duminică, 25 iunie 2017

Calmul lui Iohannis de dinaintea furtunii



    Mare zbatere pe TV, care va fi numele candidatului de premier pe care Dragnea îl va pune pe masa lui Iohannis, toți își dau cu presupusul.
În arte marțiale se spune că sabia este prelungirea mâinii, asta va fi și noul premier pentru Dragnea, prelungirea lui până în palatul Victoria.
Se tot discută despre numirea lui Florin Georgescu, absurd din multe puncte de vedere.
1. Florin Georgescu sapă la groapa lui Isărescu, fiind prim -viceguvernator este posibil să devină guvernatorul BNR cu un salariu cât au 5 premieri.
2. Nimeni nu-i garantează că va sta până la sfârșitul mandatului de premier, oricând este posibilă o nouă revoltă.
3.Dacă ar veni ca premier, ar dori să rediscute programul de guvernare, așa cum îl vrea el și cum îl vede aplicat.
4.Dragnea nu se va putea apropia de guvern, orice implicare a lui în actul de guvernare ar fi ”câh” pentru Georgescu.
5. Dragnea știe că Georgescu are personalitate și nu ]i va permite amestecul în actul guvernării
6.În aceste condiții de ce și-ar dori Dragnea pe Georgescu?
Nu și-l dorește, a aruncat propunerea pe piață să avem noi ce molfăi, să spună:”eu mi-am dorit, dar știți, el nu a vrut”
Pe de altă parte, propunerea cu Florin Georgescu candidat de premier l-ar fi lăsat în ofsaid pe Iohannis. Ar fi o propunere serioasă și viabilă.
Dragnea va merge la Cotroceni cu o persoană obedientă lui drept candidat de premier, o persoană care să-i fie portavoce. Până la urmă nici nu este rău, programul să fie pus în aplicare, dar dacă va continua să conducă el, Dragnea, guvernul, va ajunge în situația cu Grindeanu. Complicat să fii  un președinte de partid cu o condamnare penală, pe drept sau pe nedrept, asta este altă discuție, important este că nu poți fi premier.
Nu cred că va fi nominalizată de președinte  propunerea lui Dragnea, Iohannis va motiva că PSD a demonstrat că nu este în stare să guverneze și atunci va veni cu un alt nume, nu mă hazardez să-l spun, dar va fi unul obedient președintelui și intereselor sale, gen Cioloș. PSD-ul va înghiți propunerea lui Iohannis cu bucurie, în acest fel se  va scuza(PSD) că nu poate duce programul de guvernare la capăt din cauza lui Iohannis. Și mai e ceva, neacceptarea de către Parlament de trei ori a nominalizării de candidat de prim ministru făcută  de Președinte , ar duce la alegeri anticipate, nimănui nu-i convine să renunțe la fotoliul cald de parlamentar, așa că vor vota pe cine zice Meditatorul. Lui Iohannis prea puțin îi pasă de programul de guvernare, de binele poporului, care popor? el a fost votat de oculta străină, mână în mână cu cea internă.
Depinde și care sunt instrucțiunile pe care Iohannis le-a primit de la CIA  în recenta vizită americană, că parcă prea a picat Grindeanu așa la comanda cuiva, nu știu a cui, că eu nu sunt nici Mama Omida, nici Gelu Vișan, unul să ghicească ce fac serviciile și celălalt să doarmă, să mănânce, să se sfătuiască cu serviciile, altfel de unde dracu are atâtea informații, că parcă nu ar da pe afară de deștept!?
Așadar, Dragnea fie a negociat din vreme cu Iohannis  numele candidatului și nu are emoții ori face o propunere ca în noiembrie 2015, adică eu am propus, dar Iohannis nu a vrut.
Râsul și calmul lui Iohannis nu e prevestitor de vreme bună. Să nu uităm că a venit înfoiat ca un păun din vizita făcută în SUA, deși România, ca țară, pierde în urma acestei vizite, dar prezența lui Iohannis pe peluza de la Casa Albă și publicitatea enormă făcută de televiziuni (un singur exemplu:”vizita lui Iohannis în SUA este de importanță planetară”, să mori tu!), a făcut ca meditatorul din Dealul Cotrocenilor să crească în sondaje vreo 10-15 procente.
Cine va fi numele premierului? Nu-mi pasă, mă interesează ca țara să fie guvernată și să meargă în direcția bună, iar acest lucru deocamdată nu se poate face decât prin guvernarea PSD-ALDE. O altă coaliție la această oră este exclusă, iar dacă ar fi nășită cu forța ar fi o altă sinucidere a României. Să ne gândim cum ar suna o nouă majoritate: PNL,USR, PMP, UDMR, minorități, ALDE. Un mozaic fără Dumnezeu. Dar în România are cineva vreun Dumnezeu? Mă refer la partidele politice.
Ce va fi luni la Cotroceni? O formalitate, o nouă posibilitate pentru Iohannis să ne mai dea cu tifla odată. Cui îi pasă?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...