luni, 20 martie 2017

Moartea vine prin galantarele lanțurilor de magazine alimentare

   Toată ziua mass-media ne bombardează cu informații despre alimente. De regulă sună cam așa: „români, nu mâncați carne de pui pentru că e toxică,sunt folosiți hormoni de creștere astfel încât puiului de la ieșirea din ou, până ajunge pe mesele noastre să nu-i trebuiască mai mult de 40 de zile, este într-adevăr o creștere forțată. Nu mâncați pește oceanic pentru că este toxic, conține în carnea lui multe metale grele, cel mai frecvent mercurul, nu mâncați pește de crescătorie pentru că este toxic. Nu mâncați carne animală pentru că este la fel de toxică. Nici măcar legumele și fructele nu sunt curate și ele sunt toxice.”
Întrebare: ce să mâncăm? Doi mari producători de carne, români, într-o emisiune televizată  la B1 ne spuneau să cumpărăm produse românești, chiar dacă sunt mai scumpe, însă garantat sunt mai bune. Dădea exemplul unui parizer românesc care costă 50 de lei /kg și un parizer de proastă calitate din import care costă până-n 10 lei/kg, mai spunea acel producător că românii, care nu sunt mari cunoscători ai calității și nu au nici un gust rafinat, vor cumpăra parizerul mai ieftin și de proastă calitate. Domnule producător, nu vreau să vă menționez numele, românul nu-i nici prost și nici necunoscător, e sărac, atât.  Are un venit mediu undeva peste 1000 de lei și o mulțime de probleme, cu copiii, chirie, utilități etc. Dacă salariatul român ar avea salariile precum în Germania, Franța sau măcar Grecia în mod sigur ar deveni pretențios și ar avea și gust, așa se minte singur și cumpără ce este mai ieftin, doar pentru a mânca, că se va îmbolnăvi, va deveni obez, sau cine știe ce va păți, nu este numai vina lui.
Ascultam pe Iohannis când spunea că măririle de pensii nu ar fi sustenabile, în sprijinul lui a venit și un conțopist de pe la FMI (oare ce dracu caută, ăștia sunt precum ciocli, cum simt miros de mort, cum apar și ei) care spunea același lucru. Chiar și generalul Dobrițoiu, marele liberal (mai este?) se întreba dacă e bine să se mărească pensiile. Pensiile la mai mult de treisferturi dintre pensionari este undeva sub 1500 de lei, adică a 10 parte din salariul de președinte al României, este umilitor pentru pensionari să spui că este nesustenabil măririle de pensii. O ultimă știre spusă cu o undă de veselie suna așa : pentru prima dată numărul muncitorilor depășește numărul pensionarilor, iar o altă știre suna așa: numărul pensionarilor din trim IV 2016 era cu 13.000 maimic decât în primul trimestru al aceluiaș an. Asta înseamnă că nu a crescut numărul muncitorilor, ci pensionarii cu mult bun simț, au ieșit pe cale naturală din sistem. De fapt asta se dorește, lichidarea bătrânilor, acum chiar se strigă undeva prin piețele bucureștene: ”moartea pensionarilor”.
Revin la alimentație. Dacă toate produsele sunt toxice,de ce naiba nu sunt interzise de statul român? TVA-ul și impozitul pe profit care se îndură să-l lase marile corporații străine, nu acoperă cheltuielile ce urmează a fi făcute de către sistemul sanitar pentru a trata bolile dobândite din alimentația nesănătoasă.
Bolile pe care le provoacă toxinele din aceste alimente, ne transformă într-un stat cu un grad ridicat de risc de îmbolnăvire. Statul știind că are o populație pauperă trebuie să ia toate măsurile pentru a o proteja.
Nu, statul se interesează de ghiftuirea lui, aici mă refer la funcționarii din organismele statului, nu-i pasă de sănătatea populației, cum nu-i pasă nici de instruirea ei, cum de altfel nu-i interesează decât de un singur lucru, săracul să-și plătească impozitul ei să-și umple buzunarele, apoi, săracul, poate să moară, cui îi pasă?
Grija față de popor este un slogan perimat și electoral. Grija față de propriul buzunar, față de propria prosperitate este grija de căpătâi a celor care diriguiesc statul
Bun , dar pe noi cine ne apără? Nimeni, nici măcar noi nu ne mai putem apăra de noi, suntem manipulați și manevrați după cum sunt interesele unor și altora.
Vezi câte o publicitate agresivă: astăzi la un mare supermarket, litrul de ulei costă 3,35 lei, iar o altă reclamă mai timidă cu ulei care costă peste 10 lei litrul , sigur că populația va năvăli acolo unde este 3 lei, chiar își face socoteala, o fi ăla mai bun, dar la 3 lei cumpăr trei litri față de doar un litru scump și poate mai bun calitativ.
Nu oamenii sunt proști și inculți, sunt prea săraci și prea puțin apărați de aceia care sunt plătiți cu bani grei să facă acest lucru.
Dumnezeu să ne apere și să ne dea sănătate, că moartea ne vine prin lanțurile de magazine alimentare! Speranța românului rămâne tot tigaia la promoție și pupatul de moaște!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...