luni, 13 februarie 2017

Maurul și-a făcut datoria, maurul trebuie să plece!

     Țara este divizată, protestele continuă și în fața guvernului și în fața Palatului Cotroceni. Trebuie căutate soluții de dezamorsare a stării de tensiune. Dinspre Cotroceni, acolo unde ar trebui să lucreze Președintele României, semnalele de pace lipsesc, în schimb sunt transmise îndemnuri de distrugerea coaliției de la guvernare. Mesajul rostit în Parlament de Iohannis a fost categoric în acest sens, intenția președintelui Țării de a deveni autocrat, dictator, tiran s-a văzut și din următoarea propoziție: ”guvernați, dar nu oricum...”, această propoziție se leagă cu alta ”PSD-ul are impresia că este la putere...” din amândouă propozițiile se desprinde continuarea ideii astfel:”guvernați , dar nu oricum, ci cum vă dictez eu cu ajutorul străzii...că doar nu credeți că vă voi lăsa pe voi la putere”.
Este clar că avem de-a face cu un om conflictual care nu dă doi bani pe România și pe români, acest om în loc să medieze pacea în interiorul Țării, s-a poziționat în opoziție cu cei care au votat  actuala majoritate parlamentară. Acest președinte care a făcut numai deservicii Țării în cei doi ani de când conduce România, acum și-a dat pe față intenția clară-vrea să conducă totul cu ajutorul instituțiilor de forță și a ocultei interne și internaționale a cărui păpușă se pare că este.
      PSD-ul, singurul partid care poate și trebuie să-i stea în față Președintelui și să-l ”ajute” să reintre în atribuțiile constituționale, are probleme de imagine. Probleme pe care opoziția parlamentară și Iohannis le speculează din plin, reușind să manevreze o parte din populație și să o asmută asupra partidului care a câștigat alegerile parlamentare din urmă cu două luni.
Cu un program electoral, mai apoi transformat în program de guvernare, clar, bine articulat, defalcat pe timpi preciși de aplicare, un program care cuprinde protecție socială, dar și investiții, cu acest program PSD-ul a reușit să câștige alegerile într-un mod categoric, iar apoi împreună cu ALDE să formeze majoritatea parlamentară.
Artizanul acestui program a fost Liviu Dragnea, președintele PSD, împreună cu colaboratori din partid și din afara partidului. Ascensiunea partidului și programul de guvernare îi sunt categoric datorate lui Dragnea.
Cu toate acestea, președintele PSD are o mare vulnerabilitate, o condamnare penală cu suspendare, foarte nedreaptă, dar existentă. Deși toți factorii politici știu că Dragnea este o victimă a sistemului, că a fost condamnat fără vină, ipocrizia opozanților lui este uriașă, ei marșează pe această nedreaptă condamnare culpabilizând partidul în tot ceea ce face.
Cu regret spun acum: că Dragnea ar trebui să facă un pas în spate pentru ca partidul și guvernul să poată face doi pași înainte.
”Maurul și-a făcut datoria, maurul poate să plece”, așa este,  Dragnea a învins, iar acum pentru a feri partidul de alte etichetări ar trebui să facă un pas în spate. Vreau să spun că acest pas nu-l poate face decât un mare om politic, un om care pune interesele partidului mai presus decât propriile interese, mai presus decât propria viață dacă este cazul. Sper ca acest mare om politic să existe. În concluzie: PENTRU BINELE ALIANȚEI DE GUVERNARE,PENTRU BINELE GUVERNULUI ȘI A PARTIDULUI, DOMNUL LIVIU DRAGNEA TREBUIE SĂ DEMISIONEZE!
      Spunea cel care impropriu se numește președintele României (România are peste 18 milioane de locuitori, nu 150.000), că guvernul trebuie să guverneze fără a cere indicații de la partid. Inexact domnule Iohannis, guvernul este reprezentantul partidului, asumat de acesta, iar greșelile în actul de guvernare sunt capitalizate de PSD. Prin urmare guvernul pune în practică ideile asumate de partid.
       Mulțumim Liviu Dragnea, acum dacă faci un pas în spate, devii un erou. Dacă rămâi în continuare președinte veți fi hărțuiți și tu și partidul și guvernul, iar lucrurile bune pe care le veți face în continuare, vor fi estompate de prezența ta. Partidul și guvernul vor fi sleite de puteri în lupte fără sens. Dacă îți dai demisia, lucrurile se vor limpezi, chiar dacă se vor găsi alte motive și sunt sigur că se vor găsi, nu vor mai fi atât de puternice.
        PLEACĂ TU, PENTRU A SE PUTEA VEDEA ROADELE MUNCII TALE!
Apropo, azi e luni, Președintele lucrează? Sau e tot la schi? Nu ar fi rău, să rămână acolo, e mai liniște fără el.
        Dumnezeu să apere România!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...