sâmbătă, 22 aprilie 2017

Alături de Ilie Năstase


   Toată lumea s-a inflamat la auzul expresiei „ciocolată cu lapte” spusă de marele tenismen Ilie Năstase la adresa viitorului copil al Serenei Williams. Nu am înțeles de ce? Pe mapamond sunt recunoscute mai multe rase: albi, negri, galbeni, roșii, mulatri. Dacă spui unui german că-i alb, este o jignire, este rasism? Dar dacă spui că un chinez e galben , e jignire, e rasism? Dar unui copil mulatru care provine dintr-un negru/negresă și un alb/albă și nu este negru -negru ci mai degrabă ciocolată cu lapte și îi spui așa, înseamnă discriminare, rasism?  Trăim într-o lume de nebuni. Oameni buni, suntem sănătoși la cap?
Îmi amintesc un serial sud-american în care tatăl era alb și din legătura sa cu o femeie de culoare se născuse o fată mulatră. Ei bine, tătăl nu-i spunea altfel decât ”Ciocolată cu Lapte”. Câtă sensibilitate pe englezi?! Și cum se uită toți în gura lor! Dacă ar fi zis un englez despre un român așa ceva, cine dracu s-ar fi sesizat?
Vorba lui Marius Albin Marinescu, dacă zici unuia din Israel că e evreu, înseamnă că ești antisemit, sau unui afroamerican că e negru ești rasist? Atunci să-i vopsim pe toți într-o culoare, iar pe evrei să-i creștinăm, asta cu creștinarea cred că am sensibilizat pe aia de la nu știu ce institut evreiesc care trăiește din banii românilor.
Ce rău este când o țară decade așa de mult cum a ajuns România!
Îmi amintesc de un președinte al României când era în funcție că nu i s-a întâmplat nimic când a zis unui ziarist că este ”      ”, nu pot pronunța cuvântul,altei ziariste i-a zis ”țigancă împuțită”, astea da jigniri.
Toată ancheta, toată această sarabandă iscată în jurul lui Năstase și a echipei României de tenis feminin este făcută pentru a intimida fetele noastre și a da nas arbitrilor când vom întâlni echipa engleză în  meciul de baraj pentru Grupa Mondială II a Fed Cup .
Sunt curios dacă Președintele României din înaltul funcției sale va lua apărarea lui Năstase,nu o va face, sau o va face dacă convine Germaniei. România la această oră nu are un căpitan vajnic care să o poată conduce printre capcanele mării este ca o barcă în voia valurilor, se lovește de toate stâncile.
Revin la Năstase. Sunt convins că acea ziaristă a scris urât despre Năstase și ai lui, pentru că niciodată nu am avut o presă bună în M. Britanie. Tot timpul muncitorii noștri care făceau cele mai grele și rușinoase munci în Albion au fost huiduiți și umiliți.
De acum să se înțeleagă, ”ciocolată cu lapte” este un cuvânt rasist. Bieți români, rău am ajuns, suntem umiliți și hăituiți!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...