marți, 28 februarie 2017

România face pași timizi spre normalitate

     Toată presa este în delir, CCR a dat una peste bot L.C.Kovesi,  Iohannis a primit fără ostentație guvernul și pe cei doi președinții ai camerelor Parlamenului. CCR a respins contestația făcută de Procurorul General. Nu văd nimic anormal în toate aceste hotărâri, din contră, acestea SUNT PRIMELE SEMNE DE NORMALITATE ÎNTR-O SOCIETATE CU ADEVĂRAT DEMOCRATICĂ.
Anormale  au fost: erata dată de Zegrean în 2012 și multiplele hotărâri ale aceleași CC în favoarea lui Băsescu. Anormală, să vin mai în zilele noastre, a fost atitudinea Președintelui României începând cu 11 decembrie 2012 când a vrut să schimbe majoritatea parlamentară prin ademenirea cu funcții a lui Tăriceanu. Tot anormale au fost hotărârile luate de Iohannis cu privire la nepromulgarea unor legi care veneau în sprijinul populație, sau nepromulgarea legii bugetului.
     Dar cel mai anormal lucru a fost audierea miniștrilor cabinetului Grindeanu de către DNA, o măsură de forță și de arătare a mușchilor. O intruziune a organelor de cercetare penală în problemele de ordin politic ale guvernului. Așa cum a demonstrat CCR, dar și alți constituționaliști, audierea unor miniștri în cazul OU 13 a fost neconstituțională, asta înseamnă în afara legii. Prin urmare, ori procurorii DNA nu cunosc legea, ori o cunosc și au încălcat-o cu bună știință, dar și într-un caz și în celălalt este o forțare a legi, deci un abuz, în acest caz cineva trebuie să plătească, în cazul emiterii OU, ministrul justiției și-a prezentat demisia, acum este rândul șefei DNA să plătească prin demisie.
     Sunt pași mici pe drumul democrației, voi fi condamnat că țin cu hoții și iau poziție împotriva DNA. Inexact, sunt un om care nu am afaceri, trăiesc din pensie și nu-mi doresc nimic mai mult decât să fie arestați și să li se confiște averile tuturor celor care au beneficiat de pe urma distrugerii României. Nu mă interesează culoarea politică a banditului, poate fi de oriunde, doar pedepsit să fie. Vreau să văd că sunt vărsați în bugetul țării contravaloarea reală a banilor proveniți din vânzarea unităților furate cum ar fi Întreprinderile: de Tractoare Brașov, de autocamioane Brașov,  Semănătoarea București, bijuteria industriei românești 23 August și multe alte mii de asemenea firme. Binențeles vreau să se răspundă penal și pecuniar pentru distrugerea băncilor și agriculturii. Astea sunt problemele deosebite ale României, pe astea trebuie să se axeze anchetele penale, mai ales ale DNA și nu pe chestiuni ieftine. Nu vreau să aud că Iliescu și Năstase au distrus tot, pentru că nu este adevărat, toate partidele au participat la jaf și au beneficiat din distrugerea economiei țării, nu a existat partid care să spună: ”noi nu furăm„, toți și-au dat mâna în jefuirea bunurilor țării. Sigur, nu toți politicienii sunt vinovați. Toate aceste furturi au fost posibile pentru că organele de anchetă penală au fost părtașe acestor jafuri, altfel mulți dintre îmbogățiții zilei ar fi în pușcărie acolo unde le este locul. Nu putem vorbi de o clasă politică coruptă, dacă nu vorbim și despre o justiție coruptă, despre organe de anchetă penală corupte. Excepții sunt și în această zonă, încă nu vorbim despre o corupție generalizată, dar este destul de puternică.
Anormală a fost intervenția de la înalta tribună a Parlamentului României a președintelui Țării, Iohannis, care a folosit acest prilej pentru a prezenta un număr jalnic de circ și pantomină. Tot anormală a fost deplasarea în piața Universității a președintelui Iohannis pentru a lua poziție împotriva guvernului, alimentând astfel o acțiune a maselor care se putea finaliza cu pierderi de vieți omenești.
Anormală este și asistența socială, practic prin această măsură se încurajează ne munca, trândăvia, alcoolismul, parazitismul.
    O țară normală este aceea în care filozofii ajută societatea să facă un pas înainte, nu să batjocorească bătrânii, bolnavii, poeții naționali, vezi Eminescu descris de Horia Rom. Patapievici, istoria în unele cazuri, vezi Lucian Boia. Liiceanu, acest  mercenar vândut celor care i-au dat un os de ros, vezi cum Pleșu ministrul culturii i-a dat ed. Politică lui Liliiceanu care a transformat-o în ed. Humanitas. Același filosov care storsese tot ce se putuse de la comuniști. Un om fără caracter, dar mai ales fără Dumnezeu, un om anormal. Domnule Liiceanu, când ai intrat în sediul fostei Edituri Politice a Partidului Comunist, ai adus un sobor de preoți să decontaminezi spiritual editura? Ai șters cu aghiazmă birourile, fișetele, rotativele și toate bunurile pe care puseseră mâna lor spurcată comuniștii, sau nu a fost nevoie pentru că, la fel ca amicul dumitale T. Băsescu, proveneai din mijlocul lor, al comuniștilor. Un fariseu, nimic altceva, păcat, puteai fi un bun scriitor, te-ai înnomolit în propria-ți mocirlă morală și intelectuală. Apropo domnule Liiceanu, în viață unii oameni își pierd o mână, un picior, dantura, iar alții își pierd capul. Fără dinți se poate trăi, poți fi inteligent și să scrii opere frumoase, dar fără cap nu poți, poți cel mult, să arunci veninul împuțit care ți-a umplut sufletul, spre cei care nu ți-au făcut nici un rău, doar au avut nenorocul să fie contemporani cu dumneata.
    Nu sunt de acord ca un partid să fie scos în afara legii, decât în condițiile în care, prin politica lui, a partidului, luptă împotriva interesului național.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...