joi, 29 iunie 2017

Descoperirea lui Mihai Tudose

Astăzi se va decide soarta guvernului Tudose. Cred că va fi validat de Parlament fără emoție, dacă puterea nu va avea voturi suficiente vor vota și cei din opoziție, nu au altă soluție.
Mihai Tudose este un candidat scos din jobenul PSD de către Dragnea, bun, rău, nu știu cum va fi. Știu doar atât: dacă va fi ascultător, Dragnea îi va spune ce să facă și dacă  va greși, va greși odată cu partidul. Cum partidul nu poate plăti va plăti primul ministru, dar va rămâne cu onoarea de a fi fost premierul guvernului României.
Mihai Tudose cred că este cel mai hulit candidat de premier din epoca post revoluționară. I s-au găsit toate relele posibile, cine a vrut și cine nu a vrut a dat cu piatra în acest om. Cred că și bubele de vărsat, când era copil, le-a avut mai mari decât ai celorlați puradei. T.Băsescu spunea:”asta e față care o are Tudose?”, nu vreau să spun nimic mai mult decât, să-l trimit în fața unei oglinzi pe fostul Președinte.
Coarnă de la sindicatul polițiștilor spunea despre Tudose: ”cum să fii acoperit cu o asemenea față?”. Stai liniștit Coarnă, cu ea, cu fața, este acoperit.
Alții spun că vine din cadrul serviciilor. Tot aud de ceva timp cum sunt hulite serviciile secrete, mai ales SRI. SRI-ul ca entitate se ocupă cu descoperirea eventualilor spioni de pe teritoriul țării, a teroriștilor , a sabotajelor de tot felul, etc., deci, cu munca migăloasă și laborioasă de contraspionaj. Cine are interesul să decredibilizeze acest serviciu și de altfel și pe altele care au un rol conex? S-au făcut abuzuri, este adevărat, toate instituțiile statului au săvârșit asemenea acte, dar pentru asta trebuie indentificați vinovații și deferiți justiției, nu trebuie damnată instituția numită SRI.
Dacă nu sunt legi, avem un Parlament care are o majoritate confortabilă și poate face ce legi trebuie pentru ca serviciile să se ocupe de sarcinile exprese pe care le au, ca și procuratura, instanțele de judecată, etc. și nu să încerce dacă sau copt strugurii prin viile politicienilor.
Avem acoperiți de la SRI, sigur că dacă este nevoie și siguranța statului impune acest lucru, ofițerii SRI se infiltrează în interesul serviciului și numai al serviciului oriunde este nevoie. Totodată mai circulă zvonuri despre colaboratori ai SRI, nu este nimic anormal, așa funcționează aceste instituții, ca și poliția etc. cu informatori. Fără acești ”colaboratori” externi, serviciile nu ar putea să-și ducă munca de contracare a activităților subversive desfășurate de agenții străini pe teritoriul României.
Mihai Tudose este ofițer acoperit, poate așa este, nu văd nimic rău în asta, doar dacă plec de la premiza că SRI  lucrează împotriva  României , că este aservit altui stat, asta ar fi o problemă. Dar atâta timp cât SRI-ul este o instituție a statului român, consider că lucrează pentru binele țării și al locuitorilor ei.
Instituțiile statului au fost pe rând decredibilizate, s-a început cu Biserica, armata, apoi Parlamentul ș.a.m.d. Acum cred că a venit rândul SRI-ului. Cine dorește ca tocmai acum când în țară sosesc refugiați islamiști, când agenții străini mișună prin România în descoperirea unor noi oportunități pentru a prelua și ce bruma a mai rămas din economia României, SRI-ul să fie decredibilizat? Interese străine neamului românesc au pus umărul la distrugerea acestei instituții și o vor face dacă le vom cânta în strună
Este M. Tudose un ofițer acoperit? Nu știu, mă interesează să fie un ofițer acoperit al structurilor noastre de contraspionaj, nu un ofițer acoperit al unor servicii de spionaj străine, de care văd că nu prea se vorbește, deși sunt destui infiltrați prin politică, administrație și alte instituții, despre ăia trebuie să se vorbească, nu despre ofițerii care își apără țara, de multe ori cu prețul vieții. Despre spionii străini cocoloșiți prin diverse funcții și poziții înalte trebuie să se vorbească, pentru că ei de 27 de ani împreună cu politicieni obedienți și corupți români au distrus țara
ÎNCĂ ODATĂ SPUN: NU SUNT DE ACORD CU ABUZURILE SĂVÂRȘITE DE COLDEA ȘI ALȚII CA EL, DAR PENTRU ASTA NU TREBUIE SĂ DEMONETIZĂM O ÎNTREAGĂ INSTITUȚIE. Unde nu sunt legi clare apar abuzurile. Parlamentul trebuie să identifice toate aceste fisuri în funcționarea instituțiilor și să le rezolve.
Revin la M. Tudose, îi doresc să aibă succes în implementarea programului de guvernare. Am spus că nu mă interesează numele premierului, mă interesează ca programul de guvernare să fie pus în aplicare întocmai, cum o fac e treaba celor din alianță.
A apărut pe scena politică un tânăr plăcut la înfățișare, cu verb în discurs și hotărât. Îl așteptam de mult și mă bucură apariția lui, îmi doresc să vină cât mai mulți alături de el. Spunea Liviu Pleșoianu, căci despre el e vorba, că va vota guvernul doar în anumite condiții. Foarte bine că își strigă nemulțumirea atât în partid cât și în spațiul public, dar când este vorba de votarea unui cabinet, chiar dacă ai motive să votezi împotrivă, vei vota așa cum spune partidul. Pentru că este o vorbă care spune așa:”mai bine să greșești odată cu partidul , decât să ai dreptate singur împotriva lui. Iar dacă nu  poate să-și dea votul în Parlament partidului, va trebui să demisioneze, el situându-se în afara lui. Îl felicit pe tânărul Pleșoianu pentru franchețea, cinstea și dorința de a face politică așa cum nu s-a făcut timp de aproape 28 de ani.
Succes noului guvern!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...