sâmbătă, 1 aprilie 2017

Răspuns la scrisoarea tinerei Nina Răileanu intitulată ”Jos labele de pe viitorul nostru”

   Am citit scrisoarea unei tinere, Nina Răileanu, către pensionari întitulată : „Jos labele de pe viitorul nostru”. O scrisoare plină de răutate și reproș. Tânăra (sper că așa este, deși seamănă cu Iohannis) are dreptate în ce privește viitorul lor. Este adevărat că este incert, că vor moșteni, ei tinerii, o țară sărăcită și înglodată în datorii. Este adevărat că viitorul le este sumbru, este adevărat că perspectiva ca ei să iasă la pensie este minimă. Da, noi cei bătrâni suntem vinovați că nu am luat poziție împotriva politicilor antinaționale duse de TOATE PARTIDELE POLITICE indiferent de culoare, ideologie sau poziționare pe eșichierul politic de-a lungul celor 27 de ani.
Sunt câteva lucruri pe care le consider nedrepte: aruncarea tuturor acestor dezastre în capul PSD . Fără a fi imaculat, a fost poate unul din partidele care au făcut ceva, sau dacă vreți, nu a distrus în mod barbar. Dacă extrageți din ecuația celor 27 de ani de democrație celelalte partide și lăsați doar PSD-ul sub diferitele denumiri avute, se creează o mare greșeală. Toate  partidele au participat la distrugerea economică și financiară a României. De-a lungul timpului în politică au intrat tot timpul oameni tineri în toate partidele, au venit cu ceva bun? Nu, din păcate!
Mai nou s-a înființat un partid de tineri cu un slogan nou : „fără platformă și antisistem”, un haos. Un partid trebuie să aibă niște ținte, niște idealuri, nu poți fi doar pe post de Gică Contra, asta nu este politică, este un joc haotic care nu produce.
În dec 2016 au fost alegeri parlamentare, toți aceea care își doreau ceva pentru viitorul lor, puteau merge la vot, vor motiva că nu se regăseau în platformele celor care candidau, nicio problemă își anulau votul. La sfârșit când s-ar fi adunat 5.000.000 de voturi anulate ar fi fost un vot de blam dat societăți în ansamblu și politicienilor direct. Chiar dacă nu s-ar fi luat nicio măsură și Parlamentul ar fi avut aceeași configurație cum este acum, ieșirea voastră în stradă dragi prieteni (pentru că sunteți prietenii, copiii, nepoții mei) ar fi fost autorizată de prezența voastră la urne.
Ați preferat să stați acasă și să strigați că noi, pensionarii, adică noi cei care v-am crescut, vă suntem dușmani. Iertați-mă, iartă-mă fată dragă, autoarea acelei misive, cum ar putea un părinte, un bunic, să vă ia vouă dreptul la viață? Vă asigur că dacă ar fi necesar și prin asta voi ați trăi mai bine, noi bătrânii ne-am așeza în șir indian și ne-am lăsa împușcați doar pentru ca voi să aveți o viață mai bună. Am sta în șir indian pentru ca un singur glonț să treacă prin mai multe trupuri, astfel încât nici moartea noastră să nu vă împovăreze prea mult.
”Jos labele de pe viitorul nostru”, Iohanis spunea :„ Jos labele de pe DNA”. Dragă necunoscută chiar așa de grea a fost copilăria ta? Atât de grea încât palmele care te mângâiau, care îți schimbau scutecele, care te-au ajutat să înveți să scri, te-au hrănit , ți se păreau niște„labe”?. Dureros!
Încercați dragii mei tineri să vă organizați în formațiuni politice, să vă creionați idealurile, să vă faceți platforme electorale. Să vă proiectați viitorul în timp. Nu labele noastre sunt pe viitorul vostru, ci indolența și ignoranța voastră. Ieșiți în stradă, nu manipulați, ieșiți în stradă în mână cu platforma voastră politică și  arătați celorlalți ce vreți cu adevărat. Luptați cu armele politice, în afara politicului deocamdată nu se poate conduce o țară.
Nu vă faceți aliați politici din partidele care s-au perindat până acuma la putere, nici din USR (dacă va mai fi) fiți puternici prin voi înșivă și câștigați alegerile. Voi, tinerii, sunteți mai numeroși decât bătrânii, înfrângeți cerbicia bătrânilor venind cu lucruri care să miște țara.
În încheiere vreau draga mea necunoscută să te asigur de toată iubirea mea. Iar dacă consideri că mi-am trăit traiul, mi-am mâncat mălaiul, iar tu nu poți circula pe autostradă din vina mea, taie-mi labele, sau mai bine ia-mi gâtul! 
Cu toată dragostea pentru Nina Răileanu semnează un pensionar  fără labe.


8 comentarii:

  1. Nu merita sa le raspunzi. Daca nu va avea viitor va fi doar din cauza ei, a lor, a acestor "tineri" care rezista in Piata in loc sa mearga la munca si sa isi cladeasca un viitor. Spera ca Presedintele lor sa le ofere pe tava un viitor stralucit, dora pentru ca ei au iesit in strada la indemnul lui.Pana acum noi cum am rezistat ? Probabil ca este vreo frustata si astfel de persoane nu trebuie luate in seama. Trebuie ignorate ! Cu toata dragostea semnez si eu, dar, pentru dvs si pentru toti pensionarii care ne-au invatat sa fim oamneni !

    RăspundețiȘtergere
  2. Ba da, trebuie să afle și părerea noastră. Mulțumesc pentru comentariu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru ei nu prea conteaza parerea noastra, din pacate. Eu multumesc pentr aceasta postare

      Ștergere
  3. poate cei de varsta a doua si o parte din a treia avem o vina ,a necunoasteri,am trait intr-un sistem de oprimare a ideilor individuale si colective,ne-a lipsit simtul propietati comune si altele,dar cei tineri informati si destepti ce fac culeg doar neghina din grau.Indiferenta lor nationala ii va costa,

    RăspundețiȘtergere
  4. Raspunsul este foarte corect dar ma intreb cati vor intelege ceva .

    RăspundețiȘtergere
  5. Un bunic --bland si bun -- care incearca sa schimbe ideia „nepoatei ”sale „Jos labele de pe viitorul nostru !” care e convinsa ca detine adevarul-ABSOLUT-(nimeni nu-l detine in totalitate) ,dar cand va da cu capul de sus ,va fi prea tarziu si atunci in zadar il va cauta pe SFATOSUL BUNIC !(poate intre timp TANARA a ajuns la SFATURI mai BUNE!!)

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu deţin adevărul absolut, iar dacă va avea sfaturi mai mune, cu atât mai bine ei şi ţării cu atât mai bine!

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...