembrie 2015-ian 2017 (tehnocrat)
14)Guvernul Sorin Grindeanu, președinte Iohannis, din ian 2017-
     Privind cu atenție tabelul de mai sus vom observa următoarele:
Guvernul P.Roman a avut elemente care mai târziu vor forma PSD, cât și elemente care vor forma PD-PDL, urmează un guvern de uniune națională, apoi apele se limpezesc urmând guverne de câte 4 ani cu ideologii separate, alternând la putere.
Din totalul celor 25 de ani scăzând guvernul Roman și Stolojan, guvernările au fost astfel : Liberalii și PDL +țărăniștii au fost la putere 13 ani, iar PSD 11 ani.
Prin urmare a pune dezastrul țării doar în cârca PSD mi se pare o condamnare nedreaptă. Toți, dar absolut toți au contribuit la distrugerea economică a Țării.
Nici unul din partide nu a venit cu ceva bun pentru Țară, nu vreau să dezvolt acum, am făcut-o de prea multe ori de-a lungul timpului.
     De data asta guvernul Grindeanu și PSD vin cu niște soluții, cu niște propuneri, cu un program de guvernare. Să-l lăsăm să-și facă treaba, poate e bine intenționat.
Vrea să dea o ordonanță de urgență pentru a grația niște oameni care au greșit, este o asumare politică, dacă vor greși, vor plăti, eu zic că este un lucru bun. Întodeauna vor fi oameni care vor beneficia de aceste grațieri. Beneficiază Dragnea, dar ce mare crimă a comis? Știe cineva pentru ce este condamnat, a citit motivarea sentinței? Nu, nu a citit-o nimeni pentru că nu a fost redactată nici acum. Are conform legii interdicție dată prin hotărâre judecătorească de a nu avea dreptul de a alege și a fi ales? Nu.
Oamenii au dreptul garantat de Constituție să demonstreze pentru orice hotărâre luată de guvern și nu este pe placul celor care demonstrează. Face parte din regulile democrației.
Nu despre demonstranți vreau să scriu, ci despre locatarul de la Cotroceni.
Președintele României nu AVEA CE CĂUTA ÎN STRADĂ ALĂTURI DE DEMONSTRANȚI, el este președinte și când merge la WC și când semnează acte. Nu se poate deroba de această funcție, pentru a spune că a vrut să-și spună părerea ca cetățean . Mergând alături de manifestanți a legitimat o manifestație neautorizată.
    Iohannis a încălcat Constituția atunci când s-a așezat de o parte a baricadei. Nu este vorba de OU ce va veni despre grațiere, ci de faptul că PSD a câștigat alegerile.
A demonstrat-o atunci când nu a vrut să promulge legea cu eliminarea celor 102 taxe, sau când nu a acceptat propunerea PSD privind candidatul de prim ministru.
Iohannis va fi împotriva tuturor acțiunilor PSD, pentru că în orgoliul său nemăsurat nu va putea sta la Cotroceni dacă nu are toate frâiele puterii în mâini.
Culmea a fost atunci când Grindeanu și Dragnea au fost invitați la festivitățile de înscăunare a lui Trump în SUA.
    Iohannis ar trebui suspendat din funcția de Președinte. Oare să fie doar o coincidență, că a luat foc clubul Bamboo, apoi manifestații de protest la fel ca în noiembrie 2015, după ce a luat foc clubul Colectiv.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...