duminică, 4 iunie 2017

Iohannis, un turist la curtea Unchiului Sam.



    Toată presa este inflamată de vizita lui Iohannis la Washington. Ar trebui să fie, ca o vizită între doi prieteni care doresc să se cunoască mai bine, să se întrebe de sănătate și de eventualele lipsuri și, așa cum procedează prietenii ,să se ajute financiar, logistic, militar. Mai ales, ținându-se cont de faptul că SUA au trupe pe teritoriul României și baza de la Deveselu, fără a mai pune la socoteală parteneriatul strategic pe care îl avem cu SUA. O vizită de asemenea anvergură trebuie pregătită temeinic, iar la plecarea din SUA delegația română abia să poată duce documentele semnate cu partea americană privind, investițiile, comerțul, chestiunea vizelor, etc. Aici va fi vorba doar de o vizită de lucru la Casa Albă, ceva în stilul în care erau primiți domnitorii români la Instambul la încoronarea sultanilor, intrau în sala de audiențe, pupau papucul noilor sultani strigau din toți rărunchii:”să trăiești luminăția ta”, apoi în liniște, mergând cu spatele părăseau sala tronului. Nu este numai dureros tabloul, este realist.
    Îmi amintesc vizitele de stat ale lui Ceaușescu în SUA, demnitatea comunistului  în timpul voiajului, documentele care se semnau, sigur avantajoase pentru ambele țări. Acum Iohannis merge să-l întâlnească pe TRUMP, va fi foarte fericit dacă acesta va da mâna cu el și va face o poză oficială.
Șeful de la Casa Albă nici nu își va da interesul să ofere mai mult, trebuie să primească mult. Dintotdeauna stăpânul a primit nu a dat, a dat cel mult pedepse, dar pentru asta există guvernatorul american trimis la București, numit în acte ambasador,  care ceartă și pedepsește atunci când cineva greșește, sau mai bine zis mișcă în front.
Fii fericită națiune română, președintele impus nouă de forțele oculte este reeșapat de unchiul Sam prin reprezentantul său legal. Să nu uităm că Iohannis este foarte folositor Israelului, Germaniei și SUA, dar în acest moment ca încredere și intenție de vot în rândul electoratului român este în cădere liberă, această vizită vine să-l repună pe linia de plutire.
    Eu nu cred că electoratul mai poate fi prostit cu faptul că excentricul Trump a strâns mâna lui Iohannis. Alegătorii îl vor întreba la revenirea în țară ce promisiuni i-a făcut președintele american, se vor ridica vizele, câți investitori vor veni să ne jupoaie așa cum a făcut Bechtel (împreună cu guvernanții români)?.
    Era mult mai ieftin pentru bugetul României ca Iohannis să stea acasă, venea Victoria Nuland cu noile instrucțiuni de la Washington,se conforma, așa cum a făcut mereu, și lucrurile intrau pe făgașul normal al unei colonii neasumate de nimeni.
Trump nu a scăpat de milogeala ambasadorului român, în speță George Maior, cum că  vrea Iohannis să se fudulească  din Biroul Oval.
     I-a dat permisiunea, acum să vedem cu ce porunci vine de acolo. Să ne fie clar, din această vizită doar partea americană are de câștigat, nu partea română, noi din toată prietenia asta cu SUA am „câștigat” un singur lucru, dușmănia Rusiei. Nu că am fi fost prieteni cândva, dar nici așa dușmani nu am fost.
     Pentru ce ne trebuia nouă să zgândărim un vecin atât de puternic care, de-a lungul istoriei, nu ne-a atacat niciodată. Ferească Dumnezeu ca Rusia să ne atace, va risca SUA un război direct cu Rusia? Nici vorbă, ăștia sunt prea puternici și poate conștienți de faptul că un război între ei ar duce la catastrofe ireparabile, ne vor lăsa de izbeliște, cel mult vor da declarații de presă de la Pentagon și Casa Albă, pe care partea rusă nu le vor lua în seamă.
NATO este menținut abuziv, fiind singura alianță politico-militară de pe glob. Nu au adversari, de aceea trebuie să se ferească de alianțele pe care le poate face Putin , respectiv Rusia.
Noi la această oră nu avem o armată capabilă să ne apere granițele, nu avem flotă aeriană și nici navală. Cu ce ne luptăm cu prăștiile? Sau recunoaștem că suntem o țară ocupată militar de SUA și așteptăm ca ei să ne apere granițele? Complicat!
Ce poate obține Iohannis de la Trump ? Nimic, vorbe golite de conținut, protocolare și diplomatice. Singurele cuvinte clare pe care le va transmite lui Iohannis vor fi ordinele directe pentru îndeplinirea măsurilor clocite în laboratoarele CIA. România nu trebuie să miște-n front, așa cum am spus, trebuie să execute întocmai ordinele primite, iar pentru aceasta a fost nevoie să-l cheme pe Iohannis la Washington să-i spună că nu glumește și totodată să-i nominalizeze noul sub-sub-sub secretar  de stat care va veni periodic la București în control și pentru a transmite cerințele șefului de la Casa Albă.
Este posibil asemenea comportament din partea americană, germană, franceză, israeliană, sau  a Institutului Elie Wisel de la București (finanțat dealtfel cu bani de la guvernul României), fiindcă la Cotroceni și în aparatul politic și de stat nu avem adevărați Bărbați de Stat, ci doar niște momâi care știu să jecmănească banul public și să pupe fundurile liderior puternici ai globului.
Îl contestăm pe bună dreptate pe Orban al Ungariei, pe președintele, sau primul ministru din Polonia, dar ăștia sunt eroi în țările lor. Au știut să bată cu pumnul în masa istorie (a se citi UE și SUA). Noi doar am condamnat acțiunile lor și ne-am gudurat la picioarele omoiului Merkel, sau Obama, mai nou Trump.
    Nu am știut să avem o politică externă a noastră proprie, nu anti UE, dar în pas cu a Germaniei, Franței sau M. Britanii, nu mai spun de SUA. Când un prim ministru s-a apropiat de China, a fost îndepărtat cu forța. Nu este bine, peste timp se vor vedea aceste carențe.
    Așadar Iohannis merge în vizită în SUA, cel mai important lucru pe care îl va face și care nu va fi în beneficiul României va fi recunoașterea unui holocaust pe teritoriul României în timpul celui de-al II-lea război mondial, pentru că asta e cerința evreilor.Și când evrei vor ceva, ceilalți execută, pentru că puterea  înseamnă bani, iar banii sunt la evrei .
    Poate Iohannis, când va reveni în țară din SUA, va cere istoricilor să clarifice odată pentru totdeauna situația eroului, după unii, criminalului de război după alții , vorbesc de Ion Antonescu, au trecut mai mult de 70 de ani de la uciderea sa. Întreb : de ce ucidem tot ce-i românesc, pe toți aceia care au ținut cu România?

Un comentariu:

  1. Subscriu punctului Dvs de vedere, mai ales ca „momâia” cotrocenista nici nu va indrazni sa ceara ceva, ba chiar va renunta la spalatul mainii cu care va da noroc. Replica lui Iohannis va fi foarte consistenta, ceva gen „am inteles!”. Dar, cum tot o zic de prin 2000, natia romana va disparea din cauza jigodismului caracterial al componentilor sai!

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...