duminică, 18 iunie 2017

Câștigă Grindeanu sau Dragnea? Pierde poporul

      Schimbi antrenorul când singur și-a făcut echipa și singur și-a făcut programul. Dar ce te faci când președintele clubului numește antrenorul, numește echipa și dă sfaturi antrenorului pentru modul în care să conducă meciul? Dacă echipa retrogradează, doar antrenorul este vinovat?
Lăsând astea la o parte, cine câștigă și cine pierde, Grindeanu sau Dragnea? Nici unul : poporul, el este singurul care pierde. La vot s-a votat programul PSD, promisiunile atractive ale PSD, nu s-a votat Dragnea, nici ceilalți huhurezi a-i social-democraților, ăștia au fost niște nume pe niște liste electorale, votanții au pus ștampila pe cei trei trandafiri. Acești trandafiri aparțin PSD, iar dacă acolo scria în loc de Dragnea, mătură cu coadă, aia era votată, pentru că cei trei trandafiri promiseseră măriri de salarii, de pensii, locuri de muncă, spitale, etc.
Să lăsăm prostiile cu Dragnea, el a fost exponentul, omul care a învățat pe de rost tot programul, dar nu a fost făcut de el, ci sub conducerea lui.
     Examenul de politician al lui Dragnea și Grindeanu este în curs de desfășurare. Îl vor pica amândoi. Grindeanu pentru că nu a fost un soldat credincios partidului, dacă Consiliul Executiv Național înseamnă partid, iar Dragnea pentru că nu a găsit soluții de dialog și a dat voie să se escaladeze un conflict ,din care partidul în mod sigur va avea de pierdut. Nu este posibil să existe un război intern și să nu fii capabil ca președinte să-l amortizezi. În clipa în care un lider scapă hățurile din mână mai are o singură soluție-demisia. Nu există că Dragnea a făcut și a dres, pentru tot ce a făcut este deputat, președinte al Camerei Deputaților, dar ca lider al PSD a pierdut și trebuie să plece. Nu-mi pasă că este Grindeanu de vină, că a venit Ponta să-l ajute, Dragnea a avut o alianță alături și nu a găsit pârghii. Trebuia să se asigure că premierul va demisiona în clipa în care va anunța asta pe post. Nu a fost bun diplomat, nu a fost ferm. Nu a știut să gestioneze o criză, sau, și mai rău, a lăsat această criză să curgă pentru a astupă celelalte conflicte și anchete în desfășurare. Cea mai importantă fiind, ancheta desfășurării alegerilor prezidențiale din 2009 aflată în desfășurare la Comisia parlamentară și unde Laura Codruța Kovesi tocmai refuzase să se prezinte, iar CCR îi transmisese că va fi sancționată dacă nu dă curs invitației celor de la comisia de anchetă. Nici despre Ghiță nu se mai vorbește, nici despre via lui Ghiță, nici de K4.
    Iohannis merge în fiecare sâmbătă acasă cu alaiul după el, mai ceva decât o nuntă de rromi bogați cu mașini bengoase. Pe nimeni nu mai interesează nimic, doar atât, câștigă Grindeanu, sau Dragnea. Cine dracu sunt ăștia? Pierde poporul, asta trebuie înțeles. Au creat coșmaruri, leul s-a depreciat, mărirea punctului de pensie în iulie ar fi pusă în pericol spunea un post TV, deși nu văd de ce, din moment ce ordonanța de urgență pentru mărirea punctului de pensie la 1000 de lei este dată din martie; mai spunea același post TV că  este în pericol recalcularea pensiilor în funcție de condițiile speciale de muncă. Astea sunt aberații, ce legătură au cu o criză guvernamentală. De fapt miniștrii chiar demisionari ar trebui să fie la muncă până vor putea să-și predea posturile.
    Avem pretenția la alianțele politice, la pacea pe glob, la noi un partid nu poate gestiona o situație conflictuală din cauza orgoliilor nemăsurate ale unor lideri politici imberbi.
Cu 6 luni în urmă Grindeanu era un Făt Frumos scos din pălărie de Dragnea, moșit de el, nășit de el, partidul a fost chemat doar ca nuntaș. Acum dintr-o dată, Grindeanu este cel mai mare dușman al PSD. Oare? Așa să fie?. Demisia este un act unilateral, nu poate fi impusă. Dacă Grindeanu își înainta demisia pe motiv că a fost un premier slab, era mort politic. Partidul nu i-a retras sprijinul politic pentru că nu i-a mai plăcut ochii lui Grindeanu, ci pentru că a fost un manager prost. El nu a acceptat așa ceva, de ce? Probabil pentru că una spunea el miniștrilor să facă, alta spunea Dragnea, iar miniștrii executau ordinele lui Dragnea.
Dragnea să treacă de urgență să înceapă negocierile de detensionare a conflictului și să lase programul de guvernare să curgă.
    SPER CĂ NU S-A CĂUTAT UN MOTIV  PENTRU  A NU SE APLICA  PROGRAMUL DE GUVERNARE  PRIN ACEST CONFLICT.
Cum se numește primul ministru? Cum se numește liderul PSD? Nu mă interesează numele lor, mă interesează ce face partidul în ansamblul său. Că pierde Dragnea, sau Grindeanu? Nu este treaba mea, sunt doar niște nume vremelnicești. Pierde poporul, asta este important. Și prin tot ce fac ei acum, dincolo de deliciul presei, este moarte curată pentru PSD, asta mă doare pentru că, bun ,rău, este singurul partid social-democrat de pe scena politică.
    Dragnea dovedește că ești un mare lider și un mare negociator, stinge conflictul, cădeți la pace. Grindeanu la propunerea PSD și desemnat de Klaus Iohannis a devenit candidat de premier, apoi      Parlamentul a validat programul și echipa guvernamentală condusă de Sorin Grindeanu, prin urmare doar Parlamentul îl poate demite.  Sau o negociere între partid și Grindeanu. Pentru asta e nevoie de negociatori și nu de despoți incontrolabili.
Ca un amănunt picant, 16 miniștrii care sunt și parlamentari, vor vota moțiunea prin care se spune că sunt proști. Interesant!


2 comentarii:

  1. Daca motiunea de cenzura nu trece, cu atat mai mult se impune schimbarea lui Dragnea de la sefia PSD. Este evident ca orice esec al lui Grindeanu trebuie sa fie contabilizat in partida lui Dragnea, el fiind unicul propunator si sustinator al lui Grindeanu pentru functia de premier al guvernului Romaniei. Sa va fie clar, nominalizarea lui Grindeanu nu a fost trecuta prin votul CEx, ci doar le-a fost adusa la cunostinta membrilor.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...