luni, 24 iulie 2017

O altfel de politică cu Liviu Pleșoianu

     A trecut ceva timp de când nu am  scris   un articol despre politică, o declarație făcută recent de un tânăr politician, m-a determinat să scriu.
De ceva vreme domnul Liviu Pleșoianu mă uimește cu declarațiile sale politice, făcute în presă sau de la tribuna Parlamentului. Este un ”rara avis”.
Domnul Pleșoianu face notă discordantă cu toți politicienii, indiferent de partid. Este plămădit din alt aluat, recunosc că îl aștept de mult. Dar, cum spune proverbul: ”cu o floare nu se face primăvară”, așa și în cazul nostru. Vocea domnului senator se pierde în neant, nu are ecou. Îl văd pe tânărul domn ca pe sărmanul domn Quijote luptându-se cu morile de vânt, dar, la fel ca celebrul personaj al lui Cervantes nu se lasă, este bătăios.
    Declarația domnului Pleșoianu  din care reiese faptul că este decis să candideze la Președinția României mi-a umplut sufletul de bucurie.

Un țel măreț, o speranță pentru noi, poporul obidit, nu în sensul că domnul Pleșoianu ne va mări pensiile, nici nu poate din postura de președinte, ci în speranța că vom avea un președinte al românilor și pentru România. Un președinte care va sta în poziție verticală în fața omologilor săi internaționali și a trimișilor acestora, nu în genunchi precum ultimii doi președinți. M-am săturat de președinți care iau poziția de drepți în fața șefei femeilor de serviciu din secretariatul de stat al SUA, am numit-o pe Victoria Nuland. Ca român m-am simțit umilit când președintele României, întâiul om al Țării, făcea sluj în fața ambasadorilor americani și a lui Nuland, uitând că, protocolul îl situa deasupra acestor mărunți slujbași ai Statelor Unite.
    Mi-aș dori să-l văd  pe tânărul Pleșoianu, cu sau fără coadă, cu sau fără barbă, vorbind de la egal la egal cu Trump, iar dacă acesta îl bate pe umăr ca pe ruda săracă, el să-i întoarcă bătaia, dându-i de înțeles că suntem bogați măcar în mândrie.Domnul Pleșoianu trebuie să-și facă partid nou, nouț,un partid în care să aducă alți tineri la fel ca el, un partid care să nu fie atins de politicieni vechi, un partid nou cu un suflu nou, un partid care să primenească aerul ăsta îmbâcsit și pestilențial al politicienilor de azi. Am credința că există destui oameni onești care vor să facă politică. Oameni care au idei și vor să le pună în practică, oamenii ale căror vorbe să devină peste ani pilde pentru urmași. Oameni care să poată sta alături de Cuza, Ion Ghica, Tache Ionescu, P.P.Carp, Ionel Brătianu, sunt doar câțiva politicieni ai României moderne cu care istoria noastră se mândrește.
Pleșoianu nu trebuie să se lase atras de Victor Ponta într-un proiect politic nou. Nu pentru că Ponta nu ar fi OK, ci pentru că acolo nu va fi un lider, ci un veșnic  număr doi. Chiar dacă cândva va ajunge liderul noii formațiuni, tot Ponta va reprezenta partidul.
    L.Pleșoianu are nevoie de un proiect politic nou cu oameni noi. Nu trebuie să facă partid cu oameni de strânsură. Ce bază ideologică sau doctrinară să ai într-un individ care a fost liberal și vrea să se înscrie într-un partid de stânga. Doar oportunism. Varianta inversă e la fel de valabilă, nici un social democrat nu are ce căuta la liberali. Exemple elocvente : Petre Roman a început ca social democrat și acum e la liberali, nu știu unde va sfârși. Theodor Meleșcanu a început ca social democrat și acum e liberal.
Prin urmare, să formeze un partid nou cu oameni nealterați politic, fără dosare penale(cei care nu au dosare, fie nu le-a venit rândul, fie nu s-a ocupat Koveși serios de ei, fie sunt curați și sunt destui și din aceștia).
Proiectul politic trebuie să aibă o țintă viitoare bine definită și realistă. Am încredere că se poate, în acest moment nu mai avem partide viabile pe scena politică, electoratul trebuie să înțeleagă că a venit vremea unor schimbări radicale.
    Iohannis ar fi făcut al joc politic după demiterea lui Grindeanu, a observat că nu are cu cine face o majoritate. PMP, USR astea nu sunt formațiuni politice, sunt niște inși mânați de interese meschine, într-o parte Băsescu, Vișan, Colonelul Turcescu, iar pe cealaltă parte Soroș.
    Acum este momentul nașterii unui nou partid, cu o ideologie și doctrină clare, cu oameni respectați și respectabili, cu idei și proiecte.
    Pleșoianu, a venit timpul să-ți asumi destinul politic, îți urez  Succes!
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...