vineri, 14 aprilie 2017

Sebastian Ghiță s-a dat prins

     Sebastian Ghiță a fost capturat în Serbia de polițiștii sârbi. Știrea a căzut ca un trăznet peste foarte mulți potentați ai zilei. Arestarea lui Ghiță aducerea în țară și anchetarea de către DNA, va scoate ceva la iveală? Nici vorbă, va fi ”bătut” să tacă. Cum să fie anchetat de DNA, când el incrimina tocmai pe șefa acestei structuri?
Pe mine mă miră faptul că au reușit să-l captureze, în condițiile în care el știa, că fusese dibuit încă de acum o lună de zile că ar fi în Serbia. Ghiță nu este un borfaș de rând, este pe lângă un om foarte potent financiar și cu un grad de inteligență ridicat. Prin urmare, Ghiță a fost prins, întrebare: ”cu cine și-a negociat „prinderea”? Cu Kovesi nu, Coldea nu, Iohannis nu contează, atunci cine să fie? Mai e Băsescu atât de puternic? Poate fi Ghiță o armă în mâna lui Băsescu? Dacă da, cu ajutorul cui va lucra fostul președinte? Pentru că el direct, oficial nu mai are putere. Îl poate proteja din afară în lupta împotriva „zânei dreptății”?
Ghiță va face să explodeze o mare bombă la vârful instituțiilor, sau va fi redus la tăcere?
Îmi este foarte clar că  Sebi Ghiță și-a negociat pielea, lupta va fi dură, va curge sânge la propriu.
Nu pot avansa care vor fi victimele directe și care colaterale, dar în mod sigur vor fi. Sunt convins că vor dormi cu somnifere de acum în colo oameni precum Coldea, Kovesi și alții care s-au învârtit în același cerc.
Există și varianta în care va fi declarat nebun și atunci tot ce a spus în spațiul public nu va mai conta.
Trăim în România unde orice nebunie este posibilă.
Va fi” înmormântat„ într-un penitenciar și Ghiță ca și Haissam?
Ștefănescu cel cu vinurile din ani 70-80 a fost bătut să vorbească, să spună cu cine a făcut afacerile, când a ajuns cu dezvăluirile la nivelul Comitetului Central al PCR, a fost bătut să tacă, să nu mai scoată nicio vorbă, iar ca să fie siguri că nu va mai vorbi, l-au condamnat la moarte și executat.
Asta este situația acum, va tăcea și va rămâne viu sau va vorbi și se va îneca cu un os de pește?
Vom vedea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...