vineri, 20 ianuarie 2017

Lecția americană

     Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu se află în vizită în SUA la invitația americanilor cu ocazia” întronări” lui Donald Trump ca Președinte al SUA. Faptul că Dragnea și Grindean merg în SUA pe banii partidului, este un lucru bun, ei, indiferent ce vor spune cei din opoziție, reprezintă România, amândoi având funcții înalte în conducerea statului. Este foarte important, pentru imaginea României în lume, faptul că Dragnea a stat la aceiași masă cu cel de-al 45 -lea Președinte al SUA.
O țară care și-a uitat demnitatea sub paltonul aruncat de Președintele ei, transformată în colonie, în care orice funcționăraș din ministerul de externe al SUA, sau funcționărașii din ambasada aceluiaș stat își permite urecherea Președintelui nostru și celorlalți șefi de instituții, este o țară neguvernată, o țară care se târăște în genunchi cerșind îndurare și înțelegere. Venirea Victoriei Nuland la București provoca de fiecare dată isterie în birourile Președintelui, indifernet că se numea Băsescu sau Iohannis, dacă o asistentă a ministrului de externe a SUA putea provoca atâta teamă, înseamnă că ne aflăm cu câteva trepte mai jos decât au fost domnitorii români în timpul ocupației turcești.
     Cu ocazia zilei Naționale a României domnul Președinte a refuzat invitarea în tribuna oficială și la banchetul ce a urmat în seara aceleiași zile a unor personalități de rang înalt ai României, mă refer la Președintele Senatului și la  Primarul Bucureștului.
Noua administrație de Washington  nu a considerat penal pe Președintele Camerei Deputaților, drept urmare l-a invitat la festivitățile de investire în funcție a noului președinte. În mod sigur știau cine este Dragnea și motivul pentru care a fost condamnat. Faptul că Dragnea și partidul său, PSD, au câștigat alegerile din 11 decembrie a fost suficient pentru a da legitimitate câștigătorilor. Americanii, robi ai votului democratic, au înțeles că PSD-ul este partidul reprezentativ al puterii din România, prin urmare doar cu reprezentanții lui se poate face negocieri în viitor. Doar Președintele României nu înțelege că liberalii și useriști lui au pierdut, iar el ca arbitru între instituțiile statului trebuie să fie deasupra disputelor politice. Din contră, se comportă ca un veritabil lider al opoziției. Făcând opoziție pesediștilor, face opoziție românilor care au votat acest partid într-un mare procent.
Până acum, în genunchi în fața SUA, am primit toate frimiturile pe care au catadixist să ni le arunce. Prin instalarea Sistemului Antirachetă de la Deveselu am devenit o țintă sigură pentru rachetele rusești. Armata americană continuă să se instaleze pe teritoriul țării, devenind încet, dar sigur, o țară sub ocupația militară.
Ambasadorul american ne trage de urechi ori de câte ori dorește și pe orice temă, se comportă ca un veritabil guvernator al unei colonii, Președintele României având un rol formal de purtător de vorbe al puterii coloniale.
    Din vârful conducerii PNL a behăit Raluca Țurcan la adresa lui L.Dragnea. Aceasta voia nici mai mult nici mai puțin decât ca PSD-ul să-i dea ei raportul cu privire la deplasarea lui Dragnea și Grindeanu în SUA. După Alina Gorghiu care era chitită pe Ponta și toată ziua era cu demisia lui Ponta în gură, a venit Țurcanu care este cu Dragnea în gură. Fetele astea de la liberali chiar sunt obișnuite să țină ceva în gură? O  acadea e bună, chiar mai bună decât Dragnea, părerea mea, acum este și chestie de obișnuință.Nu este obligat un partid să dea raportul altui partid cu privire la anumite cheltuieli făcute. Da Raluca, în mod sigur atât Dragnea cât și Grindeanu vor povesti despre experiența americană, de acord cu tine au punctat la capitolul imagine.
Liberalii să facă bine să-și aleagă un lider puternic, nu țațe de pe margina șanțului, nu de alta dar riscă să ajungă în groapa istoriei.
    Îmi amintesc cum era primit Ceaușescu la Washington de : Nixon, Ford, Carter, unde sunt vremurile de atunci? Acum dacă un lider român respiră același aer intr-o încăpere cu liderul american, deja este o mare realizare, iar analiștii politici vor vorbi o lună despre asta.
    Când Donald Trump va veni în România la invitația celui care se numește Iohannis și ocupă fotoliul de președinte al României și vor avea discuții de pe poziții egale, atunci voi crede că România se îndreaptă spre libertate și independență. Până atunci suntem o țară sub ocupație, fără industrie proprie, fără sistem bancar propriu și fără un comerț autohton. Până va veni Trump în România să considerăm vizita lui Dragnea și Grindeanu ca un început timid de redresare a relațiilor dintre cele două țări.
     Dumnezeu să apere România de dușmanii ei din interior!

Un comentariu:

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...