duminică, 24 septembrie 2017

Dragnea, insula şi cele două fete

   Daniel Dragomir de la SRI tindea să ţină toate paginile media. DNA a contraatacat printr-un dosar în care sunt implicate două doamne importante din PSD, Rovana Plumb şi Sevil Shhaideh, una ministru, cealaltă viceprim ministru şi ministru. Bomboana de pe tort este Victor Ponta care pare a fi denunţătorul conform unor ştiri din anturajul DNA. Nu cred, dar toate acestea converg spre distrugerea definitivă a imaginii lui Ponta. Nu-i vorbă că şi el luptă din răsputeri la dărâmarea propriei statui, a încrederii populaţiei în el.
Că aceste doamne sunt sau nu vinovate nu ştiu, nici DNA-ul nu ştie, asta ne va spune instanţa de judecată, dacă se va ajunge acolo.
  Sevil Shhaideh, un politician cuminte până în dec 2016 când a fost propusă ca prim ministru şi refuzată de Iohannis pentru nişte motive care nu stau în picioare. Altfel, să ne ierte Dumnezeu, dacă soţul lui Sevil avea legături cu Bashar al –Assad, nu ar fi trebuit să ocupe nici postul de viceprim ministru şi ministru al dezvoltării(cel mai bogat minister). Doamna cu pricina a fost respinsă de Iohannis pentru a testa rezistenţa noii alianţe care câştigase alegerile. A văzut reacţia slabă a PSD-ALDE, asta i-a dat posibilitatea lui Iohannis să preia conducerea ostilităţilor şi să determine ca luna ianuarie să fie aproape neguvernată. Să ne amintim de discursul ţinut de preşedinte în faţa manifestanţilor din stradă, dar şi de momentul jenant când s-a adresat Parlamentului.
Revin la Sevil, neacceptată de Iohannis, nu abandonează lupta, rămâne alături de Dragnea care a trădat-o în primă instanţă. Atunci Dragnea a pierdut bătălia şi avantajul în faţa lui Iohannis, a făcut exact ca Ponta când a semnat coabitarea. Dacă era un politician stăpân pe el, Dragnea revenea cu prima propunere, apoi îl suspenda pe Iohannis şi preşedintele Senatului ajuns preşedinte interimar desemna pe Shhaideh cu formarea guvernului. Nu conta ce spuneau străini cu ambasadele lor, până la urmă doar  bărbaţii adevăraţi sunt respectaţi, cei care se târâie, au viaţă de târâtoare. Alianţa avea susţinerea populaţiei, şovăiala lui Dragnea a costat startul guvernării şi costă şi în prezent. Vioara întâi este Iohannis şi instituţiile de forţă. Deci Sevil în mod inexplicabil rămâne lângă Dragnea. Asta presupune cel puţin două lucruri, poate trei.
1)                 Sevil este ahtiată după putere şi a făcut totul să ajungă măcar viceprim ministru
2)       Sevil este foarte devotată partidului şi a rămas, fiind conştientă că este singura care poate implementa angajamentele luate de partid
3)                Sevil este datoare lui Dragnea pe persoană fizică şi a acceptat funcţia de viceprim ministru pentru a deveni ecoul lui Dragnea în guvern.
În speţa asta Rovana Plumb şi Sevil Shhaideh sunt suspecte într-un dosar penal, însă procurorii vor avea grijă ca ele să devină repede învinuite şi chiar inculpate. În dosar este vorba despre cedarea  în 2013, prin hotărâre de guvern, a unei părţi din insula Belina din patrimoniul statului către Consiliul Judeţean Teleorman. Ei şi? Consiliul Judeţean e pe persoană fizică? Consiliul judeţean aparţine Preşedintelui acelui CJ? Atunci vorbim de adevăraţi baroni care au CJ ca domeniu privat, adică sunt stăpâni pe persoană fizică asupra judeţului. Suprafaţa orcărui judeţ este proprietatea statului aflată în administrarea Consiliului Judeţean.
Ponta, nu ar trebui să fie martor, ar trebui să fie alături de fete, ca prim ministru el a girat hotărârea de guvern. Eu cred că se vrea două lucruri : capul lui Dragnea, deşi acum asta mai mult l-ar ajuta politic pe fostul baron de Teleorman şi compromiterea definitivă a lui Ponta prin lansarea ideii că este denunţător. Personal eu nu cred, dar asta este altă discuţie.
    Dar cel mai mult vor să dea o altă temă de discuţie care să o acopere pe cea a lui Daniel Dragomir şi a scandalului SRI-DNA versus România, cu politicieni, civili şi în general toţi cei care, într-un fel sau altul, au incomodat sistemul mafiot.
Se pare că două politiciene vor fi suspendate din jocul politic, că aşa e-n tenisul DNA.
    Şi asta e posibil pentru că în decembrie 2016 Dragnea a jucat slab, nu a fost un bărbat politic, nu a putut, avea în spate o condamnare, fie ea şi nedreaptă.
DNA continuă să-şi facă jocul. Aici este o hotărâre de guvern, parcă CCR spunea că procurorul trebuie să se oprească la uşa guvernului. Doar dacă se dovedeşte că un ministru a favorizat o persoană, fizică sau juridică.
    Există şi o  parte bună a acestor anchete, lumea a aflat de insula Belina. O publicitate garantată, sper ca patronii insulei, indiferent cine sunt, să profite din plin. În rest, va fi un dosar care se va dilua fără a se ajunge la condamnări.



2 comentarii:

  1. In tot acest scandal, DNA exceleaza in cretinism, doar-doar o reusi sa „acopere” tsunami iscat de Ghita si Dragomir, ambii fiind „unelte” ale odiosului Coldea intru stapânirea societatii. Amantlâcul sentimental si profesional al repetentului general cu Luluta - proasta satului, desfasurat sub supravegherea proxenetului Basescu, a determinat inversarea valorilor in societate, mai toti idiotii fiind plasati in posturile-cheie ale sistemului mafiot pastorit de matroz. Culmea este ca si urmasul sau la Cotroceni, pampalaul sas, ajuns „portocala” vietii sociale si „zdreanta” politicii românesti, continua metehnele tâmpe ale predecesorului, chiar daca ambii au ajuns in functie dupa ce au fost „penali” in diferitele dosare ale procurorilor (plavanul - in 2011, pe cand era primar, betivul - in 2004, cu FLOTA).

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...